<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
5 βήματα για τη δημιουργία διαφήμισης σε μορφή video στο Facebook

5 βήματα για τη δημιουργία διαφήμισης σε μορφή video στο Facebook

Αν πρόσφατα κερδίσατε τη μάχη «να πείσω το “αφεντικό” να επενδύσει σε video ads στο Facebook», τότε εκτός από συγχαρητήρια σας αξίζουν και 5 συμβουλές που θα κάνουν το project που έχετε αναλάβει πιο εύκολο και αποτελεσματικό.

Τον τελευταίο καιρό, οι διαφημίσεις σε μορφή video κατακλύζουν το timeline μας και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού είναι ιδανικές στο να τραβούν την προσοχή του κοινού και να τους παροτρύνουν να κάνουν κάποια ενέργεια.

Στα δικά μας τώρα, οι δυνατότητες που δίνει το Facebook στους marketers είναι πολλές. Αρχικά, μπορείτε να επιλέξετε το στόχο της καμπάνιας σας από τον Power Editor: Clicks to Website, Page Post Engagement, Video Views και Website Conversions.

Facebook δημιουργία διαφήμισης με video

Το τέλειο σενάριο για μια καμπάνια video ad στο Facebook!

Οι επιλογές που έχετε είναι αμέτρητες! Μπορείτε να βιντεοσκοπήσετε τον εαυτό σας ή να δημιουργήσετε videos με animated περιεχόμενο και μουσική για να πετύχετε το σκοπό σας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα πρέπει να σας απασχολεί είναι το να κάνετε σωστό targeting και να επικοινωνήσετε ένα δυνατό μήνυμα στο κοινό σας. Αν πετύχετε αυτά τα δύο τότε η επιτυχία είναι κάτι παραπάνω από εγγυημένη.

Σήμερα θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το τέλειο σενάριο για μια video ad καμπάνια στο Facebook σε μόλις 5 γραμμές!

Κάθε γραμμή θα επιτυγχάνει και ένα στόχο: να τραβήξει την προσοχή, να χτίσει το ενδιαφέρον, να «ξυπνήσει» την επιθυμία, να δημιουργήσει πειθώ και να προτρέψει σε κάποια ενέργεια.

Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε!

1η γραμμή : Τραβήξτε την προσοχή

Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση αν αναλογιστεί κανείς το πόσο περιεχόμενο περνά μπροστά από τα μάτια μας κάθε φορά που «τσεκάρουμε» τη “Home” του Facebook. Οπότε χρειάζεστε κάτι πολύ δυνατό!

Επικεντρωθείτε στις ανάγκες ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κοινό σας τη δεδομένη περίοδο και το πώς αισθάνονται γι’ αυτά, θέτοντας τα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματά τους;
  2. Τι τους έχει απογοητεύσει;
  3. Ποιες είναι οι επιθυμίες τους;

Απαντώντας σε αυτά τα ερωτήματα θα μπορέσετε να «ταιριάξετε» το κοινό σας με ένα πρόβλημα και πάνω σε αυτό να βασίσετε την καμπάνια σας. Η ταύτιση του κοινού με το μήνυμα είναι αυτό που θα τραβήξει την προσοχή τους.

Facebook δημιουργία διαφήμισης με video τραβήξτε την προσοχή των fans

Παραδεχτείτε το. Η παραπάνω φράση μίλησε και στη δική σας καρδιά αφού και εσείς ψάχνετε τρόπους να το πετύχετε.

2η γραμμή: Κρατήστε το ενδιαφέρον

Τώρα λοιπόν που έχετε την προσοχή τους είναι στο χέρι σας να τους κρατήσετε, για να δουν όλη τη διαφήμιση. Τώρα είναι η ώρα να τους δώσετε μια μικρή ιδέα για το πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε, χωρίς όμως να αποκαλύψετε τη λύση του προβλήματος.

Facebook δημιουργία διαφήμισης με video κρατήστε το ενδιαφέρον

Η φράση «εύκολα και γρήγορα» ενισχύει το ενδιαφέρον για το τι θα ακολουθήσει και άρα υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες ο χρήστης να συνεχίσει να παρακολουθεί για να δει τη λύση.

3η γραμμή: Δημιουργήστε την επιθυμία

Εδώ θα πρέπει να τους κάνετε να θέλουν το προϊόν ή την υπηρεσία που τους προσφέρετε. Αυτό θα γίνει περιγράφοντάς τα με τέτοιον τρόπο, ώστε να τους κάνετε να νιώσουν ότι πρόκειται για κάτι που πρέπει να αποκτήσουν οπωσδήποτε.
 
Εστιάστε σε αυτό που διαφοροποιεί το προϊόν σας από τον ανταγωνισμό, όπως επίσης και πώς θα επωφεληθούν από αυτό.
 
Tip: Η λέξη «δωρεάν» κάνει πάντα μια διαφήμιση ή προσφορά πιο ενδιαφέρουσα!
 
 
Facebook δημιουργία διαφήμισης με video δημιουργήστε την επιθυμία

4η γραμμή: Πείστε τους!

Εάν το κοινό σας έχει φτάσει σε αυτό το σημείο τότε έχετε κάνει πολύ καλό targeting. Αυτό που μένει τώρα είναι να τους πείσετε να κάνουν την ενέργεια που επιθυμείτε.

Ο ευκολότερος τρόπος να το πετύχετε είναι μέσω κάποιου ειδικού ή στατιστικού στοιχείου. Θα θυμάστε την πετυχημένη διαφήμιση του απορρυπαντικού Skip, όπου «29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Skip. Αυτοί ξέρουν». Έχει αξία γιατί το συνιστά ο «ειδικός».

Κάτι τέτοιο πρέπει να κάνετε και εσείς.

Facebook δημιουργία διαφήμισης με video πείστε το κοινό σας

Εναλλακτικά, δείχνοντας ότι και άλλοι άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα/ανάγκες έχουν αποκτήσει το προϊόν ή την υπηρεσία σας, τους δημιουργείτε υποσυνείδητα την ανάγκη να το δουν πιο σοβαρά ή ακόμα και να το αποκτήσουν. Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία που χρησιμοποιείτε και η δήλωση που κάνετε θα πρέπει να είναι αληθινά, αλλιώς θα καταστρέψετε την αξιοπιστία σας.

5η γραμμή: Προσθέστε ένα call-to-action

Φυσικά, αυτό το video ad δημιουργήθηκε ώστε στο τέλος ο χρήστης να πραγματοποιήσει την ενέργεια που θέλετε. Αυτό το σημείο είναι δεδομένο και γι’ αυτό πολλές φορές δεν λαμβάνει τη σημασία που θα έπρεπε.

Είναι πολύ σημαντικό ο χρήστης να έρχεται αντιμέτωπος με μια ξεκάθαρη προτροπή για ενέργεια και το Facebook σας δίνει αρκετές δυνατότητες και σε αυτό το κομμάτι:

Facebook δημιουργία διαφήμισης με video call- to- action

Εκτός από το κουμπί, προσθέστε το call-to-action σας και στο ίδιο το video για να είστε σίγουροι ότι το κοινό σας θα κάνει αυτό που του ζητάτε.

Facebook δημιουργία διαφήμισης με video call-to-action 

Αυτό ήταν!

Φυσικά δεν είναι απαραίτητο κάθε φορά να συμπεριλαμβάνετε και τις 5 αυτές γραμμές, αρκεί να έχετε έναν ξεκάθαρο στόχο και να φροντίζετε το video ad σας να εξυπηρετεί το στόχο αυτό.

Όσο για το eBook με τα do’s & don’ts του Facebook μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν, εδώ:

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας