<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Wedia B2B Growth Suite

Digital Growth Suite | B2B Digital Marketing

Μια νέα, ολοκληρωμένη λύση που συνδυάζει την εμπειρία 12 ετών της Wedia με το HubSpot, την παγκόσμια αναγνωρισμένη πλατφόρμα Digital Marketing, υποστηρίζει αποτελεσματικά την ανάπτυξη B2B επιχειρήσεων μέσα από ψηφιακά κανάλια.

B2B Digital Marketing

Σαν B2B επιχειρήσεις συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε τις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα σε άλλες επιχειρήσεις ή οργανισμούς. Σε αρκετές περιπτώσεις η πώληση αφορά προϊόντα ή μεγάλης αξίας που απεύθύνονται σε ιδιώτες με αρκετά εκτεταμένες ανάγκες ενημέρωσης, εκπαίδευσης και follow up πριν παρθεί η τελική απόφαση.  

Η προώθηση και οι πωλήσεις αυτών των επιχειρήσεων, στηρίζονται στην ανεύρεση υποψήφιων πελατών, στην παρουσίαση και ενημέρωση των προσφερόμενων λύσεων μέσα από μια σειρά φυσικών συναντήσεων ή remote επαφών και ολοκληρώνονται μέσα από μεσαίας ή μεγάλης διάρκειας κύκλους πώλησης. 

Το Digital Marketing παίζει πλέον πολύ σημαντικό ρόλο σε όλη την διαδικασία marketing και sales, ρόλος που έχει ενισχυθεί σημαντικά μετά την πανδημία του Covid-19. Ένα website που παρουσιάζει την εταιρεία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, η παρουσία σε Social Media και η εκτέλεση προωθητικών ενεργειών μέσα από διαφήμιση, αποστολή newslettters ή βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης, είναι απαραίτητα συστατικά κάθε Marketing Plan. 

Αναποτελεσματικές υλοποιήσεις

Όμως, συνήθως όλα αυτά υλοποιούνται αποσπασματικά, ασύγχρονα, ασύνδετα και τις περισσότερες φορές από διαφορετικές ομάδες που προσπαθούν να επικοινωνήσουν, να συννενοηθούν, να ανταλλάξουν ιδέες και δεδομένα. Το αποτέλεσμα είναι να σπαταλώνται πολύτιμα resources χρόνου, γνώσεων και χρήματος, με απογοητευτικά αποτελέσματα. 

Δεν είναι σπάνιο να καλούμαστε να τρέξουμε διαφημιστικές καμπάνιες που κατευθύνουν τους επισκέπτες που πληρώσαμε αδρά για να στοχεύσουμε και να αποκτήσουμε, σε εταιρικά websites που δεν έχουν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί σωστά, δεν παρέχουν τις πληροφορίες που πρέπει, δεν απαντάνε στις ερωτήσεις των επισκεπτών τους, δεν φορτώνουν γρήγορα, δεν λειτουργούν σωστά σε κινητές συσκευές και δεν μετατρέπουν τους επισκέπτες σε αναγνωρισμένους υποψήφιους πελάτες. 

Παρόμοια πολλές φορές καλούμαστε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα εταιρικό website, όπου εφαρμόζουμε όλα τα best practices που ευαγγελιζόμαστε, δημιουργούμε πραγματικά αξιόλογα state of the art online properties, έτοιμα να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους, να μεταδώσουν τα μηνύματα που πρέπει, άρτια από κάθε τεχνική άποψη και ενσωματώνοντας όλους τους μηχανισμούς lead generation.

Όμως δυστυχώς μετά την ολόκλήρωσή του είτε δεν τρέχουμε καμμία καμπάνια προώθησης, δεν επικοινωνούμε το website στα social media και τις μηχανές αναζήτησης, περιμένοντας να το ανακαλύψουν οι επισκέπτες τους μόνοι τους. Κάτι που φυσικά δεν γίνεται. 

Ή εναλλακτικά, όλη η προώθηση του website γίνεται από διαφορετική ομάδα είτε του πελάτη μας είτε άλλου συνεργάτη, οι οποίοι όμως δυστυχώς δεν μοιράζονται την ίδια στρατηγική και τις τακτικές προώθησης, δεν εκμεταλλεύονται το website και δεν στήνουν ένα ολοκληρωμένο funnel για όλο το user journey. 

digital-growth-suite-services

Ένα νέο ολοκληρωμένο μοντέλο από τη Wedia

Η νέα πρόταση της Wedia έρχεται να καλύψει το κενό των αναποτελεσματικών υλοποιήσεων, με μια προσέγγιση που αντιμετωπίζει όλα τα συστατικά ενός Digital Marketing Plan σαν απόλυτα απαραίτητα και πλήρως διασυνδεδεμένα και υλοποιείται σε 2 διακριτές φάσεις, Setup και Growth.   

Η B2B Digital Growth Suite περιλαμβάνει αρχική την σχεδίαση και υλοποίηση των βασικών online properties που πρέπει να έχει μια B2B επιχείρηση.

Κατ' αρχήν ένα σωστά σχεδιασμένο website που θα φιλοξενήσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που ένας υποψήφιος πελάτης θα χρειαστεί για την εταιρεία, τα στελέχη της, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, αλλά και τον τρόπο συνεργασίας και τα επιτυχημένα case studies που αυξάνουν το credibility. 

Το website θα υλοποιηθεί με τη χρήση modules από το HubSpot CMS Library, μια ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη που έχει αναπτυχθεί από την HubSpot και καλύπτει το σύνολο των αναγκών ενός σύγχρονου website.

Τα modules συνθέτουν με drag and drop ολοκληρωμένες σελίδες με βάση το Sitemap που θα σχεδιαστεί από τις ομάδες UX Design της Wedia, ενώ παράλληλα η ομάδα UI Design της Wedia θα εφαρμόσει το Design System που θα αναπτύξει, αξιοποιώντας κύρια και δευτερεύοντα χρώματα, γραμματοσειρές και εικαστικά στοιχεία της εταιρικής ταυτότητας.

Το website θα είναι πλήρως συνδεδεμένο με το HubSpot CRM, το οποίο θα παραμετροποιηθεί με βάση τις ανάγκες διαχείρισης και αποθήκευσης στοιχείων και ενεργειών που σχετίζονται με τους υποψήφιους πελάτες της επιχείρησης. Ένα παντοδύναμο σύστημα segmentation με δυναμικά φίλτρα, θα δημιουργήσει ένα σύνολο στοχευμένων λιστών που θα αξιοποιηθούν στη συνέχεια από τις καμπάνιες προώθησης. 

Στη συνέχεια και ανάλογα με τις ανάγκες τις επιχείρησης, θα δημιουργηθούν και παραμετροποιηθούν τα κατάλληλα Social Media profiles (LinkedIn, Facebook, Instagram) ενώ θα γίνει η κατάλληλη δημιουργία Lookalike Audiences με βάση δημογραφικά στοιχεία, ενδιαφέροντα και online συμπεριφορά. 

Growth Phase

Αφού ολοκληρωθεί η δημιουργία και παραμετροποίηση του website και των Social Media, σειρά έχει η ανάπτυξη και εκτέλεση των προωθητικών ενεργειών, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα κανάλια και τακτικές: Online Advertising, Search Enging Optimization, Email Marketing, Content Marketing, Inbound Marketing. 

H B2B Digital Growth Suite καλύπτει και τις 2 βασικές ανάγκες επικοινωνίας μιας επιχείρησης:

την ενίσχυση του Brand Awareness μέσα από μια corporate θεματολογία επικοινωνίας, του εταιρικού vision, των συνεργασιών, των στελεχών, των εταιρικών νέων και δελτίων τύπου,  των θέσεων εργασίας, των βραβεύσεων και αναγνώρισης,

και των καθαρά πωλησιακών καμπανιών όπου προωθούνται συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες σε συγκεκριμένα κοινά μέσα από πωλησιακά μηνύματα που αναδεικνύουν την αξία, την αποτελεσματικότητα με στόχο το Lead Generation, την προσέλκυση υποψήφιων πελατών που θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους για να αποκτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο υψηλού ενδιαφέροντας και αξία, για να ξεκινήσει μια διαδικασία αυτοματοποιημένου nurturing και ενημέρωσης. 

Η Φάση Growth περιλαμβάνει την εκτέλεση καμπανιών σε ετήσια βάση με συνεχή παρακολούθηση, βελτιστοποίηση και reporting πάντα σε σχέση με τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί στην έναρξη  εκτέλεσής τους.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα δημιουργικά και τα μηνύματα ανανεώνονται, νέα κοινά και στοχεύσεις προστίθενται και δημιουργούνται επιπλέον καμπάνιες ανάλογα με την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα προσέλκυσης υποψηφίων πελατών που θέλουμε να επιτύχουμε. 

Ποιες επιχειρήσεις αφορά;

Η B2B Digital Growth Suite απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που θέλουν να αξιοποιήσουν το Digital Marketing για να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα τους στα κοινά που απευθύνονται και την προσέλκυση υποψηφίων πελατών για προώθηση στα τμήματα πωλήσεων. 

Αν προωθείτε φυσικές υπηρεσίες και προϊόντα, είτε ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα  (SaaS) στην Ελλάδα ή σε χώρες του εξωτερικού και θέλετε:

  • μια ολοκληρωμένη λύση από ένα και μόνο συνεργάτη
  • με γρήγορη υλοποίηση
  • με υψηλής ποιότητας παραδοτέα σε τεχνικό και εικαστικό επίπεδο
  • με εκμετάλλευση όλων των διαθέσιμων καναλιών επικοινωνίας 
  • με μετρήσιμα αποτελέσματα μέσα από διαφανείς διαδικασίες

πρέπει οπωσδήποτε να δείτε την λύση που προσφέρουμε. 

Επικοινωνήστε για αναλυτική παρουσίαση