<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Το Facebook Video Cover ήρθε... και στη δική σου σελίδα!

Το Facebook Video Cover ήρθε... και στη δική σου σελίδα!

Εάν είσαι fan του «Narcos», της γνωστής σειράς του Netflix, τότε ήσουν ανάμεσα στους πρώτους που έμαθαν για τη νέα δυνατότητα του Facebook, τα video covers. Σιγά σιγά, αυτή η δυνατότητα αρχίζει να εμφανίζεται σε όλες τις σελίδες και σήμερα θα σου πω το πώς, το τι και το γιατί… να το κάνεις από τους πρώτους!

Δεν χρειάζεται να είσαι social media evangelist (!) για να καταλάβεις ότι το engagement αποτελεί κινητήριο δύναμη για το Facebook. Τα video covers, λοιπόν, αποτελούν έναν νέο, ενδιαφέρον και δημιουργικό τρόπο για να πει ένα brand την ιστορία του, να προωθήσει τα προϊόντα του και να έρθει πιο κοντά με το κοινό του. Δοκίμασέ το πρώτος/η και άσε τον ανταγωνισμό να έρθει για ακόμα μια φορά… δεύτερος.

Πώς θα ξέρεις ότι η σελίδα σου είναι video cover ready;

Εάν αυτή η δυνατότητα υπάρχει στη σελίδα σου τότε μπαίνοντας ως admin/editor θα διαπιστώσεις ότι το σύμβολο της κάμερας στην επάνω αριστερή πλευρά του cover έχει αντικατασταθεί με ένα animated icon το οποίο εμφανίζει ένα video και μια κάμερα εκ περιτροπής.

Τι να προσέξεις;

Πριν ξεκινήσεις τα σενάρια για το video cover καλό είναι να γνωρίζεις τα παρακάτω:

  • H διάρκεια του video θα πρέπει να είναι μεταξύ 20-90 δευτερολέπτων.
  • Το προτεινόμενο μέγεθος του video είναι: 820 x 312 pixels.
  • Το cover video παίζει σε λούπα.
  • Ακόμα και αν δεν έχεις ακόμα τη δυνατότητα να ανεβάσεις ένα cover video, μπορείς να προετοιμαστείς για να το ανεβάσεις όταν αυτό θα είναι πλέον εφικτό.

Γιατί να το κάνεις;

Λαμβάνοντας υπόψη ότι 500 εκατομμύρια χρήστες παρακολουθούν videos στο Facebook κάθε μέρα, σύμφωνα με την Tubular Insights, ένα video cover αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο για να αυξήσεις το engagement της σελίδας ή των σελίδων που διαχειρίζεσαι προσφέροντας μια πιο πλούσια εμπειρία στους fans. Μην ξεχνάς ότι το video cover αποτελεί έναν δημιουργικό τρόπο να προβάλλεις την ανθρώπινη πλευρά μιας επιχείρησης αλλά και έναν αριθμό προϊόντων και υπηρεσιών που δύσκολα θα μπορέσεις να χωρέσεις σε ένα post.

Facebook Video Cover… made by wedia!

Επειδή στη wedia δεν μιλάμε ποτέ θεωρητικά, μπορείς να δεις το νέο video cover στη σελίδα μας στο Facebook, να εμπνευστείς και να επικοινωνήσεις μαζί μας για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής στρατηγικής social media που θα περιλαμβάνει φυσικά και ένα Facebook Video Cover!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας