<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
wedia_blog_posts_SEO

Προώθηση Ιστοσελίδων: 5 SEO πρακτικές ενίσχυσης της online παρουσίας

Το SEO είναι το σπουδαιότερο εργαλείο που έχετε στα χέρια σας για την προώθηση της ιστοσελίδας σας σε ένα ευρύτερο κοινό. Μάθετε πώς θα το κάνετε σωστά και καρπωθείτε τα αποτελέσματα!

Για να έχει η εταιρεία σας σημαντικά αποτελέσματα από το Search Engine Optimization, απαιτείται μακροχρόνια και σταθερή επένδυση. Αλλά το ROI, σε σχέση με όλες τις πιθανές πληρωμένες μορφές διαφήμισης, για την εταιρεία σας μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή προώθησης.

Αφού απαντήσαμε στο ερώτημα «Γιατί είναι σημαντική η online παρουσία μιας εταιρείας μέσω του website της;» σε προηγούμενο άρθρο μας, ήρθε η ώρα να μάθουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να την ενισχύσουμε.

Σε αυτό το σημείο, ας ξεκαθαρίσουμε ότι όσο σημαντικό είναι το web design για την επιτυχία μιας ιστοσελίδας, άλλο τόσο είναι και το Search Engine Optimization (SEO) ή αλλιώς η διαδικασία βελτιστοποίησης ενός site. Χωρίς αποτελεσματικό SEO, ακόμα και το πιο σωστά υλοποιημένο website, κινδυνεύει να μην βρεθεί ποτέ σε υψηλές θέσεις για συγκεκριμένες - σχετικές με το περιεχόμενό του- αναζητήσεις στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει την ευκαιρία να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, περιορίζοντας τις δυνατότητες, αλλά και τις επιδόσεις του.

Είναι γεγονός ότι, με το πέρασμα των χρόνων η διαδικασία της βελτιστοποίησης ενός website για της μηχανές αναζήτησης έχει γίνει ακόμα πιο πολύπλοκη και απαιτητική, αφού προϋποθέτει ολοένα και περισσότερες γνώσεις και ικανότητες, αλλά και πληθώρα πόρων και εργαλείων.

Παρακάτω θα δείτε τις 5 πιο σημαντικές πρακτικές SEO που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε αισθητή την online παρουσία σας, από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του νέου website σας: 

1. «Χτίσιμο» Inbound Links (Backlinks)

H νούμερο ένα πρακτική off-page optimization (βελτιστοποίηση που πραγματοποιείται εκτός του περιεχομένου της σελίδας σας) είναι το «χτίσιμο» των inbound links (ή backlinks). Η συλλογή backlinks από αξιόπιστα websites προς το δικό σας δείχνει στις μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, ότι το website σας είναι σημαντικό και αξιόπιστο.

Αυτό θα δώσει στο site σας ένα σημαντικό προβάδισμα στην διαδικασία αξιολόγησης της Google, κατατάσσοντάς το υψηλότερα στα αποτελέσματα συγκεκριμένων αναζητήσεων.

2. Επιλογή και Τοποθέτηση των Κατάλληλων Keywords – «Λέξεις-Κλειδιά»

Τα «keywords» ή αλλιώς «λέξεις-κλειδιά» αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του On-page Optimization ενός website. Η επιλογή των σωστών keywords, αλλά και η καταγραφή και τοποθέτηση αυτών με τον κατάλληλο τρόπο, σε κάθε σελίδα, είναι το «κλειδί» για την καλύτερη προώθηση ιστοσελίδων.

3. Επιλογή Κατάλληλων Title Tags & άλλων Meta Tags

«Meta tags» ονομάζονται οι γραμμές κώδικα που βρίσκονται πίσω από κάθε σελίδα του website σας και περιγράφουν στις μηχανές αναζήτησης το περιεχόμενό της. Είναι ουσιαστικά, το περιγραφικό κείμενο που εμφανίζεται κάτω από τον τίτλο της εκάστοτε σελίδας στις σελίδες αποτελεσμάτων. 

internal image

 

 

 

Αντίστοιχα, το «Title Tag» είναι ένα meta tag, μέσω του οποίου ορίζεται ο τίτλος του κάθε web page  και παίζει μεγάλο ρόλο στην αποτελεσματικότητα του SEO σας.

4. Εισαγωγή και Έλεγχος Sitemap

Το «sitemap» είναι η ψηφιακή απεικόνιση της δομής του ιστότοπού σας σε μορφή αρχείου. Αυτός ο χάρτης είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να κατευθύνει τους crawlers των μηχανών αναζήτησης, ώστε να ανακαλύψουν πιο εύκολα το βάθος, την δομή, τη σημαντικότητα, αλλά και τη σύνδεση μεταξύ των σελίδων του website σας.

5. Προσθήκη 301 Redirects

Κάποιες φορές το περιεχόμενο μιας σελίδας τοποθετείται σε νέο URL, χωρίς όμως να διαγραφεί το παλιό URL από το Index της Google. Έτσι, χρήστες και μηχανές αναζήτησης μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με το μήνυμα «Η σελίδα που ψάχνετε δεν βρέθηκε», το οποίο πιθανό να αποδυναμώσει το ranking σας και την επισκεψιμότητα του website σας. 

Γι' αυτό, καλό είναι να οδηγήσετε τον επισκέπτη στο νέο URL με 301 redirects, προσφέροντάς του την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, ενώ παράλληλα θα διατηρήσετε το SEO value του προηγούμενου URL. Δηλαδή όλα τα impressions, clicks, pageviews κλπ. data που έχει συλλέξει.

Δώστε την αρμόζουσα σημασία στις παραπάνω βασικές πρακτικές SEO και επωφεληθείτε από τα αποτελέσματα!

Τελικά, πιστεύετε πως έχετε ό,τι χρειάζεται για να βρεθείτε στην κορυφή των αναζητήσεων;

Κατεβάστε σήμερα το πρώτο μέρος του πιο πλήρη οδηγού για προώθηση της ιστοσελίδας σας και διαβάστε πιο αναλυτικά για τον τρόπο εκτέλεσης των ορθών πρακτικών, που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την online παρουσία σας.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας