<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Landing Page τι είναι

Landing Page: Τι είναι και γιατί είναι σημαντική για την εταιρεία σας;

Η δημιουργία Landing Pages στο Inbound Marketing είναι εξαιρετικά σημαντική και η αποτελεσματικότητά τους επηρεάζει τα συνολικό αποτέλεσμα των ενεργειών μας.

Σκεφτείτε ότι θέλετε να επικοινωνήσετε online μια συγκεκριμένη ενέργεια της εταιρείας σας, όπως ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία σας, μια καινούργια προσφορά ή το τελευταίο white paper που έχετε ετοιμάσει. Με λίγα λόγια, θέλετε να απευθυνθείτε σε ένα στοχευμένο κοινό και να προβάλετε ένα συγκεκριμένο μήνυμα.

Γι' αυτό δημιουργείτε online διαφημίσεις και ανεβάζετε σχετικά post στις εταιρικές σας σελίδες στα Social Media. Δεν είναι κρίμα να χάσετε την ευκαιρία να μετατρέψετε τους χρήστες που θα κάνουν κλικ στα παραπάνω σε πιθανούς σας πελάτες (leads) με το να τους οδηγήσετε στην αρχική σας σελίδα;

Όταν έρχεται η στιγμή να μετατρέψετε τους επισκέπτες του site σας σε leads, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε είναι μέσω των landing pages. Και μάλιστα, όσο περισσότερες landing pages διαθέτει το site σας, τόσο το καλύτερο για το conversion rate σας.

Τι είναι η Landing Page;

Αλλιώς γνωστή σαν Σελίδα Προορισμού ή Lead Capture Page, είναι μια σελίδα στην οποία μπαίνουν οι επισκέπτες του website σας, συνήθως κάνοντας κλικ σε ένα link που μπορεί να είναι είτε στο website σας ή σε εξωτερικό site. Ένας ακόμη τρόπος να βρεθεί κάποιος σε μια τέτοια σελίδα του site σας είναι να κάνει κλικ σε μια online διαφήμισή σας.

Στα πλαίσια μιας Inbound Marketing στρατηγικής, μια Lead Capture Page χρησιμοποιείται για να επικοινωνήσει στους επισκέπτες του site σας ένα μήνυμα και να τους παροτρύνει να συμπληρώσουν μια φόρμα με τα στοιχεία τους. Τα κίνητρα για τη συμπλήρωση της φόρμας μπορεί είναι η λήψη ενός white paper, η συμμετοχή σε κάποιο διαγωνισμό, η εγγραφή σε κάποιο webinar κ.α.

Παρακάτω, βλέπετε μια αντιπροσωπευτική landing σελίδα.

landing_page

Το αποτελέσματα της παραπάνω διαδικασίας είναι η συλλογή πληροφοριών για το κοινό σας, που θα σας δώσει τη δυνατότητα να τους μάθετε καλύτερα και να συνδεθείτε μαζί τους ξανά στο μέλλον.

Κάθε σελίδα που χρησιμοποιείτε για Lead Capturing πρέπει να είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κάθε χρήστη που επισκέπτεται το website σας. Συνεπώς, πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε μια landing σελίδα, θα πρέπει να απαντήσετε σε κάποια ερωτήματα, όπως:   

  • Πώς έφτασε ο χρήστης στη σελίδα αυτή;
  • Πόσων ετών είναι;
  • Είναι άντρας ή γυναίκα;
  • Πώς εκφράζεται αυτή η κατηγορία του κοινού;

Πώς θα φτιάξετε μια αποτελεσματική Landing Page;

Μια σελίδα προορισμού όπου οι χρήστες θα αφιερώνουν περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο είναι μια πρόκληση για τους περισσότερους. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι κάτι ακατόρθωτο. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς να φτιάξετε μια αποτελεσματική landing page:

1) Πείτε το απλά

Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνεται μέσα σε ατέλειωτες παραγράφους. Πείτε το απλά! Τα bullet points και οι αριθμοί βοηθούν τους επισκέπτες να εστιάσουν στο μήνυμα που θέλετε να επικοινωνήσετε και να καταλάβουν ευκολότερα το προϊόν και τις υπηρεσίες σας.

2) Τονίστε τα πλεονεκτήματα

Όταν αναφέρεστε στο προϊόν και στις υπηρεσίες σας σε μια landing page, αφήστε στην άκρη τις λεπτομέρειες! Οι χρήστες μπαίνουν συνήθως σε τέτοιου είδους σελίδες, επειδή επιθυμούν να λύσουν κάποιο πρόβλημα που έχουν. Βάλτε σε λίστα τα πλεονεκτήματα των προϊόντων και των υπηρεσιών σας ώστε οι χρήστες  να καταλάβουν αμέσως πώς θα τους βοηθήσουν στο να λύσουν το πρόβλημά τους.

3) Εμπνεύστε εμπιστοσύνη

Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα η landing page σας πρέπει να φανεί αξιόπιστη στους επισκέπτες της, ώστε να νιώσουν ότι μπορούν να σας παρέχουν μια προσωπική πληροφορία, όπως το email ή ακόμα και το όνομα, το τηλέφωνο ή το φύλο τους. Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε γρήγορα τη landing page σας να φαίνεται αξιόπιστη. Ο πρώτος τρόπος είναι να βάλετε το λογότυπο της εταιρείας σας στο website και ο δεύτερος είναι να βάλετε σχόλια πελατών σας για το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

4) Μην υπερβάλλετε με τα Links

Τα πολλά links αποσπούν την προσοχή του χρήστη.  Αφαιρέστε τις επιλογές πλοήγησης, όπως το menu και το homepage και διατηρήστε μόνο το hyperlink που οδηγεί στην προσφορά που θέλετε να προσφέρετε στον επισκέπτη.

5) Φτιάξτε μια landing σελίδα που να σας αρέσει

Θα σας έκανε τρομερή εντύπωση αν ξέρατε πόσοι φτιάχνουν landing pages χωρίς καν να τους ρίχνουν μια ματιά. Εξετάστε προσεκτικά τη landing page σας και σκεφτείτε αν θα την εμπιστευόσασταν αρκετά ώστε να δώσετε το email σας. Εξετάστε επίσης το κατά πόσον μεταφέρει σωστά το μήνυμά σας, χωρίς να σας μπερδεύει.

Γιατί χρειάζεστε πολλές Landing Pages;

Είναι σημαντικό να έχετε πολλές landing pages για διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες. Ενώ μια σελίδα μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά για κάποιον τύπο επισκέπτη, μπορεί να μη λειτουργήσει για κάποιον άλλον. Γι' αυτό, φτιάξτε πολλές landing pages και πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε τη συνταγή της δικής σας επιτυχημένης σελίδας προορισμού.

Χρειάζεστε βοήθεια; 

Αν ενδιαφέρεστε να βελτιώσετε ή να δημιουργήσετε μια landing page, αλλά δεν γνωρίζετε από πού να ξεκινήσετε, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα καταγράφοντας τις ανάγκες και τους στόχους σας