<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Κατασκευή Ιστοσελίδων: Τι πρέπει να αποφασίσετε πριν φτιάξετε ένα site

Κατασκευή Ιστοσελίδων: Τι πρέπει να αποφασίσετε πριν φτιάξετε νέο site

Η πιο βασική απόφαση που πρέπει να πάρετε σχετικά με την κατασκευή ιστοσελίδων είναι η επιλογή της πλατφόρμας που θα χρησιμοποιήσετε. Θα είναι custom και κλειστή ή open source πλατφόρμα; Θα έχει content management system (cms); Για να πάρετε τη σωστή απόφαση θα πρέπει να είστε σίγουροι τι θέλετε να κάνει το site σας.

Ποιος είναι ο σκοπός του site σας;

Η προφανής απάντηση μπορεί να είναι να επικοινωνήσετε τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και όποιο άλλο μήνυμα θέλετε να επικοινωνήσετε σε όλο τον κόσμο, αλλά πρέπει να γίνετε αρκετά πιο σαφείς.

Πιο συγκεκριμένα, το πιο πιθανό είναι να θέλετε να πετύχετε τους εξής στόχους μέσω του site σας:

  1. Να μετατρέψετε έναν επισκέπτη, αρχικά άγνωστο σε εσάς, σε lead
  2. Να μετατρέψετε ένα lead σε πελάτη
  3. Να μετατρέψετε έναν πελάτη σε ευαγγελιστή του brand και της εταιρείας σας

Πώς θα πετύχετε τα παραπάνω; Φροντίζοντας το site σας να είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να σας επιτρέπει να ενσωματώσετε αρμονικά και σωστά Inbound Marketing στρατηγικές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους ανωτέρω στόχους σας. 

Τι ενέργειες θέλετε να κάνουν οι επισκέπτες του website σας;

Θέλετε αυτοί:

  • Να μάθουν/ενημερωθούν;
  • Να διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες σελίδες;
  • Να σχολιάσουν;
  • Να αγοράσουν;
  • Να σας καλέσουν στο τηλέφωνο;
  • Να μιλήσουν για εσάς σε άλλους;
  • Να σας δώσουν στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους;
  • Να σας πουν περισσότερα για τους εαυτούς τους;

Πώς θα καταφέρετε να κάνουν οι επισκέπτες σας τις ενέργειες που επιθυμείτε;

Θα πρέπει να καθορίσετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να πετύχετε τις επιθυμητές ενέργειες από το κοινό σας. Αν σας ενδιαφέρουν οι πωλήσεις μέσω του site σας, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα έχετε απευθείας πωλήσεις και πληρωμές μέσω του site ή θα ζητάτε από τους επισκέπτες σας να επιλέγουν το προϊόν που θέλουν και στη συνέχεια να σας καλούν ή να σας στέλνουν email για την πληρωμή της παραγγελίας τους.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε με τι κριτήρια επιλέγει το κοινό στο οποίο απευθύνεστε. Πόσο συχνά θα ανανεώνετε το περιεχόμενο της σελίδας σας; Πόσες τηλεφωνικές κλήσεις μπορείτε να εξυπηρετήσετε και πόσο συμφέρον είναι να γίνεται χωρίς φιλτράρισμα μία τέτοια κλήση; Μήπως πρέπει να φτιάξετε ενδιάμεσο φιλτράρισμα των leads σας; Αν θέλετε να μιλήσουν για εσάς οι επισκέπτες του site σας, πώς και σε ποια μέσα θέλετε να το κάνουν;

Όσο αυτονόητες κι αν σας φαντάζουν τέτοιου είδους ερωτήσεις, είναι σημαντικές ώστε να έχετε μια πρώτη ξεκάθαρη εικόνα του τι θέλετε να δημιουργήσετε.

Επιλογή Hosting Provider

Η επιλογή hosting provider για την ιστοσελίδα σας δεν είναι τόσο μικρή απόφαση όσο φαντάζει σε κάποιους.

Μερικά κριτήρια με τα οποία πρέπει να επιλέξετε συνεργάτη για το hosting του site σας:

  • Ποιο είναι το server up-time της κάθε εταιρείας;
  • Ποιες μεγάλες εταιρείες είναι πελάτες τους;
  • Τι είδους customer support προσφέρουν;
  • Είναι scalable οι hosting υπηρεσίες τους; 
    • Όσο αυξάνεται το traffic σας, είναι εφικτό να μετακινήσουν το site σας σε μεγαλύτερα πακέτα και servers με μεγαλύτερες δυνατότητες;
  • Προσφέρουν email hosting;

Οι παραπάνω ερωτήσεις δεν είναι απαραίτητα το ίδιο σημαντικές για κάθε εταιρεία, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει, αφενός να γνωρίζετε τι είδους υπηρεσίες χρειάζεστε από ένα hosting provider και αφετέρου τι προσφέρει ο κάθε διαθέσιμος provider.

Το σίγουρο είναι ότι απόφασή σας δεν πρέπει να εστιάσει αποκλειστικά στον παράγοντα κόστους, αλλά θα πρέπει και να είστε σίγουροι ότι το site σας θα περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά και τακτικές που θα μπορέσουν να συμβάλλουν στην επιτυχία της εταιρείας.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας