<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Πώς ένα digital marketing agency συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας;

Digital marketing agency συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας;

Αφού ξεκαθαρίσαμε τι κάνει ένα digital marketing agency σειρά έχει να μιλήσουμε για το πώς ένα agency που ειδικεύεται σε MarTech λύσεις μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Δύο από τους σημαντικότερους λόγους για να προσλάβετε ένα digital marketing agency είναι ότι αυτόματα αποκτάτε πρόσβαση σε μία κοινότητα επαγγελματιών, αλλά και σε κορυφαία digital εργαλεία. Αυτοί οι επαγγελματίες είναι σε θέση να εκτελέσουν αποτελεσματικά όλες τις ενέργειες που απαιτεί μια data-driven digital marketing στρατηγική αξιοποιώντας την κατάλληλη τεχνολογία και να σας βοηθήσουν να πετύχετε τον βασικότερο εμπορικό στόχο: την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη;

Τρόποι με τους οποίους ένα digital marketing agency συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας:

 

1. Στρατηγική Marketing

Είναι πολύ σημαντικό η digital marketing στρατηγική της επιχείρησής σας να προκύπτει από τις ανάγκες της. Ένα έμπειρο digital marketing agency μπορεί να αναλάβει τον σχεδιασμό μιας digital marketing στρατηγικής που να αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες digital marketing πρακτικές, ώστε να πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

2. Branding

Η εικόνα της επιχείρησής σας πρέπει να είναι συνεπής εάν θέλετε να εμπνέετε κύρος και να ενισχύετε την αναγνωρισιμότητα του brand σας. Μέσα στις υπηρεσίες ενός digital marketing agency είναι και η δημιουργία ενός καθολικού digital brand identity, το οποίο θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε digital μέσου, αλλά θα παραμένει πιστό στην εταιρική σας ταυτότητα.

3. Εταιρικό Website

To εταιρικό website είναι ο πυρήνας όλων των digital marketing ενεργειών σας. Είτε πρόκειται για αύξηση της επισκεψιμότητας είτε για lead generation (συλλογή ενδιαφερόμενων επισκεπτών), όλες οι ενέργειές σας οδηγούν εκεί. Αυτό σημαίνει ότι το εταιρικό website σας θα πρέπει να είναι λειτουργικό, εύκολο στη χρήση και αποτελεσματικό, δηλαδή να έχει ξεκάθαρα conversion paths- διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσει ο επισκέπτης του website προκειμένου να ολοκληρώσει τις επιθυμητές ενέργειες, όπως π.χ. να γραφτεί στο Newsletter ή να συμπληρώσει μια φόρμα για να κατεβάσει ένα eBook ή ακόμα και να πραγματοποιήσει μια αγορά.

Η εμπειρία χρήσης είναι το Α και το Ω και ένα digital marketing agency μπορεί να αναλάβει το redesign του εταιρικού σας website, ώστε να το μετατρέψει σε ένα δυνατό εργαλείο που ευνοεί τα conversions.

4. SEO & PPC

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το 70% των searches πραγματοποιούνται στην Google και ότι πάνω από το 75% των χρηστών κλικάρουν σε περιεχόμενο που βρίσκεται στην πρώτη σελίδα των αναζητήσεων, καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι το SEO και γιατί πρέπει να γίνεται σωστά και συνολικά, από τους επαγγελματίες που διαχειρίζονται τη στρατηγική σας.

Ένας ακόμα λόγος είναι γιατί, όταν το απαιτεί η στρατηγική, μπορείτε να αξιοποιήσετε άλλα μέσα, όπως το PPC (Pay-Per-Click) Advertising που σας εγγυάται πιο άμεσα αποτελέσματα, εφόσον δεν είναι οργανικά. Είναι πολύ σημαντικό για την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής σας αυτές οι αποφάσεις να λαμβάνονται άμεσα και να υλοποιούνται, χωρίς να επηρεάζουν άλλες, παράλληλες ενέργειες.

5. Οργάνωση και Δημιουργία Περιεχομένου

Το ποιοτικό περιεχόμενο αποτελεί το βασικότερο όχημα μιας digital marketing στρατηγικής γιατί έχει τη δύναμη να προσελκύσει το κοινό και να μετατρέψει τους ενδιαφερόμενους για ένα προϊόν ή μία υπηρεσία σε πελάτες. Αυτό που δυστυχώς πολλές εταιρείες αδυνατούν να δουν είναι πόσο σημαντική είναι η παραγωγή περιεχομένου για κάθε στάδιο του αγοραστικού κύκλου με αποτέλεσμα οι προσπάθειές τους σε επίπεδο content marketing να μην έχουν αποτέλεσμα. Με τον ανταγωνισμό που υπάρχει online, οι εταιρείες που τελικά ξεχωρίζουν είναι όσες επενδύουν σε μια στρατηγική συνεργασία ανάπτυξης με ένα digital marketing agency, το οποίο προσφέρει την τεχνογνωσία και τα resources.

Πιο απλά, μπορεί να διαβάζετε παντού (μέχρι και σε μπλουζάκια) ότι "content is king" όμως "context is king" και αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο από μόνο του δεν είναι ισχυρό. Αντίθετα, ο συνδυασμός του περιεχομένου με τα κατάλληλα εργαλεία διανομής θα σας βοηθήσουν να προβάλλετε το σωστό περιεχόμενο, στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή - δηλαδή εκεί που βρίσκεται το κοινό σας και την στιγμή που είναι έτοιμο να ακούσει τι έχετε να πείτε- είναι, αποδεδειγμένα, αυτός που έχει αποτέλεσμα. Για να το πετύχετε, χρειάζεστε μια ομάδα με εξειδικευμένες γνώσεις που θα αναλάβει τη διαχείριση και υλοποίηση όλων των online properties που διαθέτετε προκειμένου να προβάλλουν περιεχόμενο, μένοντας πάντα συνεπείς στο ύφος της εταιρείας, αλλά και στην digital marketing στρατηγική.

Ξεκινώντας από το εταιρικό blog, η δημιουργία editorial calendar με θέματα που ενδιαφέρουν το κοινό και είναι ταυτόχρονα επίκαιρα και φυσικά αφορούν και την εταιρεία σας, η στόχευση των άρθρων στα αντίστοιχα κοινά, η συγγραφή των άρθρων, ώστε να είναι φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης, η επιμέλεια του περιεχομένου, η δημιουργία ειδικών τύπων περιεχομένου (infographics, videos, podcasts, eBooks, διαγωνισμούς κλπ.) που να ευνοούν τις αλληλοεπιδράσεις του κοινού με στόχο το lead generation, η αναδημοσίευση του ήδη υπάρχοντος περιεχομένου και η συνεργασία με εξωτερικούς συντάκτες/ειδικούς για τη δημιουργία ακόμα πιο εξειδικευμένου περιεχομένου είναι μόνο μερικές από τις βασικές ενέργειες που απαιτεί η υλοποίηση μιας digital marketing στρατηγικής και όλα αυτά μπορεί να σας τα παρέχει ένα digital marketing agency.

Σε επίπεδο Social Media, εκτός από τον προσδιορισμό των καναλιών που είναι απαραίτητα για την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής σας είναι απαραίτητο επίσης να καθοριστεί το ύφος (λεκτικό και εικαστικό) του περιεχομένου, η δημιουργία content calendar με τις αναρτήσεις, η συγγραφή και η επιμέλεια των posts με τρόπο αποτελεσματικό ανάλογα με το μέσο, ο προγραμματισμός και η δημοσίευση του περιεχομένου και το σημαντικότερο όλων το social care που δεν είναι άλλο από το community management.

6. Online Διαφήμιση

Η διαφήμιση είναι ίσως ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να προβάλλετε το περιεχόμενό σας στα digital κανάλια. Βασικές πρακτικές μιας στρατηγικής είναι οι διαφημίσεις PPC, τα Facebook Ads, οι διαφημίσεις σε άλλα social media κανάλια, τα Google Display Ads, το native advertising και οι ενέργειες remarketing. Η έμπειρη ομάδα που θα αναλάβει την υλοποίηση της στρατηγικής σας ξέρει πότε, πώς και πού να αξιοποιήσει κάθε ένα από τα παραπάνω για να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

7. Testing

To βασικό χαρακτηριστικό ενός digital marketing agency είναι ότι είναι data-driven. Ότι δηλαδή οι ενέργειές του δεν βασίζονται σε υποθέσεις αλλά σε νούμερα. Γι΄ αυτό το testing είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία. Τεστάροντας τα βασικά conversion points (π.χ. landing pages, website κλπ.) και το προωθητικό υλικό που οδηγεί σε αυτό, μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις/βελτιστοποιήσεις για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

8. Analytics

Χωρίς τα analytics δεν μπορείτε να γνωρίζετε εάν οι ενέργειές σας έχουν αποτέλεσμα και άρα δεν μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες βελτιστοποιήσεις για να πετύχουν το στόχο τους. Ένας έμπειρος digital marketer μπορεί να διακρίνει τις ευκαιρίες που κρύβουν τα analytics και να μετατρέψει τους αριθμούς σε επιτυχημένες καμπάνιες.

Τέλος, o σχεδιασμός, η υλοποίηση και ο συντονισμός όλων των παραπάνω ενεργειών είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού επιτυχημένων τακτικών digital marketing και της κατάλληλης τεχνολογίας. Μία πλατφόρμα marketing automation, όπως αυτή της HubSpot, μας επιτρέπει να αυτοματοποιούμε κάποιες από τις απαραίτητες ενέργειες μιας digital marketing στρατηγικής, να συλλέγουμε και να αξιολογούμε πολύτιμα στοιχεία για το κοινό σας και να τα μετατρέπουμε σε αποτελεσματικές digital marketing καμπάνιες. Και όλα αυτά από ένα σημείο! Επικοινωνήστε μαζί μας, σήμερα, για να μάθετε περισσότερα!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας