<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
MENU
wedia_blogpost_220517.png

5 posts που πρέπει να εντάξεις στη social media marketing στρατηγική σου

Ήρθε το καλοκαίρι. Αυτό μας κάνει αυτόματα πιο κοινωνικούς. Γιατί λοιπόν να μην το εκμεταλλευτείς προσαρμόζοντας έτσι τη social media marketing στρατηγική σου ώστε να προσφέρεις στο κοινό σου εμπειρίες που έχουν αξία;

Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο μάλλον πιστεύεις ότι οι σελίδες που διατηρείς στα social media δεν είναι όσο «κοινωνικές» θα έπρεπε και αυτό έχει άμεση επίπτωση και στις πωλήσεις σου. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι οι χρήστες των social media βρίσκονται σε αυτά για δύο βασικούς λόγους: την ενημέρωση και την ψυχαγωγία.  Αυτό αυτόματα αποτελεί ιδανική ευκαιρία για ένα brand που θέλει να χτίσει μια σχέση με το κοινό του, γιατί μέσω του περιεχομένου που δημοσιεύει έχει τη δυνατότητα να προβάλλει την «ανθρώπινη» πλευρά του. 

Επίσης, δεν χρειάζεται να καταργήσεις όλα τα posts που δημιουργούσες μέχρι σήμερα, εκτός και εάν ξέρεις ότι δεν λειτουργούν βάσει αποτελεσμάτων. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να εντάξεις μία ή και περισσότερες από τις παρακάτω θεματικές post στην social media marketing στρατηγική σου.  

Και το καλύτερο; Οι παρακάτω θεματικές ταιριάζουν σε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και για οποιαδήποτε εταιρεία!

1. Το «Behind the scenes» post

Το concept «περνάμε καλά στα παρασκήνια και αυτό βγαίνει στον κόσμο» έχει μια βάση καθώς το κοινό που έχει κάνει «Like» στη σελίδα ενός brand επιθυμεί να δει την ανθρώπινη πλευρά του brand ώστε να συνδεθεί μαζί του.

Επομένως, γιατί να μην προσφέρεις στο κοινό σου αυθεντικό περιεχόμενο από την καθημερινότητα στο γραφείο ή από τους χώρους της εταιρείας, το οποίο παράλληλα θα υπογραμμίζει τις βασικές αρχές και την κουλτούρα της εταιρείας; Άλλωστε το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα smartphone με πολύ καλή κάμερα ή μια εταιρική φωτογραφική μηχανή (πάντα χρειάζεται) ώστε να απαθανατίσεις την κατάλληλη στιγμή. 

Καλό παράδειγμα αποτελεί το post της KLΜ με ένα 360 στιγμιότυπο από το εσωτερικό αεροπλάνου με το προσωπικό καμπίνας:

«Behind the scenes» social post

Ποιος δεν θα ήθελε να αλληλοεπιδράσει με αυτό το περιεχόμενο;

2. To post για ευκαιρίες καριέρας

Κατά καιρούς όλες οι επιχειρήσεις χρειάζονται προσωπικό. Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό είναι η δημιουργία ενός post ή μιας διαφήμισης στο LinkedIn. Όμως, ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησής σου μπορείς να δοκιμάσεις και κάποια "αντισυμβατικά" μέσα για να βρεις τον επόμενο γραφίστα ή barista κλπ., όπως για παράδειγμα το Snapchat.

H McDonald's δημιούργησε πρόσφατα το «Snaplications» όπου οι υποψήφιοι καλούνται να στείλουν ένα video 10'' έναντι βιογραφικού, στο οποίο να ξεδιπλώνουν την προσωπικότητά τους προκειμένου να πάρουν τη θέση: 

Social post για ευκαιρίες καριέρας
Πηγή εικόνας: Campaign Brief

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μπορείς να δοκιμάσεις στη συγκεκριμένη θεματική ενότητα και τα οποία μπορούν να προετοιμάσουν τον ενδιαφερόμενο για την κουλτούρα της εταιρείας και για τα προαπαιτούμενα της θέσης. Για παράδειγμα, μια ομαδική φωτογραφία ή κάποια mini interviews με εργαζόμενους της εταιρείας μπορούν πραγματικά να ξεκινήσουν μια συζήτηση στα social media και να κάνουν το brand πιο αγαπητό.

3. Το post εμπνευσμένο από την επικαιρότητα

Όλοι θυμόμαστε την καταχώρηση της Norwegian Airlines όταν χώρισε ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Hollywood, η Angelina Jolie και ο Brad Pitt,  με τίτλο «Brad is single». Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να δημοσιευτεί και στα social media.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι marketers αντλούν έμπνευση από την επικαιρότητα προκειμένου να προωθήσουν ένα προϊόν. Στην περίπτωση των social media αυτό είναι ακόμα πιο σχετικό καθώς οι περισσότεροι χρήστες διατηρούν λογαριασμούς στα social media προκειμένου να ενημερώνονται για το τι συμβαίνει στον κόσμο. 

Επομένως, δημοσιεύοντας posts τα οποία έχουν να κάνουν με την επικαιρότητα αυξάνεις τις πιθανότητες να τραβήξεις την προσοχή του κοινού σου και να πυροδοτήσεις μια συζήτηση μαζί του.

4. To post «Προσεχώς»

Τα social media αποτελούν ιδανική πλατφόρμα για τη διαφήμιση ή την ενημέρωση του κοινού σου σχετικά με ένα νέο προϊόν ή μια υπηρεσία που πρόκειται να λανσαριστεί σύντομα.

Social post «Προσεχώς»

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεις το αίσθημα της προσμονής και δημιουργείς ένα "buzz" γύρω από αυτό το γεγονός. Φρόντισε αυτό το post να εστιάζει στα μακροχρόνια οφέλη του καταναλωτή από την απόκτησή του και απόφυγε τα πωλησιακά tricks που δημιουργούν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. 

5. Το shared post

Ας πούμε ότι είσαι στο Facebook και βλέπεις ένα πολύ ωραίο video από μια ενημερωτική πηγή. Το κάνεις share από την επίσημη σελίδα της εταιρείας σου ή όχι; Αν απάντησες αρνητικά, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσεις. Σκέψου τους fans της σελίδας σαν τον κοινωνικό σου περίγυρο και απελευθερώσου. Ίσα ίσα μια προσθήκη περιεχομένου από εξωτερική πηγή κάθε τόσο καταπολεμά και τη μονοτονία του timeline. 
Άλλωστε… sharing is caring και όποιος χρησιμοποιεί τα social media το γνωρίζει καλά!

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο βήμα είναι να δεις ποιες από τις παραπάνω θεματικές posts μπορείς να ενσωματώσεις άμεσα στην social media marketing στρατηγική σου για να ξεκινήσεις να χτίζεις μια σχέση εμπιστοσύνης με τους followers σου και εν δυνάμει πελάτες σου. Τώρα, εάν θα σε ενδιέφερε να υιοθετήσεις μια πιο ολοκληρωμένη στρατηγική social media που να έχει αποτέλεσμα, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις με την έμπειρη ομάδα της wedia!

Συμπληρώστε τη φόρμα συνεργασίας