<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα

Digital Era: To συνέδριο του ΔΙΑΣ & sigmalive.com

Θυμάμαι πριν από 5 χρόνια περίπου, να χτυπάει το τηλέφωνό μου και ο καλός φίλος Αλέξανδρος να μου συστήνει τον Κωνσταντίνο, που αναζητούσε συνεργάτες για να αναπτύξει ένα νέο γυναικείο portal για λογαριασμό του ΔΙΑ, του μεγαλύτερου ενημερωτικού οργανισμού της Κύπρου. 

sigma-wedia.jpg

Ο ΔΙΑΣ είχε ξεκινήσει από το 2007 να δοκιμάζει τα «νερά» του Internet μέσα από τη λειτουργία ενημερωτικών sites σαν φυσική συνέπεια των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, εφημερίδων και περιοδικών που είχε ήδη στο δυναμικό του.  Με την έναρξη όμως της συνεργασίας μας αναπτύξαμε ένα πολύ πιο γρήγορο βηματισμό, ανοίξαμε νέα στοχευμένα κανάλια επικοινωνίας σε πολλά και διαφορετικά κοινά και εφαρμόσαμε πετυχημένα την πολύ σημαντική τεχνογνωσία που έχουμε κατακτήσει στη wedia μετά από την σχεδίαση και υλοποίηση πάνω από 40 ενημερωτικών portals, με κάποια από αυτά να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις κατάταξης επισκεψιμότητας.  

Αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή βρίσκεται στις ομάδες με τις οποίες συνεργαστήκαμε στο ΔΙΑ - τον Κωνσταντίνο, την Ξένια, την Μαριλένα, τις αγαπημένες μας Μαρίες, τον Βαλεντίνο, τον Χρύσανθο και όλα τα υπόλοιπα παιδιά.  Μαζί χτίσαμε το ilovestyle.com, το city.sigmalive.com, το timeoutcyprus.com., το mag.sigmalive.com, το cooking.sigmalive.com, το radioproto.com.cy και φυσικά συμμετείχαμε σε μια διευρυμένη ομάδα υπεύθυνη για τον ανασχεδιασμό της ναυαρχίδας του ομίλου, το sigmalive.com

sigmalive-mag.png

Είναι πολύ σημαντικό - και ομολογώ και σπάνιο - να βρίσκεις απέναντί σου συνεργάτες που ακούν, που αποδέχονται και αξιοποιούν την εμπειρία σου, που δε διστάζουν να δοκιμάσουν πρωτοποριακές ιδέες, που προσθέτουν τις δυνάμεις τους στις δικές σου για να δημιουργηθεί κάτι μεγαλύτερο. 

Αυτά τα μεγάλα και ωραία που έχουν/με πετύχει όλα αυτά τα χρόνια γιόρτασαμε την προηγούμενη εβδομάδα στα πλαίσια του συνεδρίου Digital Era μαζί με συνεργάτες και πελάτες του ΔΙΑ. Εκεί, είχα την τιμή και τη χαρά να μοιραστώ με ένα πολύ ζωντανό κοινό την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες, εφαρμόζοντας πρακτικές Inbound Marketing στα online μέσα του Ομίλου. 

sigmalive-cooking.png

Έχω γράψει περισσότερα και στο παρελθόν γι΄αυτή την καινοτόμο ιδέα, που έχουμε αναπτύξει με τη συνεργασία της Hubspot, αλλά και την πολύτιμη στήριξη του Sigmalive. 

Ουσιαστικά, δημιουργούμε segments των επισκεπτών των sites του οργανισμού με βάση δημογραφικά στοιχεία αλλά και μελετώντας την online συμπεριφορά και αλληλεπίδραση με το περιεχόμενο αλλά και με digital marketing ενέργειες και ανακαλύπτουμε μοναδικές ευκαιρίες στοχευμένης προώθησης. 

radio-proto.png

Έτσι, ξεφεύγουμε από την μαζική επικοινωνία ίδιων μηνυμάτων σε όλους τους παραλήπτες, προχωράμε σε απόλυτα προσωποποιημένες διαφημιστικές καταχωρίσεις αλλά και direct ή social media online επικοινωνία, ενώ παράλληλα ενσωματώνουμε remarketing τεχνικές για αύξηση του engagement. 

Πιστεύω ότι το μέλλον ανήκει στις εφαρμογές και τα μέσα που, αναγνωρίζοντας και κατανοώντας κάθε ξεχωριστό επισκέπτη τους, προσφέρουν το περιεχόμενο και τη λειτουργικότητα που χρειάζεται, χωρίς να περιμένουν να το επιλέξει εκείνος. 

Ευτυχώς είμαστε ακόμη στην αρχή και έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί. Σε ευχαριστούμε ΔΙΑ και Sigmalive για την εμπιστοσύνη, ελπίζουμε να στην ανταποδίδουμε, το ψηφιακό μέλλον κρύβει σίγουρα πολλές εκπλήξεις και ακόμα περισσότερες ευκαιρίες!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας