<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
5 μύθοι για την κατασκευή ιστοσελίδων καταρρίπτονται

5 μύθοι για την κατασκευή ιστοσελίδων καταρρίπτονται

Η κατασκευή ιστοσελίδων αποτελεί τη νούμερο ένα προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις που θέλουν να «υπάρχουν» στην εποχή του Internet. Όμως, το αποτελεσματικό web design που προσκαλεί τους επισκέπτες στην εκάστοτε σελίδα και τους μετατρέπει σε πελάτες, δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζεις!

Γι’ αυτό, η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project είναι πολύ σημαντική. Από την συναναστροφή μας τόσα χρόνια με πελάτες έχουμε ακούσει διάφορες θεωρίες που αφορούν το web design που δυστυχώς δεν έχουν καμία βάση. Για να μην πέσεις και εσύ στην παγίδα, σου παρουσιάζω τους 5 πιο διαδεδομένους μύθους για την κατασκευή ιστοσελίδων μαζί με το τι πραγματικά ισχύει:

1ος Μύθος: Το website σου δεν χρειάζεται αλλαγές.

Είναι σαν να λέμε ότι η βιτρίνα του καταστήματός σου θα πρέπει να παραμένει συνεχώς η ίδια. Λάθος! Με το λανσάρισμα του website σου οφείλεις να παρακολουθείς τι δουλεύει και τι όχι για το κοινό στο οποίο στοχεύεις και να το ανανεώνεις βάσει των τελευταίων trends. Μόνον έτσι θα μπορέσεις να μετατρέψεις το website σου στο πιο ισχυρό εργαλείο πωλήσεων.

building-customer-loyalty

Πηγή : Freelancefolder
Τip: Είναι δύσκολο να παρακολουθείς τα web design trends. Μια καλή πρακτική είναι να κάνεις ένα redesign στη σελίδα σου κάθε δύο με τρία χρόνια, ώστε να είσαι σίγουρος ότι λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

2ος Μύθος: To website σου θα πρέπει πρώτα να αρέσει σε εσένα.

Λυπάμαι που θα στο πω έτσι, όμως το site σου δεν απευθύνεται σε εσένα, αλλά στο κοινό σου. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι το website σου θα πρέπει να βασίζεται στις προτιμήσεις τόσο των ενεργών χρηστών σου, όσο και των νέων που θέλεις να προσελκύσεις. Επομένως η ερώτηση: «Πώς μου φαίνεται εμένα το site;» είναι απαγορευμένη!

Κατασκευή ιστοσελίδων - Μύθος 2

Πηγή: webdesignerdepot

Αντιθέτως μπορείς να απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

  • Τι πληροφορίες ψάχνουν οι επισκέπτες μου;
  • Τι πρέπει να τους πω για να τους μετατρέψω σε πελάτες;
  • Ποια χρώματα και γραμματοσειρές τους αρέσουν;
  • Τους αρέσουν οι εικόνες;
  • Τους αρέσουν τα μικρά ή τα μεγάλα κείμενα;

Tip: Ξέρω ότι δεν έχεις την 6η αίσθηση, έχεις όμως ένα πολύ σημαντικό εργαλείο: τους ενεργούς και παλαιότερους πελάτες σου. Έλα σε επαφή μαζί τους και ζήτησέ τους να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο. Έτσι θα βασιστείς σε ό,τι πραγματικά ισχύει και όχι σε εικασίες.

3ος Μύθος: Πρέπει να δημιουργήσεις ένα website σπουδή στο design.

Δεν λέω, ένα website πρέπει πρώτα από όλα να είναι καλαίσθητο και να ξεχωρίζει από τα άλλα για να τραβήξει την προσοχή. Όμως, προσοχή! H εμπειρία του χρήστη είναι πάνω από όλα.

Κατασκευή ιστοσελίδων - Μύθος 3

H κατασκευή της ιστοσελίδας σου θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να καθοδηγεί τον επισκέπτη προς τη διαδρομή που έχεις σχεδιάσει εύκολα και γρήγορα. Σε ένα e-shop, για παράδειγμα, ο χρήστης θα πρέπει να μπορεί να πηγαίνει εύκολα από το ένα προϊόν στο επόμενο, να αλλάζει κατηγορία προϊόντος, να φιλτράρει την αναζήτησή του κλπ.

Tip: Εκτός από το όμορφο και λειτουργικό design μην ξεχάσεις να προσθέσεις και εμφανή calls-to-action που θα προτρέπουν τον επισκέπτη να κάνει το επόμενο βήμα!

4ος Μύθος: Η κατασκευή ιστοσελίδων δεν χρειάζεται πολλά χρήματα.

Εδώ ισχύει το γνωστό: «ό,τι πληρώσεις, παίρνεις». Διαθέτοντας ένα πολύ μικρό budget για το website σου ξέρεις από την αρχή ότι δεν μπαίνεις δυναμικά στο παιχνίδι, οπότε μην περιμένεις και πολλά σε σχέση με το ROI (απόδοση επένδυσης) σου.

Κατασκευή ιστοσελίδων - Μύθος 4

Πηγή : Elle&Co

Tip: Η δημιουργία ενός site με μεγαλύτερο budget σου δίνει τη σιγουριά ότι προσφέρει το καλύτερο δυνατό user experience, είναι SEO optimized και έχει ως στόχο την μετατροπή των επισκεπτών του σε πελάτες.

5ος Μύθος: Μετά το λανσάρισμα του website σου είσαι ελεύθερος!

Ένα ακόμα λάθος που κάνουν πολλοί, είναι ότι πιστεύουν πως η κατασκευή ιστοσελίδων είναι ένα project με αρχή, μέση και τέλος. Αυτό δεν ισχύει, γιατί ενώ οι παλιοί πελάτες σου ξέρουν πού να σε βρουν, πρέπει να κάνεις ενέργειες για να προσελκύσεις τους νέους.

Η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης αποτελεί από μόνη της μια τέχνη, αλλά και ένα σημαντικό εργαλείο για το website σου. Χωρίς το SEO θα είναι πολύ δύσκολο να αυξήσεις την επισκεψιμότητα αλλά και τις πωλήσεις σου.

Κατασκευή ιστοσελίδων - Μύθος 5

Πηγή : Powered by Search

Tip: Για να μην πελαγώσεις, μπορείς κάθε μήνα να συντάσσεις μια SEO στρατηγική με μακροπρόθεσμους στόχους. Έτσι, θα φροντίζεις ώστε το site σου να εμφανίζεται στις αναζητήσεις με τα keywords στα οποία στοχεύεις και πολύ σύντομα θα δεις την πολυπόθητη αύξηση του ROI σου.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας