<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
10 λόγοι για να πείτε το "ναι" σε ένα B2B e-commerce site

10 λόγοι για να πείτε το "ναι" σε ένα B2B e-commerce site

Οι εποχές που το χονδρικό εμπόριο μεσουρανούσε κινδυνεύουν να εκλείψουν και αυτό γιατί, όπως οι σύγχρονοι καταναλωτές έτσι και οι B2B αγοραστές στρέφονται στο online commerce. Εσείς θα συνεχίσετε να κάνετε πωλήσεις από το τηλέφωνο;

Δυστυχώς, η έννοια του πωλητή όπως την ξέρουμε σε λίγα χρόνια θα αποτελεί παρελθόν και στην Ελλάδα και αυτό γιατί όσο εξελίσσεται η τεχνολογία εξελισσόμαστε και εμείς. Πλέον, με τους ρυθμούς της καθημερινότητας που έχουν αυξηθεί ο χρόνος είναι για όλους μας πολύτιμος, το ίδιο και για τους πελάτες σας. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν υπονοώ πως οι πωλητές θα σταματήσουν να έχουν δουλειά σε μερικά χρόνια, απλώς ότι θα πρέπει να προσαρμοστούν σε μία νέα καθημερινότητα που θα είναι και γι' αυτούς πολύ αποτελεσματική. Τι εννοώ;

Αντί να σπαταλούν χρόνο να παίρνουν παραγγελίες, θα μπορούν να τον διοχετεύουν στο να βρίσκουν νέες ευκαιρίες πώλησης είτε στοχεύοντας στην προσέλκυηση νέων πελατών είτε στην επανενεργοποίηση των ήδη υπαρχόντων πελατών επιστρατεύοντας μεθόδους για cross-sell και upsell. Και αυτή είναι μόνο μία από τις δυνατότητες που προσφέρει μια B2B e-commerce πλατφόρμα εφόσον τη συνδυάσετε και με μια αποτελεσματική digital marketing στρατηγική για να την απογειώσετε!

To Β2Β e-commerce σας δίνει τη δυνατότητα:

  1. να μειώσετε τα λειτουργικά έξοδά σας: αφού οι πλατφόρμες B2B e-commerce σας προσφέρουν πληθώρα εργαλείων διαχείρισης και παρακολούθησης των πελατών, των παραγγελιών και γενικότερα των επικοινωνιών σας.
  2. να είστε πιο αποτελεσματικοί: μειώνοντας το χρόνο που αφιερώνετε μέχρι σήμερα σε ενέργειες που μπορούν πολύ εύκολα να αυτοματοποιηθούν σας μένει χρόνος να επικεντρωθείτε και σε άλλα πράγματα που αφορούν την ανάπτυξη της επιχείρησής σας
  3. να προσφέρετε καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες σας: ο χρόνος είναι χρήμα και για τους πελάτες σας! Δίνοντάς τους τη δυνατότητα να καλύπτουν τις πιο πάγιες ανάγκες τους εύκολα και γρήγορα τους απελευθερώνετε πολύτιμο χρόνο κάτι που είναι σίγουρο ότι θα εκτιμήσουν!
  4. να βελτιώσετε τη ροή εργασιών: μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σήμερα είναι η ροή εργασιών. Με μια πλατφόρμα B2B e-commerce θα μπορέσετε να οργανώσετε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του χρόνου σας στο γραφείο.
  5. να ενισχύσετε τις πωλήσεις: έχοντας αυτοματοποιήσει κάποιες απλές εργασίες και οργανώσει τη ροή εργασιών τότε μένει περισσότερος χρόνος για την αναζήτηση νέων ευκαιριών πώλησης και την επίτευξή τους.
  6. να εξελίξετε την συμπεριφορά των πελατών σας: με τη βοήθεια εργαλείων που προσφέρονται μέσω του marketing automation μπορείτε να κάνετε upsell και cross-sell όταν οι πελάτες σας είναι έτοιμοι να ακούσουν για ένα νέο προϊόν ή μια υπηρεσία.
  7. να δημιουργήσετε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας: το μυστικό για να δημιουργήσετε ένα πιστό πελατολόγιο!
  8. να λειτουργείτε όλο το 24ωρο: ιδιαίτερα εάν απευθύνεστε στην διεθνή αγορά κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό, καθώς οι πωλήσεις μπορούν να συνεχίσουν να έρχονται ακόμα και τις ώρες ή τις ημέρες που δεν λειτουργεί η εταιρεία.
  9. να δημιουργήσετε νέες ευκαιρίες για networking: ένα e-commerce site είναι μία online βιτρίνα η οποία είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο. Οποιοσδήποτε μπορεί να ενημερωθεί για τον τομέα δραστηριοποίησης, για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και να έρθει σε επαφή μαζί σας εφόσον επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες.
  10. να αναπτυχθείτε: όλα τα παραπάνω συντελούν στην πιο άμεση ανάπτυξη της επιχείρησής σας μέσω των πωλήσεων!

Φυσικά, για την καλύτερη απόδοση των δυνατοτήτων ενός B2B e-commerce site θα πρέπει να επιστρατεύσετε και δοκιμασμένες τακτικές digital marketing, για να έρθετε πιο κοντά με τους πελάτες σας, να διακρίνετε τις ανάγκες τους, ώστε να τις καλύπτετε, μέσα από μια σχέση εμπιστοσύνης που θα αναπτύξετε μαζί τους και την οποία αργά ή γρήγορα θα αναγκαστείτε να μεταφέρετε και online.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας