<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Τα 7 βήματα για μια επιτυχημένη inbound marketing καμπάνια!

Τα 7 βήματα για μια επιτυχημένη inbound marketing καμπάνια!

Θέλετε να τρέξετε την πρώτη inbound marketing καμπάνια σας και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Ακολουθήστε 7 βήματα και δείτε την επισκεψιμότητα του website σας να αυξάνεται, τα leads να είναι περισσότερα και πιο ποιοτικά από ποτέ και τους στόχους που έχετε θέσει να εκπληρώνονται! 

Βήμα #1: Θέστε τους στόχους σας και δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα

Ο σκοπός αγιάζει... μια inbound marketing καμπάνια, έτσι πριν κάνετε οτιδήποτε θα πρέπει να ορίσετε τον στόχο που θέλετε να επιτύχετε μέσω της καμπάνιας σας. Για να μπορέσετε να καταλήξετε σε έναν εφικτό στόχο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα από τα web analytics του website σας ή από τυχόν προηγούμενες καμπάνιες σας. Επεξεργαστείτε τα και δείτε τι είναι αυτό που έχει περισσότερη ανάγκη αυτή τη στιγμή η επιχείρησή σας: περισσότερους επισκέπτες ή ποιοτικότερα leads; Αύξηση του awareness ή αύξηση των πωλήσεων; Ο στόχος στον οποίο θα καταλήξετε εξαρτάται τόσο από τη φύση της εταιρείας σας όσο και από τα αποτελέσματα των προηγούμενων ενεργειών σας. Μόλις τον βρείτε, θα πρέπει να δημιουργήσετε το χρονοδιάγραμμα της καμπάνιας σας και να περάσετε στο...

Βήμα #2: Μάθετε περισσότερα για το κοινό στο οποίο στοχεύετε 

Η μεθοδολογία του inbound marketing έχει ως βάση τη δημιουργία των λεγόμενων buyer personas στα πλαίσια της διενέργειας κάθε καμπάνιας. Μια buyer persona αποτελεί ουσιαστικά τον ιδανικό αγοραστή της επιχείρησής σας, κάποιον που χρειάζεται τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε. 

Για να φτιάξετε τις δικές σας buyer personas, θα πρέπει να μπείτε στη θέση των πιθανών αγοραστών σας και να αναρωτηθείτε ποιες είναι οι πιο συχνές απορίες τους, τι τους απασχολεί, πώς μπορείτε να καλύψετε τις πιθανές ανάγκες του και ποια keywords θα χρησιμοποιήσουν για να βρουν την εταιρεία σας στις online αναζητήσεις σας. Ένα εργαλείο, όπως το Keyword Planner της Google, θα σας βοηθήσει να βρείτε τα keywords στα οποία μπορείτε να στοχεύσετε για τις ανάγκες της inbound καμπάνια σας.

Βήμα #3: Δημιουργήστε περιεχόμενο που ενδιαφέρει τις buyer personas 

Αφού αποκτήσετε μια εικόνα για τις ανάγκες των υποψήφιων πελατών σας, είναι πλέον ώρα να περάσετε στην παραγωγή του περιεχομένου που θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Κάντε ένα brainstorming, σημειώστε τις ιδέες που θα προκύψουν και αξιολογήστε ποιες είναι πιο πιθανό να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ώστε να καταλήξετε στη μορφή που θα πάρουν, αν θα είναι απλά blog posts ή θα αποτελέσουν μια προσφορά, όπως π.χ. ένα eBook.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα keywords που ανακαλύψατε στο προηγούμενο βήμα, ενσωματώνοντάς τα στο περιεχόμενο που θα δημιουργήσετε, έτσι ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να εμφανιστεί το περιεχόμενο αυτό σε σχετικές αναζητήσεις των χρηστών των μηχανών αναζήτησης. 

 

Βήμα #4: Φτιάξτε τις κατάλληλες landing pages και φόρμες επικοινωνίας

Αφού δημιουργήσετε το περιεχόμενο που θα προσελκύσει τους πιθανούς πελάτες σας, θα πρέπει να το τοποθετήσετε σε ειδικά διαμορφωμένες landing pages, οι οποίες θα περιλαμβάνουν μια φόρμα. Ο επισκέπτης της landing page, συμπληρώνοντας τη φόρμα με τα στοιχεία του, θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο περιεχόμενό σας, ενώ εσείς αποκτάτε νέα leads. Εάν σας φαίνεται πολύπλοκη η δημιουργία νέων σελίδων δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείψετε το συγκεκριμένο βήμα, καθώς ένα εργαλείο marketing automation, όπως το HubSpot, θα σας λύσει τα χέρια.

Αυτό το βήμα μιας inbound καμπάνιας είναι πολύ σημαντικό, καθώς σε αυτό το σημείο πραγματοποιείται το lead generation, η συλλογή των στοιχείων όσων φανερώνουν ένα ενδιαφέρον για την εταιρεία σας. Έχοντας πλέον στη διάθεσή σας τα στοιχεία τους, είστε σε θέση να γνωρίσετε καλύτερα το κοινό σας και να προχωρήσετε σε lead nurturing ενέργειες. 

Βήμα #5: Περάστε στο lead nurturing με τη βοήθεια αυτοματοποιημένων email

Σε αυτό το σημείο της inbound marketing καμπάνιας σας, θα πρέπει να έχετε συλλέξει έναν ικανοποιητικό αριθμό email. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να επιστρατεύσετε τη δύναμη του email marketing και να στείλετε στα leads σας περισσότερες πληροφορίες για όσα μπορείτε να τους προσφέρετε.

Προσπαθήστε να χτίσετε μια σχέση μαζί τους και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους, προβάλλοντας τους τρόπους με τους οποίους η εταιρείας σας μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες και να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους. Μην ξεχνάτε ότι σε κάθε email θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα call-to-action (CTA), το οποίο θα καλεί τον παραλήπτη να ολοκληρώσει μια επιθυμητή ενέργεια, όπως το να κατευθυνθεί στο website ή να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας.

Και σε αυτό το βήμα, μια πλατφόρμα όπως το HubSpot σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα τα emails που θα στείλετε στα leads που έχετε συγκεντρώσει και να παρακολουθήσετε τη συμπεριφορά τους. 

Βήμα #6: Ανεβάστε το περιεχόμενο που έχετε δημιουργήσει στα social media

Έχετε ολοκληρώσει όλα τα παραπάνω βήματα, η καμπάνια σας είναι στον αέρα και το περιεχόμενο που έχετε ετοιμάσει περιμένει να ανακαλυφθεί από το κοινό στο οποίο στοχεύετε. Το ζητούμενο στο σημείο αυτό είναι να αυξήσετε την επισκεψιμότητα των σελίδων του website σας, όπου φιλοξενείται το περιεχόμενο της καμπάνιας.

Ώρα είναι να αξιοποιήσετε τα social media κανάλια στα οποία έχετε εταιρική παρουσία και να αναρτήσετε δημοσιεύσεις που οδηγούν στη landing page της καμπάνιας και στα σχετικά άρθρα που έχετε ανεβάσει στο εταιρικό blog σας. Πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη και ώρες αναρτήσεων, δείτε τι έχει μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό σας στα social media και δείτε τα ποσοστά επισκεψιμότητας να ακολοθούν όλο και πιο ανοδική πορεία.

Βήμα #7: Παρακολουθήστε τα αποτελέσματα της καμπάνιας σας και κάντε τις απαραίτητες προσαρμογές

Όσο καλά στημένη κι αν είναι μια inbound marketing καμπάνια, για να είναι πραγματικά επιτυχημένη θα πρέπει να την παρακολουθείτε κάθε μέρα και να βλέπετε κατά πόσον αποδίδει καρπούς. Μπορεί π.χ. να διαπιστώσετε ότι οι επισκέπτες της landing page δεν συμπληρώνουν τη φόρμα για να αποκτήσουν την προσφορά σας. Μήπως το περιεχόμενο της σελίδας δεν αναδεικνύει τα οφέλη της ή η φόρμα έχει πολλά πεδία που τρομάζουν τον επισκέπτη; 

Είναι επίσης πολύ πιθανό να διαπιστώσετε ότι ένα άρθρο ή ένα post σας είναι πιο δημοφιλές σε σχέση με τα υπόλοιπα. Αυτό σημαίνει ότι ίσως θα πρέπει προσαρμόσετε το υπόλοιπο περιεχόμενό σας στο στυλ αυτών που φαίνεται ότι ικανοποιούν τις προτιμήσεις του κοινού σας, ώστε να προσελκύσετε ακόμα περισσότερους επισκέπτες δίνοντάς τους αυτό που επιθυμούν. 

Είναι ακριβώς αυτό το τελευταίο βήμα που κάνει το inbound marketing μια τόσο αποτελεσματική μέθοδο για την απόκτηση νέων πελατών. Παρακολουθώντας τις καμπάνιες, μαθαίνετε καλύτερα το κοινό σας και έχετε τη δυνατότητα να κάνετε άμεσες προσαρμογές και διορθώσεις που θα οδηγήσουν σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Τι λέτε; Νιώθετε έτοιμοι για την πρώτη inbound marketing καμπάνια σας; Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να ακολουθήσετε τα 7 βήματα που παρουσιάστηκαν παραπάνω, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της HubSpot; Ή χρειάζεστε λίγο χρόνο για να καταστρώσετε την inbound στρατηγική σας; Σε κάθε περίπτωση, είμαστε εδώ για να λύσουμε κάθε απορία σας και να βρούμε μαζί τις λύσεις που ταιριάζουν στην εταιρεία σας.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας