<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Project-Management-Wedia

Διαχείριση έργων στη Wedia: 2 ρόλοι για ένα καλύτερο αποτέλεσμα

Η σχεδίαση και τεχνική υλοποίηση ενός σύγχρονου web application είναι μια σύνθετη διαδικασία. Επενδύοντας στην ανάπτυξη της Wedia μέσα από την εξειδίκευση των ανθρώπων μας, έχουμε διαμορφώσει 2 διαφορετικούς ρόλους στη διαδικασία διαχείρισης ενός τέτοιου έργου 👇👀

Όταν ξεκινήσαμε πριν από 10 χρόνια να αναπτύσσουμε έργα Web Design and Development, η διοίκηση και διαχείριαη του έργου γινόταν από έναν άνθρωπο, τον Project Manager. Αυτός ήταν υπεύθυνος τόσο για να επικοινωνεί με τον πελάτη, να οργανώνει τη δουλειά των ομάδων, να ενημερώνει τα εργαλεία διαχείρισης του έργου, να κατανοεί σε business επίπεδο τι πρέπει να υλοποιηθεί, αλλά και να χειρίζεται πλατφόρμες, εργαλεία και να ελέγχει το τελικό αποτέλεσμα. 

Ένα πολυεργαλείο δηλαδή.  Σύντομα διαπιστώσαμε ότι αυτά σαν καθήκοντα είναι πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους, ενώ είναι δύσκολο να βρίσκουμε ανθρώπους που συγκεντρώνουν όλα αυτά τα skills και γνώσεις. Αποφασίσαμε λοιπόν να μοιράσουμε την σημαντική δουλειά της διαχείρισης του έργου σε 2 ρόλους, επενδύοντας σαν εταιρεία στο βάθος και την εξειδίκευση κάθε ρόλου, παρά στη δυνατότητα να χειρίζεται σε πιο ρηχό επίπεδο περισσότερες εργασίες.   

Digital Project Manager

Ο Project Manager στη Wedia είναι πιο κοντά στον κλασσικό ρόλο του Project Manager έργων πληροφορικής. Είναι ο πρώτος άνθρωπος που παραλαμβάνει τη σύμβαση ενός νέου έργου και αυτός που θα οργανώσει και θα ενορχηστρώσει την ομάδα που θα το υλοποιήσει.  

Είναι το σημείο επαφής και επικοινωνίας της εταιρείας με τον πελάτη, ο άνθρωπος που θα συντάξει και θα ενημερώνει το Project Plan του έργου, θα έχει στο μυαλό του το scope του έργου, την σύμβαση και τις τιμολογήσεις, ενώ παράλληλα θα ενημερώνει έγκαιρα για ρίσκα και ζητήματα που εμποδίζουν την ομαλή εκτέλεση του έργου. 

Digital Delivery Manager

Ο Delivery Manager στη Wedia είναι ο άνθρωπος που ασχολείται με την ουσία του έργου την ίδια την εφαρμογή που θα αναπτυχθεί, συμμετέχει στην ευρύτερη ομάδα έργου και είναι υπεύθυνος για την κατανόηση και συγγραφή των specifications από τον πελάτη, την επικοινωνία τους στην ομάδα υλοποίησης, την οργάνωση του περιεχομένου και της λειτουργικότητας και τον έλεγχο των τελικών παραδοτέων.

Θα διαχειριστεί τις πλατφόρμες Content Management ή eCommerce που θα χρησιμοποιηθούν στο έργο, θα οργανώσει τις ανάγκες περιεχομένου και θα συνεργαστεί με τον πελάτη στην παραγωγή και συγκέντρωσή του αλλά και με την Performance ομάδα για την εφαρμογή SEO πρακτικών, ενώ θα οργανώσει την επικοινωνία με τρίτα συστήματα για ανταλλαγή δεδομένων π.χ. Web Services API. 

Δείτε τις θέσεις μας και ελάτε να γνωριστούμε. 

Αν έχετε εμπειρία στη Διαχείριση Έργων, αν έχετε τρέξει μεσαία ή μεγάλα έργα συνδυάζοντας τα παραπάνω skills, αξίζει να γνωρίσετε την προσέγγισή μας και να αναγνωρίσετε σε ποιον από τους δύο ρόλους θα θέλατε να εμβαθύνετε περισσότερο. 

Δείτε τα job openings στο Workable και στείλτε το CV σας:

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση για το πως είναι να εργάζεστε στην Wedia, στο νέο eBook που δημοσιεύσαμε:  https://offers.wedia.gr/welcome-to-planet-wedia 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας