<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Καλωσορίσατε στη νέα εποχή του website redesign!

Καλωσορίσατε στη νέα εποχή του website redesign!

Ο ανασχεδιασμός ή redesign μιας εταιρικής ιστοσελίδας, όταν γίνεται μόνο για να γίνει, κρύβει κινδύνους. Στη νέα εποχή του website redesign, η στρατηγική μετράει το ίδιο ή ακόμα και περισσότερο από την εμφάνιση!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι και ακόμα περισσότερες ενδείξεις ότι μια ιστοσελίδα χρειάζεται ανασχεδιασμό. Μπορεί επίσης απλά να θέλετε να φρεσκάρετε το website σας για να ενσωματώσετε νέα design trends ή επειδή έχετε βαρεθεί την εμφάνισή του. 

Σίγουρα το νέο είναι πάντα καλύτερο από κάτι παλιό και μη λειτουργικό, όχι όμως εάν το redesign δεν έχει ως βάση του μια στρατηγική, η οποία να εναρμονίζει τη νέα εμφάνιση της ιστοσελίδας με τους επιχειρηματικούς σας στόχους και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών σας.

Δημιουργώντας τη στρατηγική του redesign 

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν χρειάζεται να έχετε εξειδικευμένες γνώσεις design ή user experience για να καθορίστε τη website redesign στρατηγική σας. Χρειάζεται όμως να εξετάσετε τις επιδόσεις του υπάρχοντος website σας και να δείτε κατά πόσον σας βοηθάει να εκπληρώσετε τους στόχους που έχετε θέσει.

Υπάρχουν αρκετά online εργαλεία και πλατφόρμες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, μεταξύ των οποίων:

  • Το Google Analytics, το οποίο θα σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για την επισκεψιμότητα του website και τις συσκευές που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες σας (smartphone, tablet, desktop).
  • To Hotjar, online εργαλείο που σας δείχνει τις κινήσεις και τη συμπεριφορά των επισκεπτών σας.
  • Το HubSpot, την ολοκληρωμένη πλατφόρμα marketing automation που σας δίνει πολλές δυνατότητες Α/Β testing και σας προσφέρει ολοκληρωμένες απαντήσεις σε κρίσιμα digital marketing ερωτήματα. 
  • To Google Keyword Planner, όπου μπορείτε να βρείτε τα keywords που αφορούν το κοινό σας και να δημιουργήσετε περιεχόμενο σχετικά με αυτά.

Αφού συγκεντρώσετε τα απαραίτητα δεδομένα, θα είστε σε θέση να αξιολογήσετε ποιους τομείς και ποια σημεία θα πρέπει να βελτιώσετε μέσω του redesign του website σας.

Τα υπέρ και τα κατά του ανασχεδιασμού μιας ιστοσελίδας

Ένα ολικό website redesign δεν μπορεί από μόνο του να φέρει την άνοιξη στην online παρουσία και τις επιδόσεις ενός brand ή μιας επιχείρησης. 

Στην καλύτερη περίπτωση, το redesign θα κριθεί επιτυχημένο εάν οδηγήσει σε βελτιωμένο lead generation και αύξηση των πωλήσεων. Στη χειρότερη περίπτωση, υπάρχει πιθανότητα το redesign να οδηγήσει όχι μόνο σε καλύτερα αποτελέσματα, αλλά να μην παρατηρηθεί καμία διαφορά ή να έχει ως αποτέλεσμα σημαντικά μειωμένα conversion rates και πωλήσεις.

Πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η απόφαση για redesign θα σας βγει σε καλό; Με το να έχετε στα χέρια σας τα απαραίτητα δεδομένα, τα οποία θα σας κατευθύνουν ώστε να κάνετε τις σωστές αλλαγές.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε παρατηρήσει σημαντική μείωση της επισκεψιμότητας του website σας, το οποίο δεν είναι responsive. Παράλληλα, γνωρίζετε ότι το 61% των επισκεπτών διαμορφώνει καλύτερη άποψη για μια εταιρεία αν η ιστοσελίδα της είναι responsive και μπορεί εύκολα να πλοηγηθεί σε αυτήν, ανεξαρτήτως της συσκευής που χρησιμοποιεί. Το λογικό συμπέρασμα που προκύπτει από αυτά τα δύο στοιχεία είναι ότι το νέο website σας θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε mobile-friendly!

Η σημασία του διαρκούς testing

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, με τα εργαλεία και τις πλατφόρμες που είναι πλέον ευρέως διαθέσιμες, δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην γνωρίζετε τι λειτουργεί και τι όχι, όσον αφορά το εταιρικό σας website. 

Γι' αυτό, θα πρέπει να βάλετε το συχνό testing στο πρόγραμμά σας και να κάνετε μικρές αλλαγές με βάση τα αποτελέσματα που θα λαμβάνετε κάθε φορά. Οι μικρές αλλαγές μπορεί να έχουν σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερα αποτελέσματα από ένα ολικό redesign, το οποίο θα κάνει την ιστοσελίδα σας αγνώριστη.

Το σημαντικότερο είναι να δημιουργήσετε μια δομή που θα σας επιτρέπει να κάνετε συχνές αλλαγές και βελτιώσεις κι όχι να αποκτήσετε ένα ολοκαίνουργιο website που θα παραμείνει ακριβώς το ίδιο μέχρι τον επόμενο ανασχεδιασμό του.

Για να λάβετε τις σωστές απαντήσεις πρέπει να κάνετε τις κατάλληλες ερωτήσεις!

Όπως θα έχετε καταλάβει μέχρι τώρα, το παραδοσιακό redesign έχει πλέον δώσει τη θέση του σε μια πολύ πιο ουσιώδη διαδικασία που βασίζεται στην παρακολούθηση της συμπεριφοράς των επισκεπτών ενός website και στην έγκαιρη πραγματοποίηση αλλαγών.

Μέχρι σήμερα, η βασική ερώτηση από την οποία ξεκινούσε ένα redesign ήταν «Πώς θα σχεδιάσουμε ένα website που να έχει μοντέρνα εμφάνιση;». Παρότι αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση μια ασήμαντη ερώτηση, πλέον υπάρχουν εξίσου σημαντικές και ίσως ακόμα πιο ουσιώδεις ερωτήσεις που θα πρέπει να λάβουν απαντήσεις για να σχεδιαστεί ένα νέο, πιο αποτελεσματικό website. Ας δούμε μερικές από αυτές:

  • Πώς μπορείτε να παρέχετε ένα καλύτερο user experience στον επισκέπτη από όποια συσκευή κι αν μπαίνει στο website σας;
  • Ποιοι είναι οι πελάτες σας; Πώς αυτοί χωρίζονται σε buyer personas και πώς θα δημιουργήσετε περιεχόμενο που να απευθύνεται στην κάθε persona ξεχωριστά; 
  • Τι ψάχνουν οι πιθανοί πελάτες σας και πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε να βρουν πιο εύκολα τη λύση, το προϊόν ή την υπηρεσία που τους ταιριάζει;

Μην βιαστείτε να απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα και μην σκέφτεστε μόνο τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα που μπορείτε να δείτε με ένα redesign. Για να κατανοήσετε ακόμα καλύτερα τη νέα φιλοσοφία του ανασχεδιασμού ιστοσελίδων και τα οφέλη που μπορεί να έχει για τη δική σας επιχείρηση, κάντε κλικ στα παρακάτω άρθρα:

«5 μύθοι για την κατασκευή ιστοσελίδων καταρρίπτονται»

«Πώς σχεδιάζεται ένα website... made by wedia»

«5 χρυσοί κανόνες για την κατασκευή της εταιρικής ιστοσελίδας σας»

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας