<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Twitter influencers

Κι όμως, το Twitter έχει influencers, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα!

Το Τwitter σε συνεργασία με την Kantar Media ρίχνει φως σε ένα χρόνιο ερώτημα: τελικά, οι χρήστες του Twitter είναι influencers; Αν ναι, τότε αυτό αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τα brands.

Ο όρος «influencer» χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατηγορία κοινού, η οποία επηρεάζει με τα λεγόμενά της την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών. Τελικά, όμως, πού βρίσκονται αυτοί οι influencers και τι ευκαιρίες κρύβουν για τους marketers και τις επιχειρήσεις;

Το Twitter συνδέει τα brands με το πιο influential κοινό, τη στιγμή που οι χρήστες είναι πιο δεκτικοί σε μηνύματα.

Το παραπάνω είναι το βασικό συμπέρασμα της έρευνας στην οποία συμμετείχαν πάνω από 10.500 ευρωπαίοι χρήστες του Internet, συμπεριλαμβανομένων άνω των 4.800 χρηστών του Twitter.

Τι έδειξε η έρευνα:

  • Περίπου τα 2/3 (76%) των Ευρωπαίων χρηστών Twitter εκφράζουν απόψεις σε αγαπημένα τους θέματα, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από το μέσο όρο των χρηστών του διαδικτύου (69%).

  • Στα 2/3 (64%) σχεδόν των χρηστών του Twitter ζητείται η συμβουλή τους από φίλους και συγγενείς όταν κάνουν μια αγορά, ποσοστό μεγαλύτερο σε σχέση με το σύνολο των χρηστών του Internet (53%).

  • Το 66% τον χρηστών του Twitter κοινοποιούν συχνά τις απόψεις τους, ενώ το 78% υιοθετούν τις απόψεις για διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτό δείχνει ότι οι χρήστες στο Twitter ασκούν επιρροή μεταξύ τους για προϊόντα και υπηρεσίες.

  • Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν το Twitter για να ενημερωθούν για το τι συμβαίνει, αναλυτικά και σε πραγματικό χρόνο, γι’ αυτό και οι χρήστες του Twitter είναι όπως επισημαίνει η έρευνα σε «φάση ανακάλυψης».

  • Οι Ευρωπαίοι χρήστες είναι πιο πιθανό να ανακαλύψουν νέα πράγματα στο Twitter σε σχέση με το υπόλοιπο διαδίκτυο (79% vs.73%), είναι πιο δεκτικοί σε νέα πράγματα (75% vs. 70%) και τους αρέσει να δοκιμάζουν πρώτοι κάτι καινούργιο (58% vs. 44%).

  • Οι χρήστες του Twitter στην Ευρώπη είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα (55%, vs Internet users 46%), ειδικά εάν το προϊόν είναι ενός αγαπημένου brand (52% Twitter users vs. 43% Internet users).

Συμπεράσματα

Μέσω του Twitter τα brands μπορούν να μιλήσουν στο κοινό τους, γνωρίζοντας ότι εκείνο είναι έτοιμο να ακούσει! Όπως δήλωσε και ο Barry Collins, Senior Director του Twitter Client Solutions: «Ενώ οι περισσότερες εφαρμογές και πλατφόρμες λένε “κοίτα εμένα”, το Twitter δηλώνει ξεκάθαρα “δείτε αυτό!”. Είναι κάτι που κάνει το Twitter μοναδικό. Οι χρήστες στο Twitter είναι ανοιχτόμυαλοι και περίεργοι. Θέλουν να ανακαλύψουν νέα πράγματα, να τα μοιράζονται και να συζητήσουν με τους άλλους χρήστες γι’ αυτά. Αυτό είναι που διαφοροποιεί το κοινό του Twitter και το κάνει τόσο σημαντικό target group για τους διαφημιζόμενους».

Πηγή: Marketing Week

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας