<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Sneak Peek: Η συνταγή της επιτυχίας για website υπηρεσιών υγείας [Guide]

Sneak Peek: Η συνταγή της επιτυχίας για website υπηρεσιών υγείας.

Τι ψάχνει ο επισκέπτης του website ενός οργανισμού υπηρεσιών υγείας; Με ποιούς τρόπους μπορείτε να τον βοηθήσετε να βρει αυτό που επιθυμεί και ποια είναι τα επιμέρους χαρακτηριστικά που καθορίζουν την επιτυχία ενός website, το οποίο θα κάνει τη διαφορά στον χώρο της υγείας; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα βρίσκουν επιτέλους απαντήσεις!

Για να θέσουμε τους κανόνες της επιτυχίας ενός website, θα πρέπει αρχικά να γνωρίζουμε τις απαντήσεις σε τρεις βασικές ερωτήσεις:

  • ποιοι είναι οι στόχοι που θέλει να επιτύχει;
  • ποιες είναι οι βασικές Personas των επισκεπτών του;
  • ποιες πληροφορίες αναζητούν οι επισκέπτες του;

Ας απαντήσουμε στις ερωτήσεις αυτές, χωρίς φυσικά να αναφερόμαστε σε ένα οποιοδήποτε website, αλλά στις ιστοσελίδες που ανήκουν σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υγείας.

Οι κύριοι στόχοι ενός website οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας

Τα websites οργανισμών παροχής υπηρεσιών υγείας έχουν ως κύριους στόχους την παροχή πληροφοριών προς τους επισκέπτες τους, αλλά και τη δημιουργία ευκαιριών συνεργασίας με την επιστημονική κοινότητα, τους προμηθευτές εξοπλισμού και σχετικών υπηρεσιών, καθώς και ευρύτερους συνεργάτες.

Website Οργανισμών Υγείας: Η συνταγή της επιτυχίας μέσα από 8 παραδείγματα!

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να ικανοποιούν τις βασικές αρχές δομής και οργάνωσης πληροφορίας, να διευκολύνουν τη γρήγορη περιήγηση και την εύκολη ανεύρεση περιεχομένου.

Οι βασικές Personas των επισκεπτών του και το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει

Οι βασικές Personas επισκεπτών ενός website του χώρου της υγείας και το περιεχόμενο που αναζητούν

Βασικές Personas επισκεπτών ενός website οργανισμού υγείας είναι οι Ασθενείς, οι Συγγενείς/Συνοδοί/Επισκέπτες ασθενών, οι Ιατροί και οι Επαγγελματικοί Συνεργάτες.

Οι κύριες κατηγορίες περιεχομένου με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα είναι: πληροφορίες που αφορούν ασθενείς/συνοδούς/επισκέπτες, ευρετήρια και πληροφορίες ιατρών και επιστημονικού προσωπικού,
τμήματα/κλινικές/υπηρεσίες/υποδομές και, τέλος, πληροφορίες για τον ίδιο τον οργανισμό.

Ποια είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου website οργανισμού υγείας;

Στα πλαίσια του ανασχεδιασμού του website του Henry Dunant Hospital Center, πραγματοποιήσαμε μια εις βάθος μελέτη για να απαντήσουμε στην παραπάνω ερώτηση. Ξεκινήσαμε με την ανάλυση του διεθνούς ανταγωνισμού και στη συνέχεια προχωρήσαμε σε καταγραφή των βασικών personas και των εκάστοτε user journeys που ακολουθούν για να βρουν τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν.

Επιτυχημένο ιατρικό site - Παράδειγμα 1

(Από τον οδηγό «Website Οργανισμών Υγείας: Η συνταγή της επιτυχίας μέσα από 8 παραδείγματα»)

Αντλώντας έμπνευση από τα καλύτερα websites του συγκεκριμένου κλάδου σε διεθνές επίπεδο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο User Experience και αξιοποιώντας όλες τις τελευταίες τάσεις και πρακτικές στο σχεδιασμό και την υλοποίηση λειτουργικών ιστοσελίδων που προσφέρουν μια ευχάριστη εμπειρία στον επισκέπτη τους, το website του Henry Dunant Hospital Center πήρε τη σημερινή, μοντέρνα μορφή του.

Επιτυχημένο ιατρικό site - Παράδειγμα 2

(Από τον οδηγό «Website Οργανισμών Υγείας: Η συνταγή της επιτυχίας μέσα από 8 παραδείγματα»)

Τώρα που ο ανασχεδιασμός και η υλοποίηση του dunant.gr έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία και το website είναι πλέον στον αέρα, συγκεντρώσαμε τα συμπεράσματα της μελέτης μας και σας τα παρουσιάζουμε.

Τι περιμένετε; Ανακαλύψτε πώς πρέπει να είναι το website ενός οργανισμού υγείας, ο οποίος είναι εναρμονισμένος με τη σημερινή, digital πραγματικότητα κατεβάζοντας δωρεάν τον οδηγό που δημιουργήσαμε!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας