<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
wedia_blog_posts_marketing_questions.png

6 απαντήσεις που δίνει το HubSpot σε κρίσιμα digital marketing θέματα

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις περισσότερες επιχειρήσεις διεθνώς είναι να μπορούν να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την απόδοση των διαφόρων ενεργειών που κάνουν για την προώθηση της εταιρείας και του site τους, και να κατανοήσουν που πρέπει να εστιάσουν για να βελτιώσουν τα αποτελέσματα που έχουν. Το HubSpot έρχεται να βάλει σε τάξη και να λύσει όλες τις απορίες που σχετίζονται με αυτά τα θέματα, εύκολα και κατανοητά. 

Οι υπηρεσίες Web Analytics που προσφέρει το HubSpot έχουν αρκετές διαφορές σε σχέση με τα features που προσφέρουν δωρεάν εργαλεία σαν το Google Analytics. Οι παρεχόμενες πληροφορίες και reports είναι περισσότερες, πολύ πιο ουσιαστικές και εστιάζουν γρήγορα και απλά σε χρήσιμες απαντήσεις. 

Θυμίζουμε ότι το HubSpot αποτελεί ένα marketing automation software. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για μία online πλατφόρμα που σας επιτρέπει την αυτοματοποίηση των inbound marketing ενεργειών σας και σας δίνει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα:

  • να προσελκύσετε επισκέπτες στο site σας
  • να αποκτήσετε με μικρότερο κόστος νέους leads, δηλαδή νέα άτομα που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχετε

Αν τα παραπάνω σας έχουν κινήσει το ενδιαφέρον, συνεχίζουμε παραθέτοντάς σας 6 βασικές ερωτήσεις marketing περιεχομένου, τις οποίες το HubSpot μπορεί να απαντήσει μόνο με ένα κλικ.

Ερώτηση 1η: Πόσους επισκέπτες προσελκύει το website σας; Πόσοι από αυτούς ενδιαφέρονται για το προϊόν/υπηρεσία σας;

H μέτρηση της επισκεψιμότητας του site σας είναι ένα καλό πρώτο βήμα προς την ενίσχυσή της, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται παράλληλα με τη μέτρηση του ποσοστού με το οποίο ένας απλός επισκέπτης του site εκδηλώνει ενδιαφέρον για αυτά που έχετε να του προσφέρετε, μετατρέπεται δηλαδή σε lead σας. Παραδείγματος χάριν, αν ένας επισκέπτης συμπληρώσει μια φόρμα με τα στοιχεία του για να λάβει κάποια προσφορά, τότε πραγματοποιείται η μετατροπή του σε lead.

Χωρίς όμως έναν τρόπο για να μετρήσετε το ποσοστό της μετατροπής αυτής (conversion rate), πώς θα μπορέσετε να καταφέρετε να το αυξήσετε;

Πώς σας βοηθάει το HubSpot

Το HubSpot Dashboard είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε όταν συνδέεστε στην πλατφόρμα. Λειτουργώντας ως μια γρήγορη προβολή των marketing ενεργειών σας, το Dashboard σας δείχνει τους τρέχοντες αριθμούς της επισκεψιμότητάς σας, τις επαφές και τους πελάτες του μήνα. Τα drop-down μενού διευκολύνουν την πλοήγηση σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και τη σύγκριση με στοιχεία προηγούμενων μηνών. Μπορείτε επίσης να προσαρμόζετε τους στόχους σας κάθε μήνα, έτσι ώστε να βλέπετε την πρόοδο σας ως προς την επίτευξη των στόχων αυτών.

Γιατί πρέπει να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα;

Χωρίς ένα σύστημα μέτρησης της απόδοση των online ενεργειών σας, δεν μπορείτε να έχετε ξεκάθαρη εικόνα για την αποτελεσματικότητα τους. Με τα γραφήματα του HubSpot Dashboard είναι εύκολο να εντοπίσετε πώς κινούνται η επισκεψιμότητα της σελίδας σας και ο ρυθμός μετατροπής των επισκεπτών σε leads σε πραγματικό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καταστρώσετε γρήγορα ένα σχέδιο για να μεθοδεύσετε σωστά τις προσπάθειές σας.

Ερώτηση 2η: Ποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πιο αποτελεσματικά;

Θέλετε να οργανώσετε μια Social Media στρατηγική για την εταιρεία σας, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Δημοσιεύετε αναρτήσεις στο Facebook, ανεβάζετε tweets ή ενημερώνετε την εταιρική σας σελίδα στο LinkedIn, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση. Τι μπορεί να πηγαίνει στραβά;

Πώς σας βοηθάει το HubSpot

Το HubSpot σας προσφέρει δύο διαφορετικά εργαλεία, για να ανακαλύπτετε πολύτιμες πληροφορίες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αρχικά, το Sources Report σας δίνει πληροφορίες για το συνολικό αριθμό των επισκεπτών του site σας και για το ποσοστό αυτών που μετατράπηκαν σε επαφές ή σε πελάτες κατά τη διάρκεια συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος (αυτό το μήνα, τον προηγούμενο μήνα, γενικά, κτλ.).

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε αναλυτικά από ποιο κανάλι προέρχονται οι επισκέπτες αυτοί. Επιλέγοντας “Social Media”, εμφανίζονται στην οθόνη σας τα στοιχεία που αφορούν τους επισκέπτες του site σας, οι οποίο κατευθύνθηκαν σε αυτό από τις σελίδες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν ψάχνετε μια πιο στοχευμένη προσέγγιση, μπορείτε να σχηματίσετε σαφή εικόνα για την αποτελεσματικότητα της Social Media στρατηγικής σας με τα Social Reports του HubSpot. Τα Social Reports αποτελούνται από 5 γραφήματα που σας δίνουν πολύτιμα στοιχεία για τη social δραστηριότητά σας και για το πώς αλληλεπιδρά το κοινό σας με το περιεχόμενο που μοιράζεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γιατί πρέπει να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα;

Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλες κατάλληλες για την επιχείρησή σας. Αντί να αναλώνεστε σε 10 πλατφόρμες, τις οποίες ίσως και να μην χρησιμοποιούν οι πιθανοί πελάτες σας, χρησιμοποιήστε το Social Insights του HubSpot για να δείτε πού υπάρχει περισσότερη δραστηριότητα. Από εκεί θα μπορέσετε να διαμορφώσετε τη στρατηγική σας, ώστε κάθε μήνυμα που περνάτε μέσω των Social Media να πετυχαίνει το στόχο του.

Ερώτηση 3η: Ποιες σελίδες του site σας συμβάλλουν στις περισσότερες μετατροπές;

Γνωρίζετε τι χρειάζεται να δουν οι επισκέπτες ή οι leads σας για να αποφασίσουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Ενδιαφέρονται για μελέτες και case studies; Μήπως για άρθρα από το blog σας;

Χωρίς αυτή την πληροφορία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να σχεδιάσετε ένα website που ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντά τους, αλλά και να επενδύσετε περισσότερο χρόνο και resources στο είδος του περιεχομένου που είναι πιο ενδιαφέρον για το κοινό σας.

Πώς σας βοηθάει το HubSpot

Με τη βοήθεια του HubSpot Attribution Report, μπορείτε να διαπιστώσετε ποιες ενέργειες και ποιο περιεχόμενο σάς αποφέρει τις περισσότερες μετατροπές. Το συγκεκριμένο Report σας διευκολύνει να αναγνωρίσετε ποιες σελίδες του website σας διάβασαν τα leads σας, πριν αυτοί γίνουν leads, καθώς και ποιες σελίδες διαβάστηκαν από τωρινούς σας πελάτες, όταν ακόμα δεν είχαν πραγματοποιήσει κάποια αγορά ή συναλλαγή.

Γιατί πρέπει να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα;

Έχοντας τις παραπάνω πληροφορίες στη διάθεσή σας, είστε σε θέση να αναγνωρίσετε ποιες σελίδες του site σας συμβάλλουν περισσότερο στη μετατροπή των επισκεπτών σας σε leads και των leads σας σε πελάτες. Παρατηρήστε τις σελίδες αυτές και εντοπίστε ποια χαρακτηριστικά διευκολύνουν τo conversion του επισκέπτη. Βρείτε τι αρέσει στο κοινό σας και χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες αυτές, για να κάνετε διορθώσεις στα σημεία όπου χρειάζεται, ώστε να βελτιστοποιήσετε το site σας.

Ερώτηση 4η: Ποια είναι τα καλύτερα άρθρα στο blog μου;

Αρχίσατε πρόσφατα να ασχολείστε με το εταιρικό blogging, αλλά σας φαίνεται δύσκολο να βρείτε τον σωστό τρόπο προσέγγισης του κοινού σας. Παρότι κάνετε συνέχεια δημοσιεύσεις, δεν είστε σίγουροι ποιοι τίτλοι, θέματα ή Calls-to-Action έχουν απήχηση. Χωρίς πληροφορίες, η blogging στρατηγική σας είναι ανεπαρκής, τόσο στη δομή όσο και στην κατεύθυνση της.

Πώς σας βοηθάει το HubSpot

Το εργαλείο Page Performance του HubSpot σας διευκολύνει στον εντοπισμό των blog posts με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, ώστε να βρείτε ποιο είναι το δυνατό τους σημείο.

Περαιτέρω, σας δίνει πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα των Calls-to-Action (CTAs), τα οποία έχετε χρησιμοποιήσει σε κάθε blog post. Έτσι, μπορείτε να κρίνετε αν έχετε τοποθετήσει το κατάλληλο CTA στο σωστό σημείο και να δείτε ποιο CTA προσελκύει τα περισσότερα κλικ.

Ωστόσο, η καλύτερη λειτουργία του Page Performance είναι το SEO recommendations. Επιλέγοντας κάθε σελίδα ξεχωριστά, λαμβάνετε χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να βελτιώσετε τις SEO πρακτικές στις σελίδα αυτή (εικόνες, meta descriptions, CTA κτλ.).

Γιατί πρέπει να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα;

Βρίσκοντας ποια θεματολογία αρέσει περισσότερο στο κοινό του blog σας, μπορείτε να βρείτε πιo εύκολα υλικό και έμπνευση για τα νέα σας blog posts. Έχοντας γνώση της αποτελεσματικότητας των CTAs σας, θα καταλάβετε πού και πώς λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Το SEO recommendations σας βοηθούν να βελτιώσετε τη θέση σας στις μηχανές αναζήτησης, κάτι που σίγουρα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητας του website σας.

Ερώτηση 5η: Πώς αντιμετωπίζω τον ανταγωνισμό;

Προσπαθείτε να εδραιώσετε την παρουσία σας σε μια ανταγωνιστική αγορά, ωστόσο δεν έχετε ξεκάθαρη εικόνα των ανταγωνιστών σας. Δεν γνωρίζετε τι είναι αυτό που κάνουν σωστά ή ποια είναι τα δυνατά τους σημεία. Συνεπώς, δεν έχετε κάποιο σχέδιο που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε.

Εάν δεν γνωρίσετε καλύτερα τον ανταγωνισμό σας, δεν μπορείτε να προβείτε στις σωστές κινήσεις, ώστε να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Πώς σας βοηθάει το HubSpot

To HubSpot Competitors Report σας δίνει μια αναλυτική αναφορά για το πώς να αντιμετωπίσετε τους ανταγωνιστές σας. Όταν προσθέτετε ανταγωνιστές στη λίστα του, το HubSpot συλλέγει πολύτιμες πληροφορίες για αυτούς, τις οποίες μπορείτε να εμπλουτίσετε.

Η αναφορά παρουσιάζει τα ακόλουθα στοιχεία:

  1. Επίπεδο marketing
  2. Επίπεδο επισκεψιμότητας
  3. Ευρετήριο σελίδων
  4. Συνδεδεμένοι τομείς
  5. Twitter Followers
  6. Facebook Fans
  7. Moz Rank

Γιατί πρέπει να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα;

Κατανοώντας τους ανταγωνιστές σας, θα μπορέσετε να καταλάβετε καλύτερα τις δικές σας δυνάμεις. Συγκρίνοντας το προϊόν, τις υπηρεσίες ή την προσέγγισή σας με αυτήν του ανταγωνιστή σας, θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη θέση σας και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές.

Ερώτηση 6η: Σε ποια keywords πρέπει να στοχεύω;

Στις μέρες μας, η φράση “Google it” έχει γίνει μια αποδεκτή απάντηση σε κάθε ερώτηση. Είναι πολύ πιθανό τα buyer personas σας, να στραφούν στις μηχανές αναζήτησης για απαντήσεις στις ερωτήσεις τους. Γι’ αυτό το λόγο, το κλειδί για να αυξήσετε τους επισκέπτες στο website σας είναι να σιγουρευτείτε ότι οι απαντήσεις σας στις ερωτήσεις τους είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικές προς τις μηχανές αναζήτησης.

Πώς σας βοηθάει το HubSpot

Η αναζήτηση keywords με το HubSpot Keyword Tool είναι ένας καλός τρόπος να ανανεώσετε το περιεχόμενό σας, καθώς σας επιτρέπει να αναγνωρίσετε:

  • Την ακριβή θέση κάθε keyword
  • Το επίπεδο δυσκολίας για κάθε αποτέλεσμα που βρίσκεται στην πρώτη σελίδα
  • Τις επισκέψεις στο website που δημιουργούνται από κάθε keyword
  • Τους leads που δημιουργούνται από κάθε keyword

Όταν δείτε τις στατιστικές για τα keywords, σημειώστε τα παραδείγματα που είχαν τις περισσότερες αναζητήσεις του μήνα και τα χαμηλότερα ποσοστά δυσκολίας. Αυτές οι λέξεις-κλειδιά πρέπει να αποτελούν το στόχο σας όταν δημιουργείτε νέο περιεχόμενο, αφού έχουν ό,τι χρειάζεται για να φέρουν περισσότερους επισκέπτες στο website σας.

Γιατί πρέπει να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα; 

Γνωρίζοντας τα keywords που σας φέρνουν traffic μέσω των μηχανών αναζήτησης, μπορείτε να έχετε μία ξεκάθαρη εικόνα για τις απαντήσεις που αναζητούν οι buyer personas σας. Επίσης, ο όγκος και η δυσκολία για υψηλό ranking ανά keyword, όπως και το ranking που ήδη έχει το site σας στο καθένα, σας επιτρέπει να εντοπίσετε τα keywords στα οποία θα πρέπει να επενδύσετε με καλύτερο και πιο εξειδικευμένο περιεχόμενο, ώστε να ανεβάσετε την θέση κατάταξής σας. Έτσι, θα μπορέσετε να αυξήσετε τις επισκέψεις που έχετε μέσω συγκεκριμένων keywords, που σας φέρνουν νέα leads και πωλήσεις.

Συνοψίζοντας, το Hubspot μέσω των διαφόρων Analytics Tools που διαθέτει έρχεται να βοηθήσει έναν digital marketer να απαντήσει σε καίριες ερωτήσεις που έχει το Senior Management μίας εταιρείας, αναφορικά με την απόδοση των ενεργειών που κάνει η εταιρεία αυτή online.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας