<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Φτιάξε την καλύτερη ομάδα για την κατασκευή της ιστοσελίδας σου

Φτιάξε την καλύτερη ομάδα για την κατασκευή της ιστοσελίδας σου

Ήρθε η ώρα να αποκτήσεις τη δική σου εταιρική ιστοσελίδα ή να την αναστήσεις από τα άδυτα του Internet. Ξέρεις όμως τι πραγματικά χρειάζεσαι για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας που να είναι αποτελεσματική, εκτός φυσικά από έναν developer;

Προφανώς, για να θες να βελτιώσεις την online παρουσία σου σημαίνει ότι θέλεις να αυξήσεις την επισκεψιμότητά σου και να προσελκύσεις νέα ποιοτικά leads, τα οποία θα καθοδηγήσεις σταδιακά προς την αγορά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Για να το πετύχεις δεν χρειάζεσαι απλώς ένα website, αλλά ένα δυνατό εργαλείο που θα αποδίδει! Επομένως, χρειάζεσαι και εξειδικευμένους συνεργάτες που θα το κάνουν το όραμά σου πράξη - όπως η ομάδα της wedia.

Μια ομάδα έργου για την κατασκευή ιστοσελίδας (πρέπει να) περιλαμβάνει:

Marketing Strategist 

O Marketing Strategist είναι σε θέση να αναλύσει την μέχρι τώρα λειτουργία της ιστοσελίδας σου, εάν υπάρχει, σε επίπεδο traffic και συμπεριφοράς χρήστη, να κατανοήσει τους επιχειρηματικούς σου στόχους και να δημιουργήσει ένα πλάνο για το σχεδιασμό ενός website που να πετυχαίνει αυτούς τους στόχους. Οι στόχοι αυτοί μπορεί να είναι μεγάλοι όπως η απόκτηση νέων πελατών, αλλά και μικρότεροι όπως η αύξηση των impressions.

Επίσης, στα καθήκοντα του Marketing Strategist είναι να σε συμβουλευτεί προκειμένου να καθορίσετε μαζί το «κοινό-στόχος» σου (Buyer Personas) και να χαρτογραφήσετε το ταξίδι του αγοραστή, για τη δημιουργία ενός website που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινού του.

SEO expert  

Ο SEO expert είναι υπεύθυνος για τη βελτιστοποίηση του website, σύμφωνα πάντα με τα πιο επίκαιρα SEO best-practices, προκειμένου να προσελκύει το σωστό κοινό. Η έρευνα keywords, το user experience, η πλοήγηση και το μέγεθος και η ποιότητα του περιεχομένου είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά το SEO και ένας expert ξέρει πώς να τα διαχειριστεί σωστά επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κειμενογράφο

Ο Κειμενογράφος είναι ίσως μια από τις πιο παρεξηγημένες «φυσιογνωμίες» στο digital, καθώς κυριαρχεί η λογική «Εντάξει, πόσο δύσκολο είναι να γράψεις δυο γραμμές κείμενο;». Όμως το περιεχόμενο ενός website είναι πολύ σημαντικό, τόσο για τα αποτελέσματα αναζήτησης όσο και για το performance. Ο Κειμενογράφος σε συνδυασμό με τον SEO expert φροντίζουν να παραχθεί περιεχόμενο, το οποίο να λατρεύουν οι μηχανές αναζήτησης, αλλά και το κοινό στο οποίο απευθύνεται, αποφεύγοντας την «πωλησιακή», διαφημιστική γλώσσα που μπορεί να βλάψει την αποτελεσματικότητα του website σου.

Επιπλέον, όταν όλο το περιεχόμενο περαστεί στο site ο Κειμενογράφος φροντίζει για τη συνολική εικόνα του προκειμένου να μην υπάρχουν ορθογραφικά και άλλα λάθη. Θα μπορούσε να το κάνει και κάποιος από την εταιρεία σου, αλλά ο Κειμενογράφος είναι πολύ πιο έμπειρος.

UI Designer

Όπως ανέφερα και παραπάνω, το περιεχόμενο ενός website είναι πολύ σημαντικό. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το οπτικό περιεχόμενο το οποίο είναι αυτό που κάνει την πρώτη εντύπωση. Ένας Web Developer είναι σε θέση να υλοποιήσει την αισθητική που έχει καθορίσει πρώτα ένας User Interface Designer, ενισχύοντας έτσι την εικόνα της επιχείρησής σου και την εμπειρία του χρήστη. 

Web Developer

Στα καθήκοντα του Web Developer είναι να υλοποιήσει ένα website το οποίο θα προσφέρει την προκαθορισμένη εμπειρία χρήσης το ίδιο καλά από όλες τις συσκευές. Η διαδικασία αυτή απαιτεί αρκετές δοκιμές και διασφάλιση της ποιότητας σε κάθε βήμα, οι οποίες εξαρτώνται από το μέγεθος των προσαρμογών που πρέπει να γίνουν, ανάλογα με την κάθε επιχείρηση. 

User Experience Expert

O UX expert συνεργάζεται επίσης με τον SEO expert για τη δημιουργία της καλύτερης δυνατής εμπειρίας χρήσης ενός website. Είναι ο άνθρωπος που συνδυάζει το design με τη λειτουργικότητα και χτίζει τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού website.

Project Manager

Κάθε ομάδα χρειάζεται έναν Project Manager, ο οποίος παρακολουθεί στενά την έκβαση του project και προσέχει λεπτομέρειες όπως εάν είναι εντός του ορισμένου budget και εάν θα παραδοθεί στην ώρα του. Μπορεί να έχεις και εσύ όλη την καλή διάθεση να το κάνεις, αλλά είναι καλύτερο να το αναθέσεις σε κάποιον, ο οποίος θα αφιερωθεί σε αυτό και θα συνεργάζεται στενά με την ομάδα του.

«Μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά!»

H παραπάνω φράση της Hellen Keller περιγράφει απόλυτα τη σημασία της ομαδικότητας για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου, όπως η κατασκευή μιας ιστοσελίδας που θα αποφέρει κέρδη. 

Άλλωστε, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις έναν άνθρωπο που να συνδυάζει όλες τις παραπάνω ειδικότητες. Γι’ αυτό υπάρχουν agencies, όπως η wedia που παρέχει εξειδικευμένες λύσεις σε εταιρείες όπως η δική σου.

Μπορείς να δεις ένα δείγμα δουλειάς μας για αντίστοιχες εταιρείες όπως η δική σου και αν θες να κάνουμε και το δικό σου site πραγματικότητα, επικοινώνησε μαζί μας!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας