<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Google Webmaster Tools by Wedia

Google Webmaster Tools: Τα 3 πρώτα βήματα για να ξεκινήσετε!

Τα Google Webmaster Tools είναι το πιο χρήσιμο δωρεάν εργαλείο για να παρακολουθήσετε την SEO στρατηγική σας. Μάθετε τα βασικά για το πώς να ξεκινήσετε τη χρήση του!

Τα Google Webmaster ToolsΕργαλεία για Διαχειριστές) είναι, όπως μαρτυρά και το όνομά τους, μια σειρά εργαλείων που δημιούργησε η Google, ώστε οι διαχειριστές των websites (webmasters) να μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη σελίδα τους με τέτοιο τρόπο που να είναι «φιλική» προς τις μηχανές αναζήτησης.

Στόχος της Google είναι να ανανεώνει και να εξελίσσει διαρκώς τα Webmaster Tools της, ώστε να προσφέρει στους webmasters μια ξεκάθαρη εικόνα για το SEO status του website τους μέσω των metrics (μετρήσεις) για να μπορούν να εντοπίσουν τυχόν αδυναμίες ή ευκαιρίες για βελτίωση.

Ξεκινήστε από τα βασικά!  Εξοικειωθείτε με τα Webmaster Tools σε 3 απλά βήματα:

Επαλήθευση του Website σας (Website Verification)

Πριν αποκτήσετε πρόσβαση στα Webmaster Tools θα πρέπει να έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία επαλήθευσης του website σας (website verification). Με αυτόν τον τρόπο, η Google αναγνωρίζει ότι είσαστε ο νόμιμος κάτοχος της ιστοσελίδας σας (webmaster) και έτσι σας δίνει πρόσβαση σε πληροφορίες και εργαλεία που μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητά της.

Επαληθεύστε το website σας επιλέγοντας ΕΝΑΝ από τους παρακάτω τρόπους:

       
  1. Κάντε sign in στον domain name supplier (παροχέα ονόματος τομέα) σας, που μπορεί να έχει ήδη μια συνεργασία με τη Google.
  2.    
  3. «Ανεβάστε» στο root folder του website σας το αρχείο html που σας δίνουν τα Webmaster Tools.
  4.    
  5. Προσθέστε το Meta tag, που θα βρείτε στα Webmaster Tools, στην αρχική σελίδα του site σας.
  6.    
  7. Συνδεθείτε με τα Google Analytics σας και ολοκληρώστε τη διαδικασία μέσω αυτών, αν τα έχετε ήδη εγκαταστήσει στο website σας.
  8.    
  9. Επιβεβαιώστε ότι είσαστε webmaster μέσω του Διαχειριστή Ετικετών της Google Google, Tag Manager).

 

Μετά την επαλήθευση, θα δείτε την ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται στον Πίνακα Ελέγχου Ιστότοπου (Dashboard) και σε όλα τα reports.

Καταχώρηση του Sitemap - Έλεγχος για Τυχόν Λάθη

Μέσα από την επιλογή «Ανίχνευση» - «Sitemap», μπορείτε να «ανεβάσετε» και να επαληθεύσετε το αρχείο sitemap του website σας. Αυτό θα βοηθήσει τα ρομπότ της Google (bots,crawlers, spiders) να βρουν πιο γρήγορα το περιεχόμενο του site σας και να το «σερβίρουν» στα οργανικά αποτελέσματα της Google. Επίσης, θα τους επιτρέψει να καταλάβουν καλύτερα τη δομή και τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται μεταξύ τους οι σελίδες του website σας.

Χρήση robots.txt για διαχείριση του τρόπου crawling από τις μηχανές αναζήτησης

Το robots.txt είναι ένα αρχείο « .txt » που περιγράφει στις μηχανές αναζήτησης τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κάνουν «crawl» το εκάστοτε website.  Μέσα σε αυτό το αρχείο μπορείτε να ορίσετε την διεύθυνση του sitemap σας για να κατευθύνετε τις μηχανές αναζήτησης προς το περιεχόμενό σας, να ορίσετε τις σελίδες ή ενότητες του site σας που δεν επιθυμείτε να εντοπιστούν από αυτές ή ακόμα και να αποκλείσετε συγκεκριμένες μηχανές αναζήτησης από το να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό σας.

Η χρήση του robots.txt θα σας διευκολύνει αν υπάρχουν folders ή σελίδες περιεχομένου στην ιστοσελίδα σας που θέλετε να αποκρύψετε από το ευρύ κοινό, επειδή είτε πρόκειται για κάποιο testing περιβάλλον ή απλά περιέχουν πληροφορίες τις οποίες δεν επιθυμείτε να μοιραστείτε με το κοινό σας.

Αν αυτά σας φάνηκαν απλά, διαβάστε το δεύτερο μέρος του οδηγού μας που περιλαμβάνει πιο «advanced» οδηγίες για βελτιώσετε τα αποτελέσματα το SEO σας, με την βοήθεια των Webmaster Tools!

Διαβάστε επίσης:

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας