<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Αλλάξαμε τα δεδομένα στο online booking των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων!

Αλλάξαμε τα δεδομένα στο online booking των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων!

Στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας μας με την Minoan Lines, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα εύχρηστο και πρωτοποριακό σύστημα online έκδοσης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μοναδικό στο είδος του! Μάθετε γιατί.

Το Minoan Lines Online Booking είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα online κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στον τομέα της ναυτιλίας, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να κλείσει εισιτήρια για τον προορισμό της επιλογής του εύκολα και γρήγορα, ακολουθώντας τη λογική ενός e-commerce site (επιλογή φίλτρων, καλάθι αγορών κλπ.) σε συνδυασμό με τη δομή των συστημάτων online κρατήσεων κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών.

Τι κάνει το Minoan Lines Online Booking μοναδικό στο είδος του στον τομέα της ακτοπλοΐας;

Το νέο σύστημα online κρατήσεων εισιτηρίων που υλοποιήσαμε απλοποιεί σημαντικά μια παραδοσιακά πολύπλοκη διαδικασία αγοράς, καθώς έχει εφαρμόσει ένα σύνολο επιτυχημένων πρακτικών χρήσης online υπηρεσιών προκειμένου να ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη. Πώς το κάναμε αυτό;

Αρχικά, βασιστήκαμε στην ολοκληρωμένη μεθοδολογία των projects… made by wedia η οποία περιλαμβάνει: 

  • μελέτη User Experience
  • σχεδίαση User Interfaces
  • τεχνική υλοποίηση
  • ενσωμάτωση Enhanced Analytics
  • βελτιστοποίηση μέσα από User Research και Conversion Optimization τεχνικές

Από την παραπάνω μελέτη και σχεδίαση προέκυψε ένα πολύ σωστά δομημένο και ισορροπημένο πλάνο το οποίο εκτελέσαμε αποτελεσματικά.

Η λογική που ακολουθήσαμε είχε ως κύριο άξονα μία δομή click & buy -παρόμοια με αυτή ενός e-shop- η οποία επιτρέπει στο χρήστη να «φιλτράρει» τις επιλογές του και να προσθέσει στο καλάθι του τον τύπο θέσης/καμπίνας, τον τύπο επιβάτη, τον τύπο του οχήματος, το είδος της προσφοράς κλπ., ώστε να ολοκληρώσει την κράτησή του. Δείτε το παρακάτω screenshot για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε «πρωτοπορία»:

Online booking ακτοπλοϊκών εισιτηρίων - Minoan Lines

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και όσους επισκέπτες θέλουν απλώς να ενημερωθούν για τη διαθεσιμότητα των δρομολογίων, χωρίς κάποια δέσμευση. Το προηγμένο interface της εφαρμογής επιτρέπει στον εκάστοτε χρήστη να πλοηγηθεί στις ημερομηνίες που τον ενδιαφέρουν και να ενημερωθεί για τα ισχύοντα δρομολόγια αλλά και για την τιμή του ναύλου, χωρίς να δώσει προσωπικά στοιχεία ή να πραγματοποιήσει κάποια συναλλαγή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με την πληθώρα επιλογών (π.χ. τύπος θέσης, οχήματος κλπ.) που προσφέρει η Minoan Lines, τα παραπάνω αποτέλεσαν μια πρόκληση την οποία ξεπεράσαμε με επιτυχία!

Ακόμα, το σύστημα online κρατήσεων που υλοποιήσαμε είναι φιλικό και προς τους ήδη υπάρχοντες πελάτες της Minoan Lines αφού διευκολύνει τη συμπλήρωση των στοιχείων επιβατών με σύνδεση στο σύστημα Minoan Lines Bonus Club. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Minoan Lines δραστηριοποιείται στον τομέα των επιβατικών και cargo πλοίων, με δρομολόγια σε Κρήτη και Ιταλία, για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε τόσο το διευρυμένο πελατολόγιό της όσο και οι προηγμένες υπηρεσίες που παρέχει ανεβάζουν αρκετά ψηλά τον πήχη.

Έτσι περνάμε στο τελευταίο και πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτoύ του συστήματος online booking που δεν είναι άλλο από την προσβασιμότητα! Η εφαρμογή υποστηρίζει 5 γλώσσες και πολλαπλές συσκευές, καθώς είναι πλήρως responsive. H χρήση προηγμένων τεχνολογιών όπως HTML5 και Angular ήταν για εμάς καθοριστική προκειμένου να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους που είχαμε θέσει.

Τέλος, επειδή πάντα είναι η κατάλληλη εποχή για ένα ταξίδι…  ανακαλύψτε την καινούργια εμπειρία online booking made by wedia σήμερα! Πού ξέρετε; Μπορεί να είναι η ιδανική ευκαιρία να κλείσετε και εσείς ένα «εισιτήριο» προς την επιτυχία της επιχείρησής σας!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας