<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Τι είναι τα chatbots και πώς βοηθούν τη digital marketing στρατηγική σας;

Chatbots : Τι είναι & πώς βοηθούν τη digital marketing στρατηγική σας

Κάνετε τα πάντα για να διαφέρετε από τον ανταγωνισμό; Τότε τα chatbots δεν θα πρέπει να λείπουν από τη digital marketing στρατηγική σας! Το γιατί θα το μάθετε παρακάτω.

Συνεχώς παρουσιάζονται νέα εργαλεία και νέες τεχνολογίες που ενισχύουν τις digital marketing προσπάθειες των εταιρειών, ώστε να μπορούν να προσφέρουν την βέλτιστη εμπειρία στους καταναλωτές τους. Η φετινή χρονιά ανήκει στα chatbots, τα οποία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI) αυτοματοποιούν την εξυπηρέτηση των πελατών προσφέροντάς τους τη βέλτιστη εμπειρία εξυπηρέτησης τη στιγμή που τη χρειάζονται (24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο) χωρίς καθυστερήσεις! Και αυτή είναι μόνο μία από τις δυνατότητες των chatbots.

Δείτε παρακάτω 5 λόγους που τα Chatbots δείχνουν το δρόμο προς την επιτυχία και εσείς θα πρέπει να ακολουθήσετε:

1. Συλλέγουν πολύτιμες πληροφορίες για τα κοινά σας.

Τα chatbots ενσωματώνονται στα social media κανάλια σας και άρα έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν πληροφορίες για τον κάθε χρήστη με τον οποίον έρχονται σε επαφή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πολύ εύκολα πλέον να γνωρίσετε καλύτερα τους επισκέπτες σας, να μάθετε τι θέλουν, τι τους ενοχλεί, ποιες είναι οι επιθυμίες τους και ποιους «πόνους» θα «γιατρέψετε» με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Οι πληροφορίες που συλλέγουν τα chatbots είναι ιδανικές για να προσφέρετε εξατομικευμένες συμβουλές, αλλά και για να δημιουργήσετε personalized διαφημίσεις βελτιώνοντας έτσι και την digital marketing στρατηγική σας.

2. Μπορούν να δράσουν προορατικά.

Τα chatbots βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης, απαντώντας σε πιθανά ερωτήματα που έχει ένας επισκέπτης του website σας. Μπορούν όμως να δράσουν και προορατικά και να ρωτήσουν τον επισκέπτη εάν χρειάζεται κάποια βοήθεια, όπως θα έκανε ένας πωλητής φυσικού καταστήματος εάν έβλεπε έναν επισκέπτη.

Με αυτόν τον τρόπο οι επισκέπτες του website και εν δυνάμει πελάτες σας ξέρουν ότι υπάρχει πάντα η δυνατότητα να μιλήσουν με κάποιον, εφόσον χρειαστούν βοήθεια, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν στην τηλεφωνική αναμονή ή την απάντηση μέσω email.

Και ναι, τα chatbots έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν μια βασική εξυπηρέτηση στους πελάτες σας και να παραπέμψουν τα πιο δύσκολα ερωτήματα στους «συναδέλφους» τους, στο ανθρώπινο δυναμικό του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών. 

Δείτε ένα παράδειγμα από το chatbot της wedia στο Messenger το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη: 

Chatbot της wedia στο Messenger

Έτσι, ακόμα και αν δεν λάβουν μια ικανοποιητική απάντηση με την πρώτη, οι επισκέπτες σας θα εκτιμήσουν σίγουρα την άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση που τους προσφέρατε!

3. Προσφέρουν μια καλύτερη εμπειρία εξυπηρέτησης.

Ο σύγχρονος καταναλωτής έχει μάθει να χρησιμοποιεί τις μηχανές αναζήτησης και να βρίσκει μια απάντηση στην ερώτησή του άμεσα, με το πάτημα ενός κουμπιού. Τα σύγχρονα chatbots δεν έχουν μόνο τη δυνατότητα να απαντούν αυτόματα στα ερωτήματα των επισκεπτών αλλά και να θέτουν στοχευμένα ερωτήματα ώστε να κατευθύνουν τον εκάστοτε επισκέπτη σε σχετικό περιεχόμενο. 

4. Αλληλεπιδρούν με το κοινό σας στα social media.

Για παράδειγμα, ένα chatbot στο Messenger επιτρέπει στην επιχείρησή σας να προσφέρει 24ωρη εξυπηρέτηση στο κοινό το οποίο ήδη βρίσκεται στο Facebook και να βελτιώνει τόσο την εμπειρία τους όσο και τις δικές σας social media marketing ενέργειες.

Και το Facebook είναι μόνο η αρχή! Η αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott επιτρέπει πλέον σε group επισκεπτών να κάνουν κράτηση στέλνοντας ένα emoticon στο Slack, απλοποιώντας ακόμα περισσότερο τη διαδικασία κράτησης.

5. Τα chatbots εξελίσσονται όπως οι καταναλωτές.

Όπως οι άνθρωποι έτσι και τα chatbots μαθαίνουν από την εμπειρία και εξελίσσονται. Επομένως, όσο περισσότερα τα στοιχεία που συγκεντρώνουν τόσο καλύτερες υπηρεσίες προσφέρουν. Στο μέλλον, λοιπόν, τα chatbots αναμένεται να είναι ακόμα πιο ρεαλιστικά αντικαθιστώντας ακόμα και τις εφαρμογές.


Συνοψίζοντας, η ανάγκη για την ένταξη των chatbots στη digital marketing στρατηγική σας είναι επιτακτική εάν θέλετε τόσο η επιχείρηση όσο και οι ενέργειές σας να απευθύνονται στον καταναλωτή του σήμερα! Συνδυάζοντας, τα chatbots με την πιο σύγχρονη μεθοδολογία digital marketing, το inbound marketing, που προσεγγίζει τον καταναλωτή μέσα από ενδιαφέρον και εξατομικευμένο περιεχόμενο και όχι μέσα από ξεπερασμένες πωλησιακές πρακτικές χωρίς στόχο, μπορείτε να καταφέρετε πολλά.

Και φυσικά μαζί μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα! Αν βρεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook πείτε ένα «γειά» στο chatbot μας για να πάρετε μια γεύση εξυπηρέτησης, είναι πολύ φιλικό. Εάν πάλι θέλετε να μιλήσετε κατευθείαν με έναν εκπρόσωπο, τότε συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας