<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Growth Stack: τι είναι και γιατί το χρειάζεστε;

Hubspot Growth Stack: τι είναι και γιατί το χρειάζεστε;

Μπορεί ο όρος "growth stack" να μην σας λέει κάτι, αλλά είναι καιρός να μάθετε πώς μπορεί να συμβάλει στις στρατηγικές ανάπτυξης της επιχείρησή σας και να φέρει πιο κοντά τo τμήμα marketing με το τμήμα πωλήσεων!

Το growth stack είναι ένας σχετικά νέος όρος στον χώρο του digital, αλλά έχει δημιουργηθεί για να απαντήσει σε ένα διαχρονικό ζητούμενο: πώς μπορούν να βελτιστοποιηθούν οι επιμέρους ενέργειες και η συνεργασία ανάμεσα στα τμήματα πωλήσεων και marketing, καθώς και η επικοινωνία με leads και πελάτες, με σκοπό την ανάπτυξη μιας εταιρείας;

Τι είναι ένα growth stack;

Stack ονομάζεται κάθε set εργαλείων που συνδέονται μεταξύ τους για να υποστηρίξουν ένα συγκεκριμένο σκοπό. Κατά συνέπεια, ένα growth stack είναι ένα set online εργαλείων που έχει ως στόχο την ανάπτυξη της εταιρείας που το χρησιμοποιεί. Έτσι, τα περισσότερα growth stacks περιλαμβάνουν εργαλεία marketing, πωλήσεων και διαχείρισης πελατειακών σχέσεων. 

Ένα growth stack είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε τα επιμέρους εργαλεία να μπορούν να λειτουργήσουν σε αποτελεσματική και απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ τους, κι αυτό γιατί...

...τα πολλά εργαλεία δημιουργούν και πολλά προβλήματα!

Ένα εργαλείο για το social media marketing, ένα δεύτερο για το email marketing, ένα τρίτο για τη διαχείριση των leads και των πελατών, ένα τέταρτο για τα analytics και η λίστα με τα online εργαλεία που χρησιμοποιούν πλέον οι εργαζόμενοι μια μέσης εταιρείας πιθανόν να συνεχίζεται.

Είναι κακό αυτό; Απ' ό,τι φαίνεται ναι, καθώς λόγω της πληθώρας των νέων εργαλείων που εμφανίζονται διαρκώς στην αγορά, οι περισσότερες εταιρείες υιοθετούν όλο και περισσότερα από αυτά, χωρίς πολλές φορές να έχουν προβλέψει αν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά με αυτά που ήδη χρησιμοποιούν. Φανταστείτε π.χ. ότι επενδύετε σε μια νέα πλατφόρμα marketing automation και συνειδητοποιείτε, κατόπιν αγοράς, ότι δεν είναι συμβατή με το εργαλείο email marketing που έχετε επιλέξει. 

Άλλη μια συνέπεια της χρήσης πολλών εργαλείων είναι το ότι πολλές φορές έχουν παρόμοιες ή ακριβώς ίδιες δυνατότητες, με αποτέλεσμα η επικοινωνία και οι ενέργειες των εργαζομένων να είναι σκορπισμένες σε διαφορετικά εργαλεία. Όπως είναι φυσικό, όταν η πληροφορία δεν είναι συγκεντρωμένη σε ένα σημείο, κάποιος θα πρέπει να τη συγκεντρώσει. Κι αυτό είναι, δυστυχώς, χάσιμο πολύτιμου χρόνου, αλλά μπορεί, ευτυχώς, να αποφευχθεί!

Τα πλεονεκτήματα ενός growth stack

Τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω βρίσκουν λύση με ένα growth stack, το οποίο μπορεί να λύσει τα χέρια των τμημάτων marketing, πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών μιας εταιρείας. Τα επιμέρους εργαλεία που περιλαμβάνει έχουν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από την ίδια εταιρεία, συνεπώς συμπληρώνουν το ένα το άλλο και λειτουργούν χωρίς να εμφανίζουν τις δυσλειτουργίες που συνηθίζονται μεταξύ εργαλείων διαφορετικής προέλευσης. 

 

Ακόμα, ένα growth stack εξασφαλίζει ότι όλη η δραστηριότητα των τμημάτων της εταιρείας σας βρίσκεται συγκεντρωμένη στα επιμέρους εργαλεία του. Έτσι, τα μέλη των τμημάτων δεν θα χρειάζεται πια να μαζεύουν δεδομένα ή reports από π.χ. 5 διαφορετικές εφαρμογές και εργαλεία, με αποτέλεσμα να μπορούν να επικεντρωθούν στην εκτέλεση των στρατηγικών που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της εταιρείας και την απόκτηση νέων πελατών. 

 

Βέβαια, είναι λογικό να μην θέλετε να αλλάξετε όλα τα εργαλεία που έχετε ήδη στη διάθεσή σας, καθώς έχετε επενδύσει χρήματα για την απόκτησή τους και χρόνο για να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας για να τα χρησιμοποιεί. Όμως, αν δημιουργούν τα προαναφερθέντα προβλήματα στις ομάδες της εταιρείας σας, θα πρέπει να αξιολογήσετε ποια είναι αυτά που αξίζει να κρατήσετε και να σκεφτείτε σοβαρά την απόκτηση ενός growth stack.

Πώς θα αποκτήσετε το δικό σας growth stack;

Εφόσον πάρετε την απόφαση να επενδύσετε σε ένα growth stack για την εταιρεία σας, η επιλογή είναι εύκολη: το HubSpot Growth Stack είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Αν μάλιστα χρησιμοποιείτε ήδη κάποιο από τα εργαλεία της HubSpot, τότε η σύνδεσή του με τα υπόλοιπα εργαλεία του stack θα είναι μια απλούστατη διαδικασία. 

Περαιτέρω, το HubSpot Growth Stack είναι σχεδιασμένο και λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να συνδέει το τμήμα marketing και το τμήμα πωλήσεων κάθε επιχείρησης, ώστε να μπορούν πλέον να μοιράζονται εύκολα και γρήγορα πληροφορίες, τόσο για την εκτέλεση των marketing στρατηγικών όσο και για όλα τα στάδια του κύκλου πωλήσεων.  

 

Κι αν έχετε υιοθετήσει μια inbound marketing στρατηγική, τότε το HubSpot Growth Stack θα συμβάλει στο να δείτε τους στόχους που έχετε θέσει να πραγματοποιούνται, καθώς διευκολύνει όλες τις inbound ενέργειές σας, είτε στο κομμάτι του marketing είτε σε αυτό των πωλήσεων και της εξυπηρέτησης των πελατών σας.

 

Και το καλύτερο; Είναι δωρεάνΓι' αυτό δεν έχετε κανένα λόγο να μην το δοκιμάσετε και να διαπιστώσετε πόσο αποτελεσματικό είναι!

 

Δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Συμπληρώστε την ειδική φόρμα συνεργασίας κι εμείς θα πραγματοποιήσουμε μια δωρεάν μελέτη της στρατηγικής σας. Στη συνέχεια, θα σας παρουσιάσουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους το HubSpot Growth Stack (το οποίο χρησιμοποιούμε, φυσικά, κι εμείς) μπορεί να κάνει τη ζωή των υπαλλήλων σας πιο εύκολη και να σας βοηθήσει να αποκτήσετε νέους πελάτες.

 

Τόσο απλά!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας