<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Black Friday 2019: Πώς θα προετοιμάσετε το website σας

Black Friday 2019: Πώς θα Προετοιμάσετε το Website σας

Μια από τις πιο εμπορικές γιορτές του έτους πλησιάζει. Είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι σας για να επωφεληθείτε του τεράστιου όγκου επισκεψιμότητας και πωλήσεων της Black Friday... ώστε να μην τα βάψετε μαύρα;

Η Black Friday είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο ξεκίνησε αρχικά από τα καταστήματα τεχνολογίας και τώρα έχει κατακτήσει διάφορους τύπους επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται τόσο online όσο και offline, ακόμα και εταιρείες B2B.

Αυτό το ξενόφερτο έθιμο, όπως όλα δείχνουν, καλά κρατεί και στην Ελλάδα. Ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου, τα Inbox πλημμυρίζουν με ενημερωτικά newsletters ή pre-sales χτίζοντας έτσι την προσμονή για την κατακόρυφη πτώση τιμών την Black Friday, που φέτος πέφτει στις 29 Νοεμβρίου και την Cyber Monday που ακολουθεί.

Οι Έλληνες σχεδιάζουν να ξοδέψουν περίπου 242 ευρώ ανά άτομο σε διαδικτυακά και φυσικά καταστήματα.

To παραπάνω στατιστικό προκύπτει από έρευνα για το Black Friday στην Ελλάδα, που πραγματοποίησε το  Black-Friday.Global.

Μάλιστα, αρκετοί καταναλωτές έχουν αποθηκεύσει στις wishlists τους τα προϊόντα που επιθυμούν και κρατιούνται με νύχια και με δόντια να μην πατήσουν το κουμπί της αγοράς μέχρι να ξημερώσει εκείνη η Παρασκευή.

Τα πιο σημαντικά στοιχεία για τη Black Friday 2019

 

1. Η αιχμή της αγοραστικής δραστηριότητας πραγματοποιείται τα μεσάνυχτα και 2-3 μ.μ.

black friday

 

2. Κατά τη διάρκεια της Μαύρης Παρασκευής ένας Έλληνας αγοράζει 4 προϊόντα. Oι πιο δημοφιλείς κατηγορίες είναι:

black friday

 

3. Οι Έλληνες σχεδιάζουν να ξοδέψουν περίπου 242€ ανά άτομο σε διαδικτυακά και φυσικά καταστήματα, ενώ η πλειοψηφία των αγορών θα γίνουν μέσω κινητού.

black friday

 

Όπως διαπιστώνετε, η προσμονή είναι μεγάλη! Και οι καταναλωτές έχουν αρκετές απαιτήσεις από τους καταστηματάρχες τόσο από άποψη τιμής όσο και από άποψη εμπειρίας και εξυπηρέτησης. Σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, τo 64,5% όσων συμμετέχουν στη Black Friday θα κυνηγήσουν τις προσφορές, θα επισκεφτούν τόσο τα καταστήματα όσο και το διαδίκτυο, το 20,7% θα αναζητήσει ευκαιρίες μόνο σε φυσικά καταστήματα, ενώ το 14,8% θα επιλέξει μόνο ηλεκτρονικά καταστήματα. 

Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι το website σας θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτήν την τεράστια ζήτηση που θα αυξηθεί κατακόρυφα και θα διαρκέσει για τρεις μέρες και μην απογοητεύσετε τους πελάτες σας.

3 tips για να προετοιμάσετε το website σας για Black Friday και Cyber Monday

1. Ξεκινήστε νωρίς.

Οι καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει την "προπόνησή τους". Γιατί, λοιπόν, να μην τους δελεάσετε προσφέροντάς τους μοναδικές, προσφορές που δεν θα μπορούν να αρνηθούν, σε αναμονή για την Black Friday;

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μία landing page, η οποία να ανακοινώνει την έναρξη του Black Friday με τη βοήθεια της αντίστροφης μέτρησης. Σε αυτήν την landing page θα υπάρχει επίσης μια φόρμα που θα καλεί τον επισκέπτη να τη συμπληρώσει για να ενημερωθεί πρώτος/η για τον ακριβή χρόνο έναρξης των προσφορών για τη Black Friday ή ακόμα και να επιλέξει τα προϊόντα που θέλει να δει σε έκπτωση. Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη πρακτική και σίγουρα την έχετε δει να εφαρμόζεται από διάφορα e-shops. 

Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η απόκτηση νέων leads, που θα μπορούν να αξιοποιηθούν μελλοντικά σε ενέργειες personalized marketing, μέσω email. Μάλιστα, μια πλατφόρμα marketing automation, όπως αυτή της HubSpot σας παρέχει να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα leads που έχετε συλλέξει, μετατρέποντάς τα από απλούς ενδιαφερόμενους σε πελάτες.

 

2. Ελέγξτε το χρόνο φόρτωσης του website ή του e-shop σας


Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό όταν θες να δεις τα προϊόντα ενός website και η σελίδα να φορτώνει με ρυθμούς χελώνας. Ειδικά όταν πρόκειται για περίοδο τόσο μεγάλων εκπτώσεων η προσμονή είναι τεράστια και ο χρόνος είναι κλειδί για να προλάβεις το καλύτερο προϊόν στην πιο χαμηλή τιμή. Οι πελάτες σας λοιπόν έχουν αρκετό άγχος για τις επιδώσεις τους, γιατί να το εντείνετε;

46% των καταναλωτών δηλώνουν ότι δεν θα επέστρεφαν ποτέ σε ένα site που αργεί να φορτώσει. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Αυτό που μπορείτε να κάνετε λοιπόν είναι να βεβαιωθείτε ότι το website ή το e-shop σας δεν αργεί να φορτώσει. Το web.dev της Google, θα σας βοηθήσει να δείτε το χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας και θα σας δώσει προτάσεις για τη βελτίωση της ταχύτητας φόρτωσης, ώστε να τη βελτιώσετε.

Εάν έχετε πολλές εικόνες, η Google έχει και εδώ τη λύση με ένα ακόμα νέο εργαλείο, το Squoosh. Το Squoosh θα σας βοηθήσει να μειώσετε το μέγεθος των εικόνων και το χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας.

 

3. Αποφύγετε το downtime


Ο χρόνος μη λειτουργίας δεν ωφελεί κανέναν, ούτε την επιχείρηση ούτε τους πελάτες σας. Ειδικά εάν αυτό συμβεί τις ώρες αιχμής. Η λύση είναι απλή. Τεστάρετε τις δυνατότητες φόρτωσης του server σας με εργαλεία, όπως το LoadImpact.com.

Και μετά την Black Friday, έρχονται οι γιορτές. Τα παραπάνω tips θα σας φανούν χρήσιμα και για εκείνη την περίοδο. Μόλις ξεμπερδέψετε, ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω οδηγό. Μπορεί το website σας να χρειάζεται ανανέωση.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας