<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Μια πλατφόρμα online ordering μπορεί να φέρει την Άνοιξη! Πώς θα την αποκτήσετε;

Μια πλατφόρμα online ordering μπορεί να φέρει την Άνοιξη!

Έχετε πειστεί ότι η πλατφόρμα online ordering που τόσο καιρό αναζητάτε μπορεί να γίνει πραγματικότητα και να εξυπηρετεί τις παραγγελίες και τις marketing ενέργειές σας μέσα από ένα ολοκληρωμένο B2B e-commerce website. Μάθετε πώς θα το αποκτήσετε!

Δεν θα διαβάζατε σήμερα αυτό το άρθρο εάν είχατε βρει λύση σε μία ή και περισσότερες από τις παρακάτω προκλήσεις που πιθανό να αντιμετωπίζετε:

  • Οι πελάτες χονδρικής έχουν σταματήσει να βάζουν παραγγελίες.
  • Η εταιρεία σας δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί τον αυξημένο όγκο παραγγελιών.
  • Οι πελάτες σας απαιτούν να μπορούν να κάνουν και άλλες ενέργειες ενώ παράλληλα βάζουν μια παραγγελία.
  • Πολλά από τα προϊόντα σας παραμένουν στο ράφι.
  • Η εταιρεία σας είναι έτοιμη να ανέβει κλίμακα, το σύστημα παραγγελιών σας όχι!

Μπορεί η απόκτηση μιας πλατφόρμας online ordering να σας φαίνεται βουνό, όμως εμείς έχουμε τον τρόπο να κάνουμε όλη τη διαδικασία να κυλήσει ομαλά, σε μικρό διάστημα και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ως εταιρεία με εμπειρία στο marketing και την τεχνολογία, στη Wedia μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα b2b e-commerce site που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονων πελατών σας, αλλά και στις ανάγκες της επιχείρησής σας ενεργοποιώντας όλα τα συστατικά των σύγχρονων MarTech λύσεων: User Experience, Technology, Content, Digital Marketing, CRM και Automation πλατφόρμες.

Η διαδικασία που ακολουθούμε στη Wedia

Αρχικά, θα ορίσουμε τις βασικές κατηγορίες κοινού στις οποίες απευθύνεστε, τις Personas όπως τις ονομάζουμε. Πρόκειται για αντιπροσωπευτικές ομάδες επισκεπτών που μοιράζονται παρόμοιους επιχειρηματικούς «πόνους» και αναζητούν υπηρεσίες και προϊόντα που θα τους βοηθήσουν να πετύχουν παρόμοιους στόχους.

H γνωριμία με τις Personas θα μας βοηθήσει να καταλήξουμε στο Τone of Voice, με το οποίο θα μεταδώσουμε τα βασικά μηνύματα της επιχείρησής σας μέσα από το B2B e-commerce website, στη δομή του περιεχομένου και στους τρόπους επικοινωνίας με τους πελάτες σας.  Έπειτα, θα αναγνωρίσουμε τις διαδρομές (User Journeys) που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Personas μέσα στο website σας για να επιτύχουν το στόχο που έχουμε ορίσει (π.χ. την ολοκλήρωση μιας παραγγελίας).

Ομαδοποιώντας και ονομάζοντας σωστά τους ενδιάμεσους σταθμούς των User Journeys δημιουργούμε αυτό που ονομάζουμε Sitemap, δηλαδή μια στατική απεικόνιση της δομής του website που συνήθως μεταφράζεται και σε μια σειρά από μενού, που ο επισκέπτης θα χρησιμοποιεί για να πλοηγηθεί.

Έπειτα, σειρά έχει το πολύ σημαντικό βήμα της σχεδίασης των Wireframes, δηλαδή των διαφορετικών σελίδων-templates που θα χρησιμοποιήσουμε για να προβάλλουμε το περιεχόμενο του b2b e-commerce website, αλλά και τα εργαλεία που θα αποφασίσουμε να υλοποιήσουμε.

Ανάλογα με το budget του έργου και το χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας, μπορούμε να διασυνδέσουμε τα Wireframes σε λειτουργικά Prototypes, για να τρέξουμε κάποια ρεαλιστικά User Testing σενάρια, ώστε να αποκτήσουμε μια καλύτερη αίσθηση και να επιβεβαιώσουμε τις σχεδιαστικές και δομικές επιλογές μας.

Με βάση τα Wireframes προχωράμε στη δημιουργία και παρουσίαση του Moodboard, ενός εικαστικού κολάζ από εικόνες, χρωματικές παλέτες, icons και τυπογραφικά στοιχεία εναρμονισμένα με υπάρχοντα branding guidelines, που στόχο έχουν να βοηθήσουν στην επιλογή δημιουργικών δρόμων και να δώσουν κατευθύνσεις για την εικαστική σχεδίαση των Mockups του website. Τα Mockups παρουσιάζουν την Desktop, Tablet και Mobile έκδοση του εκάστοτε website σε όσο δυνατόν περισσότερα και πιο αντιπροσωπευτικά templates.

Από το σχεδιασμό στην υλοποίηση!

Για την ομαλή διεξαγωγή της παραπάνω διαδικασίας είναι απαραίτητη η συνεργασία μας. Μόλις εγκριθούν τα Mockups η ομάδα έργου της Wedia ξεκινά την υλοποίηση του website, ενώ η δική σας ομάδα ξεκινά την συγκέντρωση του περιεχομένου που θα δημοσιευθεί στο website. Σε περίπτωση που χρειάζεται να παραχθεί νέο περιεχόμενο, η έμπειρη ομάδα Content της Wedia θα βρίσκεται στη διάθεσή σας! 

Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για το λανσάρισμα της Β2Β e-commerce πλατφόρμας σας; 

Βασικό συστατικό των ομάδων έργου της Wedia είναι ο Project Manager, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι οι διαδικασίες που έχουμε ορίσει τρέχουν εντός του χρονικού πλαισίου που έχουμε θέσει και από τις δύο πλευρές.

Όμως, λάβετε υπόψη σας ότι όταν η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη θα πρέπει να την τροφοδοτήσουμε με πληροφορίες. Όσο, λοιπόν, εμείς σχεδιάζουμε και υλοποιούμε την online ordering πλατφόρμα που χρειάζεται η επιχείρησή σας, εσείς, όπως ανέφερα και παραπάνω θα πρέπει να συγκεντρώσετε τις παρακάτω πληροφορίες: 

  • Συλλέξτε όλα τα προϊόντα που έχετε αυτή τη στιγμή στον κατάλογό σας και φτιάξτε έναν προϊοντικό κατάλογο. Θα υπάρχει χώρος και για τα νέα προϊόντα που έχετε υπόψη, στο μέλλον. Άλλωστε, αυτή είναι η μαγεία του ψηφιακού καταστήματος, μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε προϊόντα εύκολα και γρήγορα, ανά πάσα στιγμή.
  • Οργανώστε τα προϊόντα σας σε κατηγορίες με βάση το brand ή την χρησιμότητα.
  • Φτιάξτε το πελατολόγιό σας. Μόλις το B2B e-commerce website σας είναι έτοιμο θα θέλετε να το διαφημίσετε στους πελάτες. Δημιουργήστε λοιπόν ένα αρχείο με τα ονόματα και τα emails των πελατών σας, το οποίο θα ανεβάσουμε στην B2B e-commerce πλατφόρμα ώστε να ενημερωθούν εγκαίρως για τα ψηφιακά εγκαίνια. 

Μόλις περάσουμε τις πληροφορίες στην πλατφόρμα θα είμαστε έτοιμοι για το soft-launch, αλλά και την εκπαίδευση της ομάδας σας σε θέματα διαχείρισης. Όταν νιώσετε έτοιμοι μπορούμε να προχωρήσουμε και με το συνολικό λανσάρισμα στη βάση σας!

Μη χάσετε άλλες παραγγελίες! Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και αποκτήστε την πλατφόρμα online ordering που θέλουν οι B2B πελάτες σας.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας