<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
MENU
Κατασκευή Ιστοσελίδας: Πώς θα βελτιώσεις σίγουρα το νέο site σου!

Κατασκευή Ιστοσελίδας: Πώς θα βελτιώσεις σίγουρα το νέο site σου!

Κάθε ιστοσελίδα, ανεξαρτήτως του επιχειρηματικού σκοπού που καλείται να παίξει για μία εταιρεία, έχει περιθώρια βελτίωσης. Σε αυτή την βελτίωση προσβλέπει οποιαδήποτε εταιρεία που παίρνει την απόφαση για κατασκευή ιστοσελίδας, είτε πρόκειται για δημιουργία νέας, είτε για ανασχεδίαση της υπάρχουσας. Σε κάθε περίπτωση όμως, παραμένει μεγάλο στοίχημα και ερώτημα το πώς θα είστε σίγουροι ότι το site σας θα έχει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή του.

Πριν προχωρήσετε στην ανακατασκευή του site της εταιρείας σας, θα πρέπει να έχετε εντοπίσει τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης στην τωρινή έκδοση του site σας. Ποια είναι τα στοιχεία του τωρινού site σας, που σας αποτρέπουν από το να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε;

  • Η εικόνα του site σας δεν συνάδει με την εικόνα που θέλετε να έχουν οι υποψήφιοι πελάτες για την εταιρεία σας

Είναι το ποιοτικό κομμάτι της ανάλυσης που πρέπει να κάνετε. Αν το site σας είναι παλιό ή δεν έχει την αισθητική που θεωρείτε σαν δέουσα για την εταιρεία σας, τότε θα ήταν χρήσιμο να προχωρήσετε σε μία ανασχεδίαση του site.

Για να καταλήξετε όμως στην αισθητική κατεύθυνση που θα πρέπει να πάρει το design του site σας, θα είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε focus groups από υποψήφιους πελάτες σας και να πάρετε actual insights από πραγματικά άτομα.

Παράλληλα, φροντίστε να επιλέξετε τους κατάλληλους συνεργάτες για την σχεδίαση του site σας. Δείτε τις προηγούμενες δουλειές τους, την αισθητική τους και αν έχουν σχεδιάσει sites παρόμοιων εταιρειών με τη δική σας. Σας ικανοποιεί ό,τι βλέπετε; Ζητήστε τη γνώμη συνεργατών σας, υπαλλήλων και πελατών σας, για να καταλήξετε σε μία απόφαση. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έρευνες σε focus groups, όπου θα συμμετέχουν άτομα που αποτελούν το βασικό κοινό σας.

  • Το site σας δεν έχει υψηλό conversion rate ή δεν έχει καλή απόδοση σε άλλα σημεία

Είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της εταιρείας σας να έχετε πλήρη εικόνα της απόδοσής του, μέσω εργαλείων analytics. Υπάρχουν πολλά και πολύ καλά διαθέσιμα εργαλεία στην αγορά, που μπορούν να σας προσφέρουν εξαιρετικά insights, σε όσο μεγάλο ή μικρό επίπεδο πληροφορίας σας ενδιαφέρει. Σε κάθε περίπτωση σας προτείνουμε να έχετε τουλάχιστον εγκαταστήσει στο site σας το Google Analytics της Google.

Μέσα από αυτό ή άλλα αντίστοιχα εργαλεία, μπορείτε να διαπιστώσετε πώς λειτουργεί τώρα το sales funnel στο site σας, ποιες σελίδες είναι οι πιο αδύναμες και έχουν χαμηλό performance, ποιες πηγές επισκεψιμότητας είναι οι πιο αποδοτικές, κτλ ώστε να μπορέσετε να διατηρήσετε τα δυνατά σας σημεία και να προσπαθήσετε να βελτιώσετε τις αδυναμίες σας.

Αν το site σας είναι ειδησεογραφικό, για παράδειγμα, τότε σίγουρα σας ενδιαφέρει να διαβάζουν αρκετές σελίδες οι επισκέπτες σας. Αναλύστε σε διάφορα επίπεδα την απόδοση του site σας και βρείτε τους τύπους σελίδων που έχουν το καλύτερο performance και αυτούς που έχουν το χειρότερο. Τι είδους σελίδες είναι; Σε τι διαφέρουν μεταξύ τους;

Υπάρχουν δεκάδες πληροφορίες που μπορείτε να αντλήσετε από ένα τόσο χρήσιμο εργαλείο, όπως είναι το Google Analytics, ώστε να εντοπίσετε τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία του υπάρχοντος site σας.

Στο redesign που θα κάνετε, θα πρέπει να εστιάσετε στην βελτίωση των σελίδων που παρουσιάζουν πρόβλημα αυτή τη στιγμή και να προσπαθήσετε να τις κάνετε πιο αποδοτικές. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να διατηρήσετε τα στοιχεία και τις σελίδες που έχουν καλά αποτελέσματα, εστιάζοντας κυρίως σε εικαστική βελτίωση μόνο.

  • Η εταιρεία σας έχει διαφοροποιήσει το focus της και το τωρινό σας site δεν ανταποκρίνεται στο νέο της όραμα

Είναι δεδομένο ότι σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε μία ιστοσελίδα που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στην παρούσα κατάσταση και θα μπορεί να παρουσιάσει την εταιρεία σας πιο αποτελεσματικά σε έναν νέο υποψήφιο πελάτη.

Στο νέο σας site θα πρέπει να συμπεριλάβετε όλα τα στοιχεία εκείνα που λείπουν από το τωρινό και να διατηρήσετε όσα είναι ακόμα σχετικά με τις παρούσες δραστηριότητες της εταιρείας σας.

  • Έχετε σημαντικό πρόβλημα στις οργανικές αναζητήσεις έναντι των ανταγωνιστών σας

Οι επισκέψεις στο site σας από οργανικές αναζητήσεις είναι αυτές που σας φέρνουν σε επαφή με τα πιο qualified leads και πελάτες. Θέλετε να τα αυξήσετε στο μέγιστο βαθμό, αλλά δεν τα καταφέρνετε. Πολλές φορές αντί να επιχειρήσετε να εφαρμόσετε SEO τακτικές σε ένα υπάρχον site, που ενδεχομένως έχει προβλήματα στην εσωτερική του δομή, στον τρόπο με τον οποίο γίνονται index οι σελίδες του κτλ, είναι προτιμότερο να προβείτε σε μία ριζική αλλαγή. Επίσης, διαμορφώνοντας διαφορετικά την δομή του και αναπροσαρμόζοντας την στρατηγική δημιουργίας περιεχομένου για το site σας, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τα αποτελέσματα που έχετε από τις οργανικές αναζητήσεις.

Όποια άλλα ζητήματα χρήζουν βελτίωσης στο τωρινό σας site είναι εύκολο να εντοπιστούν, να προσδιοριστούν και να αναλυθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να προβείτε στις κατάλληλες αλλαγές και να βελτιώσετε τα τωρινά σας αποτελέσματα. Η προϋπόθεση είναι η χρήση των κατάλληλων εργαλείων, η αποτελεσματική ανάγνωση και αξιοποίησή τους, αλλά και η διάθεση για συνεχή βελτιστοποίηση και μέτρηση της απόδοσης του site σας, για τη διαρκή βελτίωση των αποτελεσμάτων του.

Συμπληρώστε τη φόρμα συνεργασίας