<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Τι είναι το lead generation για Β2Β;

Τι είναι το lead generation για Β2Β;

Ο όρος lead generation είναι κάτι που ακούγεται συχνά. Σημαίνει μετατροπή των επισκεπτών ενός site σε άτομα με σημαντική πιθανότητα να γίνουν πελάτες.


Δηλαδή το lead generation σημαίνει αύξηση πωλήσεων;

Εν τέλει, ναι. Αυτή την πορεία ακολουθεί η αύξηση των πωλήσεών σας: Η marketing στρατηγική στα κανάλια της εταιρείας κεντρίζει το ενδιαφέρον των χρηστών, τους φέρνει στο site σας κι εκεί πρέπει να υπάρχουν ισχυρά conversion points που θα κάνουν τους επισκέπτες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για μια υπηρεσία ή ένα προϊόν σας. Όσοι προχωρήσουν σε ένα action, δηλαδή εκδηλώσουν ενδιαφέρον, αποτελούν leads. 

Έχοντας ολοκληρώσει αυτό το βήμα, θα ακολουθήσουν καμπάνιες tailor made για τα leads μέσω marketing automation, κι έτσι, αφού η στόχευση θα γίνεται συγκεκριμένα για το κοινό, τα leads θα έρθουν πιο κοντά στο να γίνουν πελάτες σας.

Η αποτελεσματικότερη λύση είναι το marketing automation

Κάποτε, το lead generation μπορεί να γινόταν μέσω της συμπλήρωσης μιας εκτυπωμένης φόρμας επιτόπου σε ένα κατάστημα.

Με την άνοδο όμως του internet και του digital marketing, άλλαξε και ο τρόπος που οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τη διαδικασία της αγοράς υπηρεσίας ή προϊόντος.

Αυτό σημαίνει ότι, πλέον, ένας χρήστης μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα και τα βήματα αγοράς να μην είναι σαφή και να μη μπορούν να μετατρέψουν μια επαφή σε lead, κάνοντας τη συλλογή στοιχείων πελατών ακόμα πιο περίπλοκη.

Ευτυχώς όμως, το marketing automation ήδη έχει αναπτύξει στρατηγικές εφαρμογές ανάκτησης leads και οι εταιρείες που το χρησιμοποιούν βγαίνουν κερδισμένες με πολλαπλασιασμό του πελατολογίου τους.

Έτσι, οι ενέργειες marketing δεν είναι γενικές, μαζικές και απρόσωπες, αλλά έχουν στόχο να εμφανιστούν στους κατάλληλους αγοραστές και να αναπτυχθούν ισχυρές σχέσεις μεταξύ εταιρείας και πελατών.

Ποια είναι τα οφέλη του lead generation;

  • Customer loyalty & αύξηση revenues

Μα, φυσικά, η εμπιστοσύνη, που αποτελεί στοιχείο του πιο πιστού πελάτη.

 

Μια πλατφόρμα marketing automation, όπως είναι το Hubspot, επιτρέπει σε μια B2B εταιρεία να απευθύνεται σε άλλες με στοχευμένες ενέργειες που δημιουργούν και διατηρούν σχέσεις, οι οποίες οδηγούν στο loyalty και, φυσικά, στην αύξηση revenues. 

 

Οι B2B εταιρείες επικοινωνούν με τους πελάτες με πιο συγκεκριμένα και πιο στοχευμένα μηνύματα, προσαρμοσμένα σε κάθε στάδιο 'γνωριμίας' με τον πελάτη. Έτσι, φτάνουμε σε μια δυνατή και σταθερή σχέση εμπιστοσύνης.

  • Καλύτερη διαχείριση budget

Εκτός από την αύξηση των revenues μέσω της σχέσης εμπιστοσύνης, οι εταιρείες μπορούν να κερδίσουν σημαντικά σε διαχείριση του διαφημιστικού κόστους, αφού οι ενέργειες απευθύνονται σε κοινό που είναι ήδη σε ένα πρώτο στάδιο προσέλκυσης.

 

Επίσης, το κοινό αυτό είναι ήδη σε κάποιο βαθμό εξοικειωμένο με την εταιρεία και τις υπηρεσίες της και βρίσκεται σε στάδιο σκέψης ως προς την τελική αγορά.

 

Αυτό κάνει τις marketing automation ενέργειες ακόμη πιο αποτελεσματικές. 

 

Εάν έχετε αποφασίσει να εφαρμόσετε lead generation ενέργειες στην εταιρεία σας, καλό είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο συνεργάτη που μπορεί να φέρει αποτελέσματα χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα της εταιρικής σας επικοινωνίας, ισορροπώντας τη στρατηγική του marketing και αυξάνοντας τις πωλήσεις. 

 

Εμείς είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε με τεχνογνωσία, ώστε δείτε τους στόχους σας να υλοποιούνται, μέσα από την πιο ολοκληρωμένη υπηρεσία digital marketing για Β2Β επιχειρήσεις που έχουμε αναπτύξει, το B2B Digital Growth Suite.

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας