<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
5 χρυσοί κανόνες για την κατασκευή της εταιρικής ιστοσελίδας σας

5 χρυσοί κανόνες για την κατασκευή της εταιρικής ιστοσελίδας σας

Όσον αφορά στην κατασκευή εταιρικής ιστοσελίδας ό,τι λάμπει… είναι χρυσός και αυτό γιατί μπορεί να προσελκύσει το κοινό στο οποίο στοχεύετε, όπου κι αν βρίσκεται και να το μετατρέψει σε ποιοτικά leads. Εάν λοιπόν νιώθετε ότι το δικό σας εταιρικό website χρειάζεται «γυάλισμα» τότε βρίσκεστε στο σωστό σημείο.

Σήμερα όλοι (σχεδόν) έχουν μια εταιρική ιστοσελίδα και αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Η πρόκληση είναι να καταλάβει κανείς το πόσο σημαντικό εργαλείο είναι ένα website για τις marketing ενέργειες μιας επιχείρησης και να το βοηθήσει να ξεχωρίσει κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, να μετατρέπει τους απλούς επισκέπτες σε leads.

Για να διαβάζετε αυτό το άρθρο σημαίνει ότι έχετε παρατηρήσει πως οι marketing ενέργειές σας δεν έχουν τα αποτελέσματα που περιμένατε. Δείτε παρακάτω τους 5 χρυσούς κανόνες για την κατασκευή μιας αποτελεσματικής εταιρικής ιστοσελίδας προκειμένου να βελτιώσετε το δικό σας website:

Κανόνας #1: Το User Experience είναι το Α και το Ω.

Γι’ αυτό θα πρέπει να δώσετε όλη την προσοχή σας στο User Experience (UX) αλλά και στο User Interface (UI) όταν θα κάνετε την αξιολόγησή σας. Μια επιτυχημένη εταιρική ιστοσελίδα είναι πάνω απ’ όλα εύχρηστη. Τι εννοώ με αυτό; Πολύ απλά ότι ο σχεδιασμός της, τόσο σε σχέση με τη λειτουργικότητα όσο και αισθητικά θα πρέπει να είναι πελατοκεντρικός.

Αλλιώς το site σας δεν θα μπορεί να «κρατήσει» τους επισκέπτες του (engagement) ώστε να τους κατευθύνετε μέσα στο sales funnel, ακολουθώντας την marketing στρατηγική σας.

Επομένως, σε αυτή τη φάση θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:

  • Κατά πόσο τα μονοπάτια πλοήγησης που έχετε καθορίσει είναι ευδιάκριτα για τους επισκέπτες σας.

Τη συγκεκριμένη απάντηση θα τη βρείτε μελετώντας το ποσοστό των «χαμένων» επισκεπτών και του bounce rate από τα Google Analytics.

  • Πόσο απλές και περιεκτικές είναι οι φόρμες που καλούνται να συμπληρώσουν οι πελάτες σας;
Μην πάτε μακριά. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του «κοινού-στόχος» σας και σκεφτείτε εάν εσείς θα μπαίνατε στη διαδικασία να συμπληρώσετε τις συγκεκριμένες φόρμες. Επίσης, εάν οι φόρμες σας είναι πολύ μεγάλες ή επιδέχονται λάθη τότε θα είναι πολύ δύσκολο για το κοινό σας να κάνει convert.
  • Τα links σας οδηγούν εκεί που πρέπει;

Βεβαιωθείτε ότι τα links σας κάνουν αυτό που λένε. Για παράδειγμα, ένα call-to-action που λέει «Κατεβάστε το δωρεάν eBook» θα πρέπει να πηγαίνει σε μια σχετική landing page.

  • Πόσο ελκυστικό είναι το website σας;

Πάλι θα πρέπει να μπείτε στη θέση του επισκέπτη/καταναλωτή. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απωθητικό σε μια σελίδα από σεντόνια κειμένου και μικρές φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης. Επιλέξτε ένα ξεκάθαρο σχεδιασμό και προσπαθήστε να τον διατηρήσετε.

  • Ποιο layout έχει μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό σας;

Το Α/Β testing είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να δείτε ποιο είναι το καλύτερο layout για το κοινό σας. Ακόμα και όταν πρόκειται για κάτι πολύ απλό όπως το χρώμα ενός κουμπιού call to action. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Δείτε όλα τα παραπάνω στην πράξη στο site της wedia:

Μπαίνοντας στο site θα διαπιστώσετε τον minimal και λειτουργικό σχεδιασμό, με το hidden μενού να προβάλλει ξεκάθαρα τις βασικές κατηγορίες του site αλλά και το εκάστοτε offer διευκολύνοντας την πλοήγηση του επισκέπτη. Βασικό στοιχείο της homepage και των υπόλοιπων σελίδων του site είναι οι μεγάλες εικόνες και το σχετικό και περιεκτικό περιεχόμενο που στόχο έχει τη σωστή καθοδήγηση του επισκέπτη.

Κανόνας #2: Το «ταξίδι» των πελατών θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο.

Κάνατε τα πάντα για να προσελκύσετε επισκέπτες στο site σας. Και τώρα τι; Θα πρέπει να έχετε προσχεδιάσει ένα ξεκάθαρο πλάνο με τη διαδρομή που θέλετε να ακολουθήσουν και να σχεδιάσετε ή να διαμορφώσετε την ιστοσελίδα σας βάσει αυτού.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία του inbound marketing, η μετατροπή των απλών επισκεπτών σε leads επιτυγχάνεται μέσω της προσφοράς ενδιαφέροντος περιεχομένου όπως για παράδειγμα whitepapers, eBooks, εργαλεία κλπ. σε αντάλλαγμα με τη διεύθυνση email τους. Προκειμένου να το πετύχετε θα χρειαστείτε μια δυνατή προσφορά (offer), μια φόρμα συμπλήρωσης στοιχείων, μια ελκυστική landing page και μια σειρά αυτοματοποιημένων email workflows που θα σας φανούν χρήσιμα στο επόμενο στάδιο.

Καλό παράδειγμα αποτελεί το offer που δημιουργήσαμε για τo ALBA Graduate Business School: 

Οι χρήστες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το MSc in Strategic Human Resources Management μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν το eBookσυμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην περιεκτική φόρμα.

Κανόνας #3: Στοχεύστε σε σωστά keywords και αφήστε τα να δουλέψουν φυσικά

Βασικός στόχος μιας ιστοσελίδας είναι να εμφανίζεται ψηλά στις αναζητήσεις. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να βασίσετε το SEO στα σωστά keywords. Η γλώσσα που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να είναι φυσική και το περιεχόμενό σας εκπαιδευτικό, πληροφοριακό και σχετικό. Μην ξεχνάτε ότι απευθύνεστε σε ανθρώπους και όχι στα bots των μηχανών αναζήτησης. Σε περίπτωση που το ξεχάσετε, μην ανησυχείτε! Τα bots θα σας το θυμίσουν βάζοντας το site σας στη μαύρη λίστα.

Επίσης, μη φοβάστε τα long tail keywords. Ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος για τις keyword φράσεις οι οποίες μπορούν να σας προσφέρουν πιο «έτοιμα»/ποιοτικά leads.

Παράδειγμα προς μίμηση σε αυτήν την περίπτωση είναι ο ανταγωνισμός. Πραγματοποιήστε μια αναζήτηση για το keyword στο οποίο στοχεύετε, δείτε ποια επιχείρηση βγαίνει πρώτη στα οργανικά αποτελέσματα και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα της προκειμένου να ανακαλύψετε το μυστικό της επιτυχίας της.

Κανόνας #4: Χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα blog.

Ένα blog το οποίο ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με σχετική θεματολογία είναι ένα πολύ βασικό asset για κάθε επιχείρηση. Το blog δεν ωφελεί μόνο το ranking στις μηχανές αναζήτησης, αφού σας επιτρέπει να δημιουργήσετε landing pages για τα keywords στα οποία στοχεύετε, αλλά σας βοηθά και να χτίσετε την εικόνα σας ως leader του κλάδου σας υπογραμμίζοντας το expertise σας.

Το περιεχόμενο του blog σας θα πρέπει να είναι σχετικό, ενδιαφέρον και shareable, ώστε να προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες στο website σας. Πολύ καλό παράδειγμα είναι το blog του barista.gr που δημιουργήσαμε.

Εκεί οι εν δυνάμει baristi και οι λάτρεις του καφέ μπορούν να περιηγηθούν εύκολα στις διάφορες θεματικές ενότητες, να εκπαιδευτούν γύρω από τα προϊόντα και την τέχνη του καφέ και να αντλήσουν τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν. Ακόμα μέσω του blog μπορούν να εγγραφούν στο newsletter, να κατεβάσουν κάποιο eBook αλλά και να ενημερωθούν για μελλοντικά σεμινάρια και άλλα offers.

Κανόνας #5: Αν μια ιστοσελίδα δεν είναι responsive δεν υπάρχει.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να έχετε διαπιστώσει ότι ένα εύχρηστο website είναι το παν! Για να είναι λοιπόν εύχρηστο το εταιρικό website σας θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο από όλες τις συσκευές, δηλαδή responsive. Πριν βιαστείτε να αντικρούσετε το επιχείρημά μου λέγοντας ότι αυτό δεν ισχύει για B2B websites θέλω να σας αναφέρω το παρακάτω: σύμφωνα με έρευνα της Google το 42% των B2B αναζητήσεων πραγματοποιείται από mobile συσκευές.

Επίσης, όπως πιθανό να γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια η Google χρησιμοποιεί ένα mobile-friendly αλγόριθμο, ο οποίος δίνει επιπλέον ώθηση στα websites που είναι φιλικά προς τις κινητές συσκευές, όσον αφορά στις mobile αναζητήσεις.

Επομένως η κατασκευή μιας εταιρικής σελίδας η οποία να είναι responsive είναι μονόδρομος.

Θέλετε να μετατρέψτε και εσείς την εταιρική ιστοσελίδα σας σε μηχανή παραγωγής ποιοτικών leads;

Είναι καιρός να αρχίσετε να βλέπετε αποτέλεσμα από τις digital ενέργειές σας και οι συνεργάτες μου και εγώ θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε. Συμπληρώστε τη φόρμα αίτησης συνεργασίας με τη wedia και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας