<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Τι Σχέση Έχουν Οι Εμπορικοί Στόχοι Της Επιχείρησής Σας Με Το Περιεχόμενο;

Εμπορικοί Στόχοι Της Επιχείρησής Σας & Περιεχόμενο

Θέλετε να αυξήσετε τα leads, τις πωλήσεις σας ή ακόμα και την επισκεψιμότητα του blog σας; Όποιοι και αν είναι οι εμπορικοί σας στόχοι, ξέρετε ότι το content marketing μπορεί να σας βοηθήσει να τους πετύχετε. Σήμερα θα μάθετε και πώς να τους πετύχετε!

Το content marketing είναι αποδεδειγμένα μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους ανάπτυξης μιας εταιρείας γιατί συνεισφέρει στην:

Αύξηση της δραστηριότητας (engagement) του κοινού στο οποίο στοχεύει
Ενίσχυση της παρουσίας της
Αύξηση των πωλήσεων

Τα παραπάνω είναι εφικτοί στόχοι μόνο όταν το περιεχόμενο που παράγεται για την εξυπηρέτηση μιας digital marketing στρατηγικής είναι «ποιοτικό».

Τι Είναι το Ποιοτικό Περιεχόμενο;

Ποιοτικό περιεχόμενο ονομάζουμε το περιεχόμενο που αυξάνει τη δραστηριότητα των χρηστών ενός online property (blog, e-shop, σελίδα στα social media κλπ.) και οδηγεί σε αύξηση των leads, των conversions και των πωλήσεων.

Ποια Είναι Τα Χαρακτηριστικά Του «Ποιοτικού» Περιεχομένου;

Αρχικά ο όρος περιεχόμενο περιλαμβάνει όλες τις μορφές περιεχομένου μιας στρατηγικής content marketing, όπως άρθρα για το blog, landing pages, CTAs, διαφημίσεις κλπ.

Σχετικά με την ποιότητα του περιεχομένου ο βασικότερος παράγοντας είναι η συνέπεια. Η συνέπεια στα μηνύματα που περνά κάθε επιχείρηση μέσω του περιεχομένου της ενισχύουν τόσο την επιτυχία όσο και την ανάπτυξή της. Δουλεύοντας στο χώρο του marketing γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι κάθε μορφή επικοινωνίας να χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα (tone of voice), το ίδιο ύφος και το ίδιο στυλ ανεξάρτητα από το κανάλι στο οποίο βρίσκεται και το είδος του περιεχομένου. Άλλωστε, η συνέπεια του περιεχομένου βοηθά κάθε επιχείρηση να προβάλλει την αξιοπιστία της και να ενισχύσει τη φήμη της. Επομένως, η συνέπεια θα πρέπει να αποτελεί βασικό στόχο κάθε επικοινωνίας!

Επίσης, ακόμα ένα χαρακτηριστικό του «ποιοτικού» περιεχομένου είναι το κατά πόσο είναι σχετικό με τις ανάγκες, τους πόνους και τα θέλω του κοινού στο οποίο στοχεύει.

Πώς Μπορείτε Να Αξιολογήσετε Το Περιεχόμενό Σας;

Οι περισσότεροι digital marketers μετρούν την αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους ποσοτικά. Στην περίπτωση του περιεχομένου η αξιολόγηση θα πρέπει να γίνεται με βάση ακόμα έναν παράγοντα: την ποιότητα. Σε αυτό βοηθά το content scoring. 

Τι Είναι Το Content Scoring;

Το content scoring είναι ουσιαστικά μια διαδικασία αξιολόγησης και ποσοτικοποίησης των πραγματικών δυνατοτήτων του εκάστοτε περιεχομένου. Η αξιολόγηση αυτή γίνεται παρακολουθώντας τον τροπο με τον οποίο το κάθε μορφή περιεχομένου συμβάλλει στην απόκτηση και στην μετατροπή leads. Ανάλογα με το πόσο αποτελεσματικό είναι κάθε υλικό παίρνει και τον αντίστοιχο βαθμό.

3 Λόγοι Που Το Content Scoring Σάς Είναι Απαραίτητο Εάν Θέλετε Να Πετύχετε Τους Εμπορικούς Σας Στόχους

Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες αυξάνουν ολοένα και περισσότερο το budget που διαθέτουν για το content marketing αναγνωρίζοντας την αξία του. Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση "State of Inbound" η δημιουργία περιεχομένου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το 53% των marketers. Επίσης, το content marketing αποτελεί το 29% του marketing budget για B2B, κατά μέσο όρο. 

Εάν και ο δικός σας στόχος είναι να αυξήσετε το budget για τις content marketing ενέργειες της εταιρείας στην οποία εργάζεστε, τότε το content scoring θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη απόδοση της επένδυσής σας. 

Δείτε παρακάτω πώς το content scoring μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους εμπορικούς σας στόχους και χρησιμοποιήστε αυτά τα επιχειρήματα προκειμένου να διεκδικήσετε υψηλότερο budget!

Το content scoring σας βοηθά να πετύχετε τους εμπορικούς σας στόχους γιατί:

1. Δημιουργείτε engaging περιεχόμενο, το οποίο προσελκύει το αντίστοιχο κοινό και ταυτόχρονα διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των ήδη υπαρχόντων πελατών σας.

2. Κατανοείτε σε βάση τις ανάγκες του κοινού σας τις οποίες μεταφράζετε σε χρήσιμο περιεχόμενο, που το κοινό σας θέλει να καταναλώσει. Το περιεχόμενο αυτό μπορεί να γίνει ένα σημαντικό εργαλείο για lead generation εφόσον περιλαμβάνει κάποιο call-to-action.

3. Το περιεχόμενό σας γίνεται δημοφιλές στα Social Media, βοηθώντας σας να αυξήσετε τόσο τους fans σας όσο και το engagement, και άρα την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησής σας. Εκτός από τη δημιουργία περιεχομένου που θα έχει κάποιο virality, το content scoring καλύπτει και μία άλλη πολύ βασική ανάγκη ενός marketer. Tη δημιουργία αποτελεσματικού περιεχομένου που προσελκύει το κοινό στο οποίο απευθύνεται σαν μαγνήτης και του δημιουργεί την ανάγκη να θέλει να επιστρέφει σε αυτό.

Πώς Γίνεται Το Content Scoring;

Μετά τη θεωρία ήρθε η ώρα να περάσετε σε… πράξεις!

Είναι γεγονός ότι οι κειμενογράφοι και γενικότερα οι δημιουργοί περιεχομένου δυσκολεύονται να πουν ποιο  περιεχόμενο ήταν πιο αποτελεσματικό σε σχέση με το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Μέσω του content scoring θα είστε σε θέση να αναγνωρίσετε ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας, τι είναι δηλαδή αυτό που θέλει το κοινό σας και να το χρησιμοποιήσετε ώστε να δημιουργήσετε νέο περιεχόμενο.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει ακόμα πιο απλή με τη χρήση μιας πλατφόρμας marketing automation, όπως η πλατφόρμα της HubSpot. Τα εργαλεία που περιλαμβάνουν τέτοιου τύπου πλατφόρμες σας βοηθούν να αξιολογήσετε το περιεχόμενο που δημιουργείτε καθημερινά βάσει της αποτελεσματικότητάς του, σε σχέση με τα ΚPIs που έχετε ορίσει.

Παρακάτω θα δείτε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε content scoring μέσω της HubSpot:

1. Θέστε κριτήρια αξιολόγησης. Για να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό σύστημα content scoring θα πρέπει να προσδιορίσετε ποιο engagement metric (page views, shares κλπ.) επηρεάζει σημαντικά το περιεχόμενό σας. 

2. Δημιουργήστε μια καμπάνια στη HubSpot. Μόλις καθορίσετε ποιο είναι το σημαντικότερο metric  θα πρέπει να δημιουργήσετε μία καμπάνια (campaign). Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσετε στο campaign όλο το περιεχόμενο το οποίο συγκεντρώνει υψηλoύς βαθμoύς (score) βάσει του κριτηρίου που θέσατε στο προηγούμενο στάδιο. 

3. Παρακολουθήστε την απόδοση του περιεχομένου σας. Μέσω της HubSpot παρέχονται διάφορα εργαλεία, τα οποία μπορούν να αξιολογήσουν την απόδοση του νέου περιεχομένου που δημιουργείτε. Μόλις αυτό το περιεχόμενο δημοσιευτεί και δείτε ότι συγκεντρώνει υψηλό score βάσει του αρχικού σας metric τότε το προσθέτετε και αυτό στην καμπάνια.

4. Προσδιορίστε τι λειτουργεί! Διαχωρίζοντας το πολύ ποιοτικό περιεχόμενο που έχετε παράξει από το υπόλοιπο μπορείτε να δείτε καθαρά τι είναι αυτό που κάνει το συγκεκριμένο περιεχόμενο πιο αποτελεσματικό. Τα κοινά σημεία που θα εντοπίσετε μπορείτε να τα εφαρμόσετε στο νέο περιεχόμενο που θα παράξετε ώστε να είναι εξαρχής πιο αποτελεσματικό.

5. Επαναλάβετε τη διαδικασία! Σε κάθε περίπτωση, η παραπάνω διαδικασία αφορά μια βασική προσέγγιση στο content scoring η οποία όμως θα μπορέσει να σας προσφέρει σημαντικά insights σε σχέση με τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου σας.

Τέλος, μέσω του content scoring θα μπορέσετε να καταλάβετε ακόμα καλύτερα το κοινό στο οποίο απευθύνεστε και να του προσφέρετε περιεχόμενο, το οποίο θα το οδηγήσει στα διάφορα στάδια της αγοραστικής διαδικασίας. Μόλις καθιερώσετε ποιοι τύποι περιεχομένου είναι αποτελεσματικοί για κάθε segment (κατηγορία) πελατών, τότε θα μπορείτε πιο εύκολα να εστιάσετε εκεί ώστε να επαναλάβετε την επιτυχία σας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το content scoring αποτελεί έναν άσσο στο μανίκι κάθε marketer, που θέλει να ξέρει ότι κάθε ενέργεια που κάνει online έχει αποτέλεσμα. Όμως, επειδή η παραπάνω διαδικασία είναι αρκετά απαιτητική ένα digital marketing agency μπορεί να είναι η λύση που χρειάζεστε! 

Ενημερωθείτε για το ευρύ φάσμα υπηρεσιών digital marketing που προσφέρουμε και τη μεθοδολογία μας και ξεκινήστε να πετυχαίνετε τους εμπορικούς σκοπούς σας ξεκινώντας από τον πιο βασικό, την ανάπτυξη, αποκτώντας έναν στρατηγικό συνεργάτη.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας

👇 Περισσότερη γνώση = Καλύτερες αποφάσεις 🚀