<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
7 δωρεάν εργαλεία SEO που θα κάνουν τη δουλειά σας πιο αποτελεσματική!

7 δωρεάν εργαλεία SEO που θα κάνουν τη δουλειά σας πιο αποτελεσματική!

Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι το SEO αφορά μόνο το περιεχόμενο, τα keywords και τα links, μην ανησυχείτε, δεν θα σας μαρτυρήσουμε! Αντ’ αυτού θα σας παρουσιάσουμε κάποια εργαλεία που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συνολική βελτιστοποίηση του website σας και τα οποία σας προσφέρονται εντελώς δωρεάν.

Πολλοί marketers εστιάζουν στο on-page και off-page optimization (βελτιστοποίηση εντός και εκτός του website) αφήνοντας απ’ έξω ένα σημαντικό κομμάτι του SEO, που είναι το technical SEO (τεχνικό SEO).

Το technical SEO έχει να κάνει με πιο τεχνικές βελτιστοποιήσεις που βοηθούν το site σας να έχει μεγαλύτερη απήχηση στις μηχανές αναζήτησης για τα keywords και τις φράσεις που έχετε ορίσει. Κάνοντας τη δουλειά των μηχανών αναζήτησης πιο εύκολη, εξασφαλίζετε στο website σας μια καλύτερη θέση στα rankings, αφού φυσικά ολοκληρώσετε το off-page και on-page optimization.

Γενικά σε ένα website υπάρχουν πολλοί τομείς οι οποίοι χρειάζονται συχνή αξιολόγηση και «επιδιόρθωση», όμως κρύβοντας μερικά από τα παρακάτω δωρεάν εργαλεία SEO στο μανίκι σας, θα μπορείτε να κάνετε ό,τι χρειάζεται εύκολα και αποτελεσματικά!

Τα 7 πιο δημοφιλή εργαλεία βελτιστοποίησης για τις μηχανές αναζήτησης: 

1. Google Search Console

Τα γνωστά σε όλους μας Google Webmaster Tools πρόσφατα μετονομάστηκαν σε Google Search Console, συνεχίζοντας να παρέχουν σε marketers και SEO experts πολύτιμα εργαλεία.  Εάν είστε συστηματικοί αναγνώστες του blog μας τότε θα πρέπει να ξέρετε απ’ έξω και ανακατωτά πώς να χρησιμοποιείτε τη Google Search Console προς όφελός σας.

Παρόλα αυτά ξαναθυμίζω ότι το σημαντικότερο feature αυτού του εργαλείου είναι η δυνατότητα που σας δίνει να εντοπίζετε τις σελίδες 404 του website σας, οι οποίες εμποδίζουν τους επισκέπτες σας να φτάσουν στο περιεχόμενό σας.

google search console errors

Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε:

  • το αρχείο Robot.txt (το αρχείο που απαγορεύει την είσοδο των crawlers σε συγκεκριμένες σελίδες του website σας) για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιλαμβάνονται σε αυτό και σημαντικές σελίδες του site σας.
  • το sitemap σας. Ένα sitemap γεμάτο λάθη θα ήταν καταστροφικό για την επισκεψιμότητά σας αλλά και για το user experience
  • τους διπλότυπους τίτλους και τις περιγραφές. Οι μηχανές αναζήτησης είναι πολύ αυστηρές με το περιεχόμενο που επαναλαμβάνεται και θα σας «τιμωρήσουν» με χαμηλό ranking

2. Google Page Speed

Για να καταλάβετε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ταχύτητα φόρτωσης μιας σελίδας, απλά σκεφτείτε πώς νιώθετε εσείς όταν περιμένετε να ανοίξει μια σελίδα για αρκετή ώρα:

impatient website page speed

Όσο πιο γρήγορα φορτώνει το website σας, τόσο καλύτερη είναι και η εμπειρία του χρήστη και κατά συνέπεια το ranking του από τη Google. Το Google Page Speed σας βοηθά να μελετήσετε την ταχύτητα κάθε σελίδας του website σας ξεχωριστά, σε mobile και desktop περιβάλλον, όπως επίσης και την εμπειρία του χρήστη σε σχέση με το χρόνο φόρτωσης της σελίδας.

Page Speed Insights

Και το καλύτερο; Σας δείχνει πώς να διορθώσετε τυχόν λάθη για να βελτιωθεί τόσο το site speed όσο και το user experience.

3. Google Mobile friendly

Μετά την πρόσφατη αναβάθμιση του mobile αλγόριθμου της Google πολλά sites έπεσαν από τα ψηλά στα χαμηλά είτε γιατί δεν ήταν responsive είτε γιατί δεν είχαν mobile εκδοχή του site τους. Γι' αυτό δημιουργήθηκε το εργαλείο Google Mobile Friendly, το οποίο ελέγχει αν το website σας έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που θα το κατατάξουν ψηλότερα στα rankings. Αν για κάποιο λόγο η σελίδα σας μείνει «μετεξεταστέα» το εργαλείο σας δίνει και συμβουλές για το πώς να το διορθώσετε.

Google Mobile Friendly Test

4. Responsinator

Σε αντίθεση με το προηγούμενο εργαλείο, το Responsinator σας δείχνει πώς φαίνεται το website σας όταν μπαίνετε σε αυτό από διαφορετικές συσκευές, όπως iPhone, Android, iPad και Tablets.

Responsinator

5. Screaming Frog

To Screaming Frog είναι ιδανικό για το on-page SEO αφού μπορεί να εντοπίσει το διπλότυπο περιεχόμενο και τις διευθύνσεις URL που χρειάζονται διόρθωση. Αν δεν το έχετε κατεβάσει, σπεύσατε!

Screaming Frog Crawler

6. Siteliner

Θυμάστε το διπλότυπο περιεχόμενο στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω; Το Siteliner μπορεί να «διαβάσει» μέχρι 250 σελίδες και να το βρει! Ουσιαστικά σας παρέχει το ποσοστό διπλότυπου περιεχομένου στο website σας και υποδηλώνει τις ακριβείς σελίδες στις οποίες βρίσκεται. Έτσι, εσείς μπορείτε να τις διορθώσετε και να μειώσετε το ποσοστό.

duplicate_content_1

7. SEO Browser

To SEO Browser σας επιτρέπει να βλέπετε το website σας μέσα από «τα μάτια» των μηχανών αναζήτησης. Με αυτόν τον τρόπο ξέρετε αν οι μηχανές αναζήτησης βλέπουν το περιεχόμενο που πρέπει και αν όχι, τι πρέπει να διορθώσετε.

SEO Browser

 

Με λίγα λόγια το technical SEO είναι αρκετά σημαντικό για να το αφήσετε έξω από τη marketing στρατηγική σας, γιατί αποτελεί τον πυρήνα της βελτιστοποίησης περιεχομένου για τις μηχανές αναζήτησης.

Αν θέλετε πραγματικά να κάνετε τη διαφορά, τότε δεν έχετε παρά να εξοικειωθείτε με τα παραπάνω δωρεάν εργαλεία SEO και να τα αφήσετε να δουλέψουν για εσάς!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας