<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Οι τελευταίες εξελίξεις του Inbound Marketing!

Οι τελευταίες εξελίξεις του Inbound Marketing!

Παρακολουθώντας τις ομιλίες από το πρόσφατο INBOUND17 και κρατώντας πυρετωδώς σημειώσεις, ξεχωρίσαμε τρεις σημαντικές inbound εξελίξεις που θα απασχολήσουν κάθε marketer στο άμεσο μέλλον. 

Το συνέδριο INBOUND17 για μια ακόμη φορά δεν απογοήτευσε! Καταξιωμένοι επαγγελματίες του digital marketing μοιράστηκαν τις γνώσεις τους και έδειξαν τον δρόμο προς το μέλλον. Τρία ήταν όμως τα σημεία που δόθηκε περισσότερη έμφαση: η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), το ποιοτικό περιεχόμενο και τα topic clusters.

1. To AI δεν είναι πια μόνο ταινία του Spielberg, είναι πραγματικότητα!

Το μέλλον του marketing βρίσκεται στο messaging! Δεν το λέμε εμείς, αλλά το 80% των εταιρειών που δήλωσαν ότι θέλουν να χρησιμοποιούν chatbots μέχρι το 2020, σύμφωνα με έρευνα του Business Insider. Φαίνεται ότι όλοι συμφωνούν ότι η συζήτηση και η επικοινωνία ανάμεσα σε επιχειρήσεις και πελάτες είναι το μυστικό στην αύξηση των conversions, ενώ τα μεμονωμένα mobile apps δεν είναι πλέον αποτελεσματικά. 

Οι καταναλωτές θέλουν να επικοινωνούν με εταιρείες όταν και όπως αυτοί επιθυμούν. Και τα bots αναδεικνύονται στον σύμμαχο των εταιρειών σε αυτήν τη νέα εποχή της επικοινωνίας. Είναι ένα marketing εργαλείο, το οποίο με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, έχει τη δύναμη να προσελκύσει νέα leads, να συμβάλλει στη βελτίωση του conversion rate και την απόκτηση νέων πελατών. Αρκεί βέβαια να υπάρχει ένας ξεκάθαρος στόχος και ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που καλούνται να λύσουν, καθώς και να γίνει η σωστή επιλογή πλατφόρμας για το κοινό στο οποίο επιθυμεί κάθε εταιρεία να απευθυνθεί. 

Η HubSpot απέκτησε τη Motion AI για να ενισχύσει το HubSpot CRM με τη δύναμη των chatbots, τα οποία αναμένεται να ενταχθούν στην πλατφόρμα εντός του 2018. Μέχρι τότε, το ζήτημα των bots σίγουρα θα μας απασχολήσει ξανά!

2. Η διαφοροποίηση του περιεχομένου οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα!

Έχουμε παρακολουθήσει τάσεις να έρχονται και να φεύγουν πριν προλάβει κανείς να πει...content, αλλά στο INBOUND17 η έμφαση δόθηκε στη δημιουργία περιεχομένου που αυξάνει τα αποτελέσματα των marketing ενεργειών.

Ποιο είδος περιεχομένου είναι αυτό; Αυτό το οποίο διαφοροποιεί μια εταιρεία από τον ανταγωνισμό της. Μια στρατηγική για "competition-free content" ξεκινά όπως είναι λογικό με τη μελέτη του ανταγωνισμού. Μόλις βρείτε τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν την εταιρεία σας να ξεχωρίσει στην αγορά, θα πρέπει να τα προβάλετε μέσω του περιεχομένου που δημιουργείτε και μοιράζεστε με το κοινό σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές μορφές περιεχομένου, για να τεστάρετε ποιες σημειώνουν καλύτερα αποτελέσματα και να επικεντρωθείτε σε αυτές για ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Θυμηθείτε ότι το κλειδί εδώ είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα!

3. Τα Topic Clusters είναι το μέλλον του SEO!

SEO και content marketing πάνε πακέτο, αλλά όταν ο όγκος του περιεχομένου έχει αυξηθεί σημαντικά, η σχέση αυτή τείνει να περνάει κρίση. Τα topic clusters έρχονται για να αποτελέσουν τη λύση και να βάλουν μια τάξη.

Τα topic clusters ενισχύουν τo contant marketing και το SEO με τον εξής τρόπο: ένα topic cluster αποτελεί ουσιαστικά μια ενότητα περιεχομένου γύρω από ένα βασικό keyword/topic και περιλαμβάνει σχετικό περιεχόμενο που συνήθως αποτελείται από long tail keywords. Οι επιμέρους σελίδες που είναι σχετικές με αυτό το topic οδηγούν μέσω link στην pillar σελίδα, τη βασική σελίδα του κάθε topic cluster που συγκεντρώνει όλο το σχετικό περιεχόμενο, όπως φαίνεται και στο παρακάτω σχεδιάγραμμα:

Topic clusters

Αφού όλες οι επιμέρους σελίδες λινκάρουν στην pillar page, οι μηχανές αναζήτησης αναγνωρίζουν το authority της pillar page στο συγκεκριμένο topic και την ανταμείβουν με καλύτερη θέση στην κατάταξη των σελίδων των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Έτσι, SEO experts και content marketers είναι εξίσου χαρούμενοι!

Αυτή ήταν μια πρώτη γεύση από τα topic clusters, τα chatbots και το αποτελεσματικό περιεχόμενο! Θα παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις του inbound marketing, για να σας μεταφέρουμε ό,τι νεότερο μπορεί να σας βοηθήσει να μιλήσετε στο κοινό στο οποίο στοχεύετε, να αποκτήσετε νέα leads και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας