<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
wedia_blog_posts_websiteredesign.jpg

9 ενδείξεις ότι χρειάζεστε ανασχεδίαση website επειγόντως

Ο σωστός ανασχεδιασμός του website σας είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη διαμόρφωση μιας επιτυχημένης Digital Marketing στρατηγικής. Αν η εικόνα της σελίδας σας δεν αρέσει στους επισκέπτες της, τότε δεν θα παραμείνουν σε αυτήν. Με την ίδια λογική που ένας μεσίτης ξέρει πώς να διαμορφώσει ένα σπίτι για να το πουλήσει, έτσι και οι εταιρείες πρέπει να διαμορφώνουν τα website τους ώστε να προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες και πιθανούς πελάτες. 

Ακολουθούν τα σημάδια που υποδεικνύουν ότι ήρθε η ώρα να φρεσκάρετε το design της σελίδας σας.

1) Ζηλεύετε τα site των αντιπάλων σας

Μήπως τα website τους είναι με την πρώτη ματιά πιο ελκυστικά από το δικό σας; Αυτό είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε πώς θα γίνει το site σας πιο ελκυστικό, φιλικό για τους χρήστες και εξυπηρετικό για τους τωρινούς και μελλοντικούς σας πελάτες. Ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι να επισκέπτεστε διάφορα website και να βλέπετε τι σας αρέσει και τι όχι, ώστε να τα εφαρμόσετε στο δικό σας. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μην αντιγράφετε ποτέ τις σελίδων των αντιπάλων!

2) Το υπάρχον design αποσπά την προσοχή του επισκέπτη

Διαθέτει το website σας κάποιο soundtrack, video που ξεκινάει αυτόματα ή κάποιο animation το οποίο βλέπουν οι χρήστες πρώτου μπουν στο website σας; Όλα αυτά ήταν τακτικές του παρελθόντος. Σήμερα, πρέπει να διαθέτετε γρήγορα site που θα απαιτούν λίγα από τους επισκέπτες, εκτός κι αν οι ίδιοι αποφασίσουν ότι θέλουν περισσότερα.

3) Η σελίδα σας αργεί να φορτώσει 

Ο μέσος χρήστης του Internet περιμένει ότι ένα website θα φορτώσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ή και λιγότερο. Θα χάσετε πάνω από το 25% της επισκεψιμότητάς σας αν το site σας κάνει πάνω από 4 δευτερόλεπτα για να φορτώσει. Το ποσοστό μπορεί να γίνει μέχρι και 50% αν ο χρόνος φόρτωσης αγγίζει τα 60 δευτερόλεπτα. 

4) Το site σας δεν φορτώνει σωστά σε smartphones

Αν το website σας δεν είναι φιλικό και εύχρηστο για κινητά τότε ήρθε η ώρα για ανασχεδιασμό. Στη σημερινή εποχή, οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέονται μέσω των κινητών. Αν το website σας δεν φαίνεται καλά από τα smartphones, tablets, eReader ή αν, ακόμα χειρότερα, δεν φορτώνει σε αυτές τις συσκευές, η ανάγκη για redesign είναι παραπάνω από επιτακτική. Αν δεν κάνετε τις αλλαγές που πρέπει, τότε το website  σας δεν μπορεί να κάνει τίποτα για εσάς, όσο ελκυστικό περιεχόμενο κι αν διαθέτει.

5) To design του site σας δεν είναι responsive 

Όσο συζητάτε για τον ανασχεδιασμό του website σας, σκεφτείτε να κάνετε το website σας responsive. Αυτό θα σας βοηθήσει να είστε σίγουροι για το πώς φαίνεται το περιεχόμενο σας στις διαφορετικές οθόνες που υπάρχουν. 

6) Το site σας δεν εμφανίζεται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης

Αναρωτιέστε γιατί μειώνονται οι επισκέψεις στο site σας; Αναπολείτε τις εγγραφές στο blog ή το newsletter σας; Είτε οι SEO στρατηγικές που χρησιμοποιούσατε δεν είναι πιο το ίδιο αποτελεσματικές ή το πρόβλημα πηγάζει από το σχεδιασμό της σελίδας σας. Και αυτό μας οδηγεί στο επόμενο σημάδι...

7) Το website σας είναι παλιό

Στον ψηφιακό κόσμο, ένα website 4 ή 5 χρόνων είναι παλιό. Οι τάσεις εξελίσσονται. Κάτι που απέδιδε πριν τρία χρόνια, σήμερα δεν αποδίδει το ίδιο και μάλιστα ίσως να μην μπορούν να σας βρουν online. Οι περισσότερες εταιρείες κάνουν κάποιο ανασχεδιασμό κάθε 2 ή 3 χρόνια για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον και να συνεχίσουν να προσελκύουν επισκέπτες. 

8) Όλα στο site σας είναι πολύ μικρά

Τα μικρά pixels και οι γραμματοσειρές δημιουργούν δυσκολία στην ανάγνωση και στην πλοήγηση. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο mobile και  ο responsive  σχεδιασμός επιτρέπουν προσαρμογές για όλα τα μεγέθη οθόνης. Δεν χρειάζεται πια να ανησυχείτε για αυτό! 

9) Δεν είναι φιλικό ως προς τα Social media

Το website σας θα πρέπει να είναι διαρκώς συνδεδεμένο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εν έτει 2014, δε νοείται site που να μη δίνε άμεσα τη δυνατότητα στον επισκέπτη του να μοιράσει το περιεχόμενο της αρεσκείας του στα προσωπικά του προφίλ στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μην σπαταλάτε τον χρόνο σας για να σκέφτεστε αν χρειάζεστε ή όχι να επενδύσετε στο redesign της σελίδας σας. Επικοινωνήστε μαζί μας, συμπληρώνοντας τη φόρμα μας για να συζητήσουμε για τις ανάγκες σας του δικού σας website και το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να τις καλύψετε.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας