<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Importance of SEO by Wedia

Search Optimization: Γιατί είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας;

Το SEO (Search Engine Optimization) αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου εταιρικού website. Μάθετε τι αποτελέσματα μπορεί να έχει μια τέτοια στρατηγική για την δική σας επιχείρηση.

Ίσως να γνωρίζετε τι είναι το Search Engine Optimization, όπως και τη διαφορά του τοπικού SEO (Local). Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι εταιρείες είναι ότι αποφασίζουν πως οι ιστοσελίδες τους δεν χρειάζονται βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης και έτσι αποτυγχάνουν στο να αυξήσουν το ranking τους και να γίνουν εύκολα προσβάσιμες από το «κοινό-στόχος» τους.

Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι το optimization για τις μηχανές αναζήτησης αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικότερους παράγοντες για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου εταιρικού website.

Τι κάνει το SEO τόσο σημαντικό για την επιχείρησή σας;

Έχετε αναρωτηθεί πού θα βρισκόσασταν σήμερα αν δεν ήξερε κανείς την εταιρεία σας, δεν γνώριζε το όνομα της ή το αντικείμενό της, επειδή άλλες εταιρείες είναι πιο εύκολα προσβάσιμες μέσω internet από τη δική σας; Το πιο πιθανό είναι ότι θα ήσασταν εκτός αγοράς και θα ξοδεύατε περισσότερα χρήματα προσπαθώντας να «σώσετε» την εταιρεία σας. Σωστά;

Με το να μην βελτιστοποιείτε το website σας, δεν έχετε καλό ranking στις λέξεις κλειδιά της επιλογής σας και δεν είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε σωστά μια καμπάνια στις μηχανές αναζήτησης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σας εντοπίσει το «κοινό-στόχος» σας. Αυτό κοστίζει στην εταιρεία σας χρήματα σε καθημερινή βάση, αφού μειώνονται οι δυνητικές επισκέψεις στο site σας, από επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες που προσφέρετε, με αποτέλεσμα να χάνετε πωλήσεις. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ας δούμε το αντίθετο σενάριο. Κάνετε σπουδαία δουλειά με τις δημόσιες σχέσεις, τη marketing στρατηγική σας και παρουσιάζετε μια καλή εικόνα για την εταιρεία σας δίνοντας σε όλους να καταλάβουν με τι ακριβώς ασχολείστε και ότι είσαστε ο leader του κλάδου σας. Όλοι ξέρουν τι παρέχετε εσείς και η εταιρεία σας, όλοι επαινούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και εσείς αναπτύσσεστε χάρη στο ότι κάνατε την εταιρεία σας γνωστή. Ακούγεται καλύτερο σενάριο, σωστά;

Τώρα, όσον αφορά το website σας, σκεφτείτε τι θα καταφέρνατε με ένα βελτιστοποιημένο site για διεθνείς και τοπικές μηχανές αναζήτησης. Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε με τη Search καμπάνια σας με τη βοήθεια μιας εταιρείας ή μόνοι σας, τότε το κοινό που στοχεύετε όσο και αυτοί που ψάχνουν τυχαία σε μια μηχανή αναζήτησης, θα μπορούν πιο να βρουν την επιχείρησή σας πολύ πιο αποτελεσματικά και εύκολα.

Όταν επισκεφτούν το site σας και καταλάβουν ότι το περιεχόμενό του είναι χρήσιμο και ο σχεδιασμός του είναι λειτουργικός, όχι μόνο θα αγοράσουν από την εταιρεία σας, αλλά θα σας διαφημίσουν στο κοντινό περιβάλλον τους. Σε κάθε περίπτωση, η βελτιστοποίηση του website σας για τις μηχανές αναζήτησης θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την επισκεψιμότητα, αλλά και τις πωλήσεις σας.

Πώς μπορεί να σας ωφελήσει το High Ranking;

Στις παραπάνω γραμμές σας αναλύσαμε γιατί το SEO είναι απαραίτητο όταν πρόκειται για ένα website. Εταιρείες που ειδικεύονται στο SEO μιλούν συνεχώς για το ότι αυτές και οι πελάτες τους βρίσκονται στο top 10 για συγκεκριμένες αναζητήσεις σε μεγάλες μηχανές αναζήτησης όπως η Google. Το σημαντικό ζήτημα στην προκειμένη δήλωση είναι αυτές οι αναζητήσεις να είναι πραγματικά αυτές που ενδιαφέρουν το κοινό - στόχο της εκάστοτε εταιρείας και να έχουν ένα αξιόλογο volume αναζητήσεων σε μηνιαία βάση. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πάντα τον λόγο και τον στόχο που θέλουμε να εξυπηρετήσουμε μέσα από optimization για search.

Για ποιο λόγο είναι απαραίτητο το Search Engine Optimization;

Δείτε εδώ τι αποτελέσματα προσφέρει στην εταιρεία σας ένα website που βρίσκεται στην κορυφή των rankings για τα keywords που την αφορούν:

  • Αύξηση του traffic
Το κοινό στο οποίο στοχεύετε ξεκινά την αναζήτησή του από τη Google. Κάνει την έρευνά του για να μπορέσει να αποφασίσει εμπεριστατωμένα αν τελικά θέλει να συνεργαστεί μαζί σας. Αν δεν έχετε ένα βελτιστοποιημένο site, δεν θα μπορέσει να σας βρει και το πιο πιθανό είναι να στραφεί στον ανταγωνισμό. Έτσι χάνετε χρήματα πριν ακόμα αποκτήσετε την ευκαιρία να τα κερδίσετε. Όσοι αναζητούν σε μηχανές αναζήτησης όπως η Google, πολύ σπάνια θα οδηγηθούν στη δεύτερη σελίδα αποτελεσματών, ενώ τα περισσότερα clicks γίνονται στα πρώτα 3-4 αποτελέσματα!
  • Ενίσχυση της online φήμης σας
Ένας σημαντικός αριθμός χρηστών, πριν ολοκληρώσει τις online αγορές του κάνει έρευνα για εσάς και την εταιρεία σας. Επομένως, στόχος σας είναι να δώσετε την καλύτερη εικόνα για την εταιρεία σας. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχετε είναι να κατοχυρώσετε μια ψηλότερη θέση από ένα άλλο site που σας ασκεί κριτική και πιθανό να διαδίδει λάθος πληροφορίες.
  • Αύξηση των πωλήσεων

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όσο υψηλότερη θέση έχει ένα site στα σχετικά με το περιεχόμενό του αποτελέσματα αναζήτησης, τόσο περισσότερη εμπιστοσύνη εμπνέει στο κοινό που απευθύνεται.

Έστω ότι πουλάτε προϊόντα μέσω ενός e-shop και οι ανταγωνιστές σας προσπαθούν να βελτιστοποιήσουν το website τους και έχουν σταδιακά μια καλύτερη θέση από σας στα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποκτήσουν πλεονέκτημα σε επίπεδο traffic από εσάς και να είναι πιο ψηλά στο top of mind και την εκτίμηση των υποψήφιων πελατών. Αν παράλληλα οι τιμές τους είναι παρόμοιες με τις δικές σας, τότε ολοένα και περισσότετοι οι καταναλωτές θα απευθύνονται στο δικό τους site.

  • Υψηλό conversion rate
Στα περισσότερα websites οι επισκέπτες από τις μηχανές αναζήτησης έχουν υψηλο conversion rate, πολύ κοντά ή  κάποιες φορές και υψηλότερο από τους επισκέπτες που πληκτρολογούν απευθείας την διεύθυνση του site σας στο browser τους. Είτε πρόκειται για ένα site με απλό περιεχόμενο (όπου μας ενδιαφέρει κυρίως το bounce rate και υψηλός αριθμός σελίδων ανά επίσκεψη), είτε sites που πουλάνε προϊόντα, είτε sites με στοχεύουν σε lead generation, κτλ, οι επισκέπτες από μηχανές αναζήτησης είναι πιο στοχευμένοι και για αυτό και είναι τόσο σημαντικοί για την εταιρεία και το site σας.

Τώρα που έχετε μια ιδέα για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το Search Optimization για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας του site σας, μπορείτε να κατεβάσετε και τον οδηγό μας με βασικά seo tips που ενισχύουν την παρουσία σας στις μηχανές αναζήτησης, πιο κάτω.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας