<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Website αύξηση επισκεψιμότητας by Wedia

12 πρακτικές για αύξηση website traffic

Είναι πλέον σαφές ότι η δημιουργία ενός όμορφου οπτικά, αλλά και λειτουργικού website αποτελεί το βασικότερο συστατικό της digital marketing στρατηγικής μιας εταιρείας. Συγκεντρώσαμε 12 βασικές πρακτικές που βοηθούν στην αύξηση επισκεψιμότητας (website traffic) και τις μοιραζόμαστε.

Γιατί είναι σημαντική η online παρουσία μιας εταιρείας μέσω του website της;

Μπείτε στη θέση του υποψήφιου αγοραστή των υπηρεσιών ή προϊόντων που προσφέρει η εταιρεία σας. Εσείς ποια διαδικασία θα ακολουθούσατε για να αποφασίσετε ποιο προϊόν θα επιλέξετε να αγοράσετε και από ποια εταιρεία (brand);

Το πιο πιθανό θα ήταν να ξεκινούσατε την αναζήτησή σας από τη μηχανή αναζήτησης της Google. Παράλληλα, ίσως να ζητούσατε και τη γνώμη των φίλων σας, για να σας μεταφέρουν την εμπειρία τους με κάποια προϊόντα, αλλά και τις δικές τους προτιμήσεις

Έτσι ακριβώς λειτουργεί και ο μέσος αγοραστής για αυτό και είναι σημαντικό να κάνετε αισθητή την παρουσία σας στο μέρος και τη στιγμή που ψάχνει σχετικές πληροφορίες, με το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Με την κατάλληλη στρατηγική θα μπορέσετε να τον οδηγήσετε πολύ πιο εύκολα στο website σας.

Πώς όμως θα κάνετε αισθητή την παρουσία σας την κατάλληλη στιγμή;

Με τη βοήθεια του SEO και άλλων best practices (ορθών πρακτικών), θα μπορέσετε να κάνετε τους crawlers των μηχανών αναζήτησης να λατρέψουν το website σας και σαν αντάλλαγμα να το κατατάξουν στις υψηλότερες θέσεις των οργανικών αναζητήσεων που στοχεύετε.

Φυσικά, δεν αρκεί μόνο να μαγνητίσετε το «κοινό-πρότυπο» σας (buyer personas), αλλά και να διατηρήσετε το ενδιαφέρον τους, ώστε να παραμείνουν στην ιστοσελίδα σας δίνοντάς σας την δυνατότητα να τους γαλουχήσετε και να τους μετατρέψετε από απλούς επισκέπτες σε leads (επισκέπτες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας) και τέλος, σε πελάτες.

Το καθαρό και ελκυστικό design του website σας σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα και την εύκολη πρόσβαση σε αυτό μέσω mobile συσκευών, θα κάνουν το χρήστη να νιώσει άνετα μέσα στο περιβάλλον που του προσφέρετε, κάνοντας την εμπειρία του ακόμα καλύτερη.

Αποκτήστε σήμερα το πρώτο μέρος του πιο πλήρη οδηγού για websites και μάθετε πως μπορείτε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του website σας!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας