<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
5 open source πλατφόρμες για e-shop που πρέπει να ξέρεις!

5 πλατφόρμες open source για την κατασκευή e-shop που πρέπει να ξέρεις

Είτε έκανες κλικ για να τεστάρεις τις γνώσεις σου, είτε γιατί δεν γνώριζες μέχρι σήμερα τις 5 πιο δημοφιλείς open source πλατφόρμες για e-shop, αυτό το άρθρο είναι για εσένα! Συνέχισε να διαβάζεις και δες πόσο σημαντική είναι μια open-source πλατφόρμα για τη σχεδίαση του δικού σου e-shop.

Αρχικά να διευκρινίσουμε ότι το μεγάλο πλεονέκτημα μιας πλατφόρμας open-source για ecommerce sites, είναι ότι μας δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε το εκάστοτε e-shop στις ανάγκες της επιχείρησης και των πελατών σου, σε πολύ χαμηλό κόστος!

Και πριν βιαστείς να αντιπαρέλθεις με το επιχείρημα ότι οι open-source πλατφόρμες δεν παρέχουν υποστηρικτικά συστήματα όπως οι hosted πλατφόρμες, είναι σημαντικό να πούμε για το τεράστιο community από developers και συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, οι οποίοι παρέχουν τεχνική υποστήριξη σε όσους χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες.

Πάμε λοιπόν να δούμε 5 από τις πιο διαδεδομένες πλατφόρμες open-source για την κατασκευή e-shop, που μπορούν να μεταφέρουν το κατάστημά σου online και να αναδείξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα βασικά features κάθε πλατφόρμας παρέχονται δωρεάν, ενώ υπάρχουν επίσης και διάφορα δωρεάν ή premium extensions, τα οποία βοηθούν στην δημιουργία ενός e-shop.

1. Πλατφόρμα “OpenCart”

H OpenCart είναι μια open-source πλατφόρμα, που βασίζεται σε PHP και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για ecommerce sites. Διαθέτει ένα ενεργό community το οποίο παρέχει τεχνική υποστήριξη στους χρήστες της πλατφόρμας, αλλά και πολλές συνεργασίες με εταιρείες που παρέχουν επιπλέον εργαλεία για εγκατάσταση και παραμετροποίηση.

Η OpenCart πλατφόρμα υποστηρίζει πάνω από 20 εκδοχές για πύλες πληρωμής και περισσότερες από 8 μεθόδους αποστολής, ενώ προσφέρει πληθώρα extensions για να καλύψει όλες τις ανάγκες σου. Ακόμα, περιέχει πάνω από 2,700 themes για να προσαρμόσεις το look and feel του e-shop σου στον ιδανικό προορισμό για αγορές! Επίσης, η πλατφόρμα OpenCart σου δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεις παραπάνω από ένα καταστήματα μέσω ενός interface.

2. Πλατφόρμα “Magento Community Edition”

H Magento είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ecommerce αφού υποστηρίζει πάνω από το 30% των e-shops παγκοσμίως. Η open-source εκδοχή του είναι το Magento Community Edition, το οποίο υποστηρίζει πάνω από 200,000 customer sites και προσφέρει πρόσβαση στο τεράστιο Magento Community marketplace, από το οποίο μπορεί κανείς να βρει διάφορα extensions και themes. Δυστυχώς, το Magento δεν παρέχει τεχνική υποστήριξη για τη συγκεκριμένη εκδοχή, αλλά μπορείς να λύσεις τις απορίες σου μέσω του user forum.

3. Πλατφόρμα “Drupal Commerce”

To Drupal Commerce έχει υλοποιηθεί επάνω στο CMS του Drupal και προσφέρει μια σειρά χρήσιμων features, όπως ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης προϊόντων, καλάθι αγορών, υποστήριξη διάφορων γλωσσών και νομισμάτων και φόρμες checkout. Η λίστα με τα extensions που προσφέρει είναι γεμάτη με integrations για διάφορες πύλες πληρωμής, υπηρεσίες φύλαξης και αποστολής, λογιστικές εφαρμογές, κοινωνικά δίκτυα κλπ. τα οποία προσφέρονται από συνεργαζόμενα sites. Όσο για την τεχνική υποστήριξη, η εταιρεία πίσω από το Drupal Commerce, η Commerce Guys, παρέχει ειδικά πακέτα.

4. Πλατφόρμα “WooCommerce”

Μια ακόμα διαδεδομένη πλατφόρμα open-source είναι η WooCommerce, η οποία σου επιτρέπει να μετατρέψεις το WordPress site σου σε online κατάστημα.
whaaat  animated image

Η αντίδρασή σου είναι πολύ λογική και πού να μάθεις για το μεγάλο αριθμό plugins και την ευρεία γκάμα themes από το WooThesmes και από άλλα sites. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι αρκετά δημοφιλής για WordPress sites, με πάνω από 4,5 εκατομμύρια downloads μέσω WordPress. Όσο για τεχνική υποστήριξη, μπορεί κανείς να απευθυνθεί στο community forum ή να αγοράσει κάποιο σχετικό προϊόν.

5. Πλατφόρμα “WP eCommerce”

H WP eCommerce είναι ακόμα μία δημοφιλής πλατφόρμα για τη μετατροπή WordPress sites σε e-shops, με περίπου 3 εκατομμύρια downloads μέσω WordPress. Αυτή η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν το δικό τους HTML και CSS, έτσι ώστε να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στο σχεδιασμό και υλοποίηση του ecommerce site τους. H πλατφόρμα διαθέτει μεγάλη γκάμα από βασικά features, όπως τη δυνατότητα τιμολόγησης με διάφορες τιμές, για αυτόματη έκπτωση ανάλογα με την ποσότητα των προϊόντων, αλλά και σύνδεση με τα social media, για την καλύτερη προώθησή του. Για τα τεχνικά ζητήματα υπάρχουν διάφορα forums στο WordPress, αλλά και ειδικοί σύμβουλοι, τους οποίους μπορείς να προσλάβεις.

Οι πιο διαδεδομένες πλατφόρμες open-source στην Ελλάδα!

To παρακάτω γράφημα της Built With δείχνει ποιες πλατφόρμες χρησιμοποιούν τα περισσότερα e-shops στην Ελλάδα:

ecommerce usage in Greece

Γιατί στη wedia χρησιμοποιούμε το Magento;

Εκτός του ότι 1 στα 4 e-shops παγκοσμίως επιλέγουν το Magento για τα δυναμικά χαρακτηριστικά του και την υψηλή λειτουργικότητά του, εμείς το ξεχωρίζουμε και για 3 ακόμα λόγους: 

α. To ανταγωνιστικό κόστος του

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το Magento διατίθεται δωρεάν και επί πληρωμή δίνοντάς σου τη δυνατότητα να επιλέξεις το πακέτο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τις επιχείρησής σου.

β. Το υψηλού επιπέδου Customer Experience

Η εμπειρία του χρήστη είναι το Α και το Ω για την επιτυχία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Το Magento προσφέρει μια ευρεία γκάμα εργαλείων και features για να μπορέσεις να προσφέρεις στους πελάτες σου μια εξίσου καλή εμπειρία, τόσο online όσο και offline.

γ. Τις SEO λειτουργίες του

Μέσω του Magento μπορείς να βελτιστοποιήσεις το e-shop σου για τις μηχανές αναζήτησης, ώστε σιγά-σιγά να σκαρφαλώσει ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τώρα που έμαθες ποιες είναι οι 5 πιο δημοφιλείς πλατφόρμες open-source για τη δημιουργία e-shop, ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις ένα e-shop που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιχείρησής σου. Η μεγάλη εμπειρία της wedia στη χρήση του Magento αλλά και τα δικά σου insights θα μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε μαζί μια στρατηγική και το κατάλληλο πλάνο υλοποίησης με εγγυημένα αποτελέσματα! 

Το μόνο που μένει είναι να επικοινωνήσεις μαζί μας .

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας