<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
H Wedia λύνει το μυστήριο της νέας γενιάς digital marketing!

H Wedia λύνει το μυστήριο της νέας γενιάς digital marketing!

Στα πλαίσια της στρατηγικής μας συνεργασίας με τη Minoan Lines, υλοποιήσαμε ένα εορταστικό activation, που ενεργοποιεί όλα τα συστατικά των σύγχρονων MarTech λύσεων: User Experience, Technology, Content, Digital Marketing, CRM και Automation πλατφόρμες. Mάθετε πώς το κάναμε!

Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία μας με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα Marketing Automation της HubSpot, σχεδιάσαμε μια ενέργεια, η οποία ξεδιπλώθηκε σε πολλαπλά digital κανάλια: online διαφήμιση, social media, το Minoan Lines Getaway blog (το νέο blog που σχεδιάσαμε για τη Minoan Lines!) και email marketing, προσφέροντας μια απόλυτα προσωποποιημένη, πολυκαναλική, αλλά και ομοιογενή εμπειρία στα μέλη του Minoan Bonus Club αλλά και στους νέους επισκέπτες του blog, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώσαμε πολύτιμα δεδομένα, που -αποδεδειγμένα- ενισχύουν την αποτελεσματικότητα των εμπορικών προωθητικών ενεργειών.

Πώς το κάναμε

Ο Μηχανισμός: Διανομή προσωποποιημένου περιεχομένου με τη βοήθεια του marketing automation

O μηχανισμός της ενέργειας “Santa Clues” βασίστηκε στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού, εκμεταλλευόμενος πλήρως τις δυνατότητες για marketing automation και lead generation της HubSpot και αξιοποιώντας το νέο property της Minoan Lines: το blog.

Οι χρήστες καλούνταν σε μόλις τρία βήματα να λύσουν ένα διασκεδαστικό χριστουγεννιάτικο μυστήριο και να μπουν στην κλήρωση για να κερδίσουν ένα από τα 15 ταξίδια στους προορισμούς των Μινωικών Γραμμών.

wedia-Santa-Clues-Landing-Page

Παράλληλα, κάθε ενέργεια συνδεόταν με τους αντίστοιχους μηχανισμούς στην HubSpot και έτσι ο χρήστης λάμβανε κάθε φορά προσωποποιημένο περιεχόμενο ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρισκόταν μέσα στον διαγωνισμό. Τα formats των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για βέλτιστη αποτελεσματικότητα του διαγωνισμού ήταν τα παρακάτω:

  • Banners
  • Landing Pages
  • Social Posts
  • Newsletter
  • Email Workflows
  • Blog Post

Πιο συγκεκριμένα, μέσω μιας προωθητικής ενέργειας (Newsletter, Promoted Social Posts, Banners), ο χρήστης οδηγούνταν σε μία Landing Page.

Social Posts

Εκεί, ενημερωνόταν για το μυστήριο που πρέπει να λύσει, για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει και τα δώρα που μπορεί να κερδίσει. Συμπληρώνοντας τα στοιχεία του στην Ειδική Φόρμα, ο χρήστης τοποθετούνταν σε ένα Workflow -ροή εργασιών- με προκαθορισμένες ενέργειες. Αυτόματα, λάμβανε το πρώτο email, το οποίο του υπενθύμιζε το μυστήριο που πρέπει να λύσει και περισσότερες πληροφορίες για το στοιχείο που πρέπει να βρει.

workflow

Από εκεί οδηγούνταν στο άρθρο του blog για να βρει το στοιχείο και να πάει στο επόμενο βήμα. Το άρθρο περιλάμβανε και αυτό personalized περιεχόμενο. Έτσι, οι χρήστες που οδηγούνταν σε αυτό μέσω της παραπάνω διαδικασίας, αφού έβρισκαν το στοιχείο, μπορούσαν να πάνε στο επόμενο βήμα και να οδηγηθούν σε μία personalized φόρμα, στην οποία έδιναν την απάντησή τους και έμπαιναν στο διαγωνισμό. Παράλληλα, οι επισκέπτες του άρθρου στο blog που δεν είχαν λάβει μέρος στο διαγωνισμό, έβλεπαν ένα banner που τους καλούσε να συμμετάσχουν.

banners διαγωνισμού

Την ίδια στιγμή, λειτουργούσαν και επιμέρους Workflows υπενθύμισης για όσους δεν είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία, αλλά και βοηθητικά Workflows για όσους έδωσαν λάθος απάντηση παροτρύνοντάς τους να προσπαθήσουν ξανά. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ο χρήστης λάμβανε το email επιβεβαίωσης για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, μέσα από το οποίο μπορούσε να εγγραφεί στο newsletter του Minoan Lines Getaway, εφόσον το επιθυμούσε.

Η ενέργεια σε αριθμούς


Η ενέργεια αυτή προβλήθηκε από όλα τα κανάλια των Μινωικών Γραμμών: τους social media λογαριασμούς, το Getaway blog, την επίσημη σελίδα της Minoan Lines και τα Newsletters του Bonus Club και έτρεξε την περίοδο των εορτών και συγκεκριμένα το διάστημα από 17/12/2018 έως και τις 13/01/2019.

H καμπάνια σημείωσε 31,59% Conversion Rate σε επίπεδο συμμετοχών και το Cost Per Conversion, από τα paid κανάλια, διαμορφώθηκε στα 0,12€.

Η καμπάνια 'Santa Clues' ήταν η πρώτη ενέργεια που υλοποιήθηκε με στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του marketing automation, συνδέοντας όλα τα online properties των Μινωικών Γραμμών με σύγχρονα εργαλεία και πρακτικές, προκειμένου να εξυπηρετήσει την digital marketing στρατηγική και τους εμπορικούς σκοπούς της εταιρείας με τον αποτελεσματικότερο τρόπο.

Το marketing automation κρύβει ευκαιρίες για διάφορους τύπους επιχειρήσεων. Οι τάσεις στο digital marketing για το 2019, δείχνουν πόσο σημαντικό είναι οι επιχειρήσεις να υιοθετήσουν σύγχρονες τεχνολογίες προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους υψηλής ποιότητας περιεχόμενο και προσωποποιημένες εμπειρίες. Εσείς πού βλέπετε την δική σας επιχείρηση το 2019;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας