<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Β2Β Lead Generation με όπλο το LinkedIn!

Β2Β Lead Generation με όπλο το LinkedIn!

To LinkedIn βρίσκεται συνεχώς πρώτο ανάμεσα στις υπόλοιπες πλατφόρμες των social media για την αξία του σχετικά με το Β2Β lead generation. Μάθετε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε την πιο επαγγελματική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προς όφελος της δικής σας business-to-business εταιρείας.

To LinkedIn τερματίζει πρώτο στον αγώνα για την ανάδειξη του πιο αποτελεσματικού social media εργαλείου, με το 88% των B2B marketers να το θεωρεί ως το καταλληλότερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την επίτευξη των στόχων τους. 

Καθώς αριθμεί πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, το LinkedIn σας δίνει πρόσβαση σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό επαγγελματιών (1 στους 3 επαγγελματίες στον κόσμο το χρησιμοποιεί), αλλά και σε μια δεξαμενή ατόμων που μπορεί να ενδιαφέρονται για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας (leads). 

Η υψηλή αποτελεσματικότητα του LinkedIn οφείλεται στις δυνατότητες που προσφέρει για τη δημιουργία σχέσεων ανάμεσα σε B2B επιχειρήσεις και το κοινό στο οποίο στοχεύουν. Το LinkedIn σας παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για να βρείτε τους leads σας, να συνδεθείτε και να χτίσετε μια σχέση μαζί τους, η οποία σχέση θα διευκολύνει τη μετατροπή τους σε πελάτες σας και, κατά συνέπεια, θα αυξήσει τις πωλήσεις σας.

Φυσικά, το LinkedIn ούτε μετατρέπει leads από μόνο του, ούτε θα σας αποφέρει νέους πελάτες από τη μια μέρα στην άλλη. Γι' αυτό παρακάτω θα βρείτε τι πρέπει να κάνετε για να έχετε μια επιτυχημένη και αποδοτική παρουσία στο πιο «επίσημο» μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Φτιάξτε σωστά το προφίλ της εταιρείας σας στο LinkedIn

Το εταιρικό σας προφίλ στον LinkedIn είναι το «παράθυρο» μέσω του οποίου ένας μεγάλος αριθμός ατόμων θα αποκτήσει την πρώτη του εντύπωση για την επιχείρησή σας. Επενδύστε χρόνο ώστε το προφίλ σας στο LinkedIn να αντανακλά τις αξίες, το όραμα, το κοινό στο οποίο απευθύνεστε και τα χαρακτηριστικά της εταιρείας σας που την κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Επίσης, δώστε προσοχή στα παρακάτω σημεία:

  • Δημιουργήστε και ανεβάστε μια προσεγμένη header image, καθώς είναι το πρώτο πράγμα που θα δει ο επισκέπτης της σελίδας σας.
  • Φροντίστε έτσι ώστε οι σελίδες που προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας (Showcase Pages) να είναι εμπλουτισμένες με οπτικό υλικό και κατανοητές περιγραφές που να περιλαμβάνουν αρκετές λέξεις-κλειδιά.

Να είστε παρόντες και ενεργοί

Για να γίνει αισθητή η παρουσία της εταιρείας σας στον κόσμο του LinkedIn, θα πρέπει να είστε δραστήριοι και να ανανεώνετε τη σελίδα σας με νέο περιεχόμενο σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Θα πρέπει να προβάλλετε το περιεχόμενο του website σας με posts στη σελίδα σας. Έχει παρατηρηθεί ότι η επισκεψιμότητα σε εταιρικά site και blog αυξάνεται σε σημαντικό βαθμό, όταν το περιεχόμενό τους προβάλλεται μέσω post στο LinkedIn.

Η content στρατηγική σας στο LinkedIn θα πρέπει να περιλαμβάνει έναν ισορροπημένο συνδυασμό ανάμεσα στα καλύτερα άρθρα του εταιρικού σας blog, σε αναρτήσεις που να αφορούν κάποια προσφορά σας και σε posts με ειδήσεις του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιήστε

Γίνετε μέρος της συζήτησης

Πέραν της σελίδας σας, θα πρέπει να είστε ενεργοί και σε άλλα σημεία του LinkedIn όπου θα συναντήσετε τους υποψήφιους leads σας:

  1. Γίνετε μέλος σε Group. Το LinkedIn έχει μια τεράστια ποικιλία Group στα οποία μπορείτε να γίνετε μέλος. Μπορείτε να βρείτε εύκολα ένα Group όπου συγκεντρώνονται πολλοί επαγγελματίες που είναι πιθανό να γίνουν leads σας. Μην ξεχνάτε ότι για να ξεχωρίσετε μέσα στα πλαίσια ενός Group θα πρέπει να είστε ενεργοί, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να συμμετέχετε συστηματικά σε λίγα Group από το να είστε μέλος σε πολλές ομάδες όπου κάνετε αισθητή την παρουσία σας σε αραιά χρονικά διαστήματα.

  2. Συμμετέχετε σε συζητήσεις. Το LinkedIn είναι μια τεράστια συζήτηση στην οποία συμμετέχουν εκατομμύρια επαγγελματίες από όλους τους κλάδους κι όλα τα μέρη του πλανήτη. Υπάρχουν διαρκώς άνθρωποι σε Group όπου συζητούν τα πάντα. Αν είστε παρόντες σε αυτές τις συζητήσεις, κάνετε τη marketing παρουσία σας ισχυρότερη ανάμεσα σε ανθρώπους που μετράνε.

  3. Συνδεθείτε με τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν. Στο LinkedIn έχετε την ευκαιρία να βρείτε τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους του κλάδου σας, αλλά και άτομα που εργάζονται σε εταιρείες με τις οποίες θα θέλατε να συνεργαστείτε. Ελάτε σε επαφή μαζί τους και σε περίπτωση που εκδηλώσουν ενδιαφέρον για όσα μπορείτε να τους προσφέρετε, δώστε τους την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μαζί σας τηλεφωνικά ή μέσω email, ώστε να αποκτήσετε μια πιο προσωπική σχέση μαζί τους.

Αν μετά από όσα διαβάσετε παραπάνω έχετε πειστεί για τη δυναμική του LinkedIn στη δημιουργία νέων και αξιόλογων lead, μη χάνετε άλλο χρόνο! Είναι πιθανό να σας πάρει λίγο χρόνο μέχρι να εξοικειωθείτε πλήρως με την πλατφόρμα και να χτίσετε τη δική σας στρατηγική, αλλά με υπομονή και συστηματική προσπάθεια οι κόποι σας θα αποδώσουν καρπούς!


Σχετικά άρθρα:

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας