<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
State of Inbound 2016: 5 απαραίτητα στατιστικά στοιχεία!

State of Inbound 2016: 5 απαραίτητα στατιστικά στοιχεία!

Το ετήσιο report της HubSpot "State of Inbound" είναι εδώ! Το κατεβάσαμε, το μελετήσαμε και μοιραζόμαστε τα πιο σημαντικά συμπεράσματα μαζί σας. Α, μπορείτε επίσης να το κατεβάσετε δωρεάν στο τέλος του άρθρου!

Τι συμβαίνει όταν συλλέγεις και επεξεργάζεσαι data από 4.500 marketers και πωλητές από όλο τον κόσμο; Κυκλοφορείς το πιο πλήρες report για το Inbound Marketing! Αυτό ακριβώς έκανε για μια ακόμη χρονιά η HubSpot και τα insights του report "State of Inbound 2016" είναι πραγματικά πολύτιμα. 

Ακολουθούν μερικά highlights που πρέπει να γνωρίζει κάθε digital marketer. Eάν σας ανοίξουν την όρεξη για περισσότερες πληροφορίες, στο τέλος του άρθρου μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο το report!

1. To 1/3 των marketers θεωρεί τις outbound τακτικές υπερεκτιμημένες.

Αυτό δεν είναι ένα καινούργιο εύρημα, καθώς αυτή η τάση είχα φανεί και στο περσινό report, με τους marketers να δηλώνουν ότι η κλασική πληρωμένη διαφήμιση (TV, radio, έντυπα) είναι η πιο υπερτιμημένη τακτική προώθησης.

Το γεγονός ότι οι marketers εμμένουν για άλλη μια χρονιά στην άποψη αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι η αποτελεσματικότητα των outbound τακτικών δεν έχει δείξει σημάδια βελτίωσης. Μάλιστα, άτομα που εργάζονται σε ομάδες outbound marketing δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα στον υπολογισμό του ROI των ενεργειών τους, στην εξασφάλιση του απαραίτητου budget και στην εκπαίδευση της ομάδας, σε σχέση με άτομα τα οποία είναι μέλη μιας inbound marketing ομάδας.

State of Inbound 2016 - Most overrated marketing tactic

2. Η δυνατότητα υπολογισμού του ROI οδηγεί στη λήψη υψηλότερου budget.

Ο υπολογισμός του Return on Investment (ROI) των digital marketing ενεργειών δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους marketers. Αξίζει όμως τον κόπο, καθώς το 72% των εταιρειών και των οργανισμών που υπολογίζουν το ROI μπορούν να είναι σίγουροι για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους

Δυστυχώς, το 49% των εταιρειών που δεν υπολογίζουν το ROI δεν είχαν φυσικά την ίδια άποψη! Το συμπέρασμα; Υπολογίζοντας το ROI (πράγμα πιο εύκολο στα πλαίσια μιας inbound στρατηγικής), οι marketers μπορούν να υποστηρίξουν την αποτελεσματικότητα των ενεργειών που προτείνουν και συνεπώς να λάβουν μεγαλύτερο budget για την επιτυχημένη εκτέλεσή τους.

State of Inbound 2016 - ROI

3. 22% των ατόμων που δουλεύουν σε τμήματα πωλήσεων δεν γνωρίζουν τι είναι ένα πρόγραμμα CRM! 

Αφήνουμε προς το παρόν τους marketers για όσους εργάζονται στα τμήματα πωλήσεων, εκ των οποίων το 1/4 που ερωτήθηκε στην έρευνα της HubSpot δήλωσε ότι, εντός του 2017, έχει ως πρώτη προτεραιότητα τη βελτίωση της sales τεχνολογίας που χρησιμοποιεί.

Παρόλα αυτά, το 22% των ερωτηθέντων από τον χώρο των πωλήσεων δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι ένα πρόγραμμα CRM (Customer Relationship Management) και το 40% συνεχίζει να χρησιμοποιεί Excel ή Outlook για την αποθήκευση των δεδομένων των πελατών, χάνοντας πάνω από μία ώρα την ημέρα κάνοντας data entry! 

Όπως είναι κατανοητό, η μία ώρα που αφιερώνεται στο data entry αφαιρείται από το στόχο που πρέπει να επιτύχει όποιος δουλεύει στις πωλήσεις. Είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό που τα τμήματα πωλήσεων συνειδητοποιούν σταδιακά ότι υπάρχουν τεχνολογικές λύσεις που τους επιτρέπουν να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολα και αποδοτικά.

4. Οι μεγαλύτερες προκλήσεις των marketers σχετίζονται με τα metrics.

Όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα, το 65% των marketers δηλώνει ότι η αύξηση της επισκεψιμότητας και των leads είναι η πιο σοβαρή «δοκιμασία» που αντιμετωπίζουν, ενώ το 43% υποστηρίζει ότι ο υπολογισμός του ROI είναι πρώτος στη λίστα των προβλημάτων τους. 

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι οι βασικότερες προκλήσεις των marketers σχετίζονται με συγκεκριμένα metrics, τα οποία αφορούν την αποτελεσματικότητα των marketing ενεργειών τους. Χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση των metrics κάθε καμπάνιας, οι marketers θα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.
State of Inbound 2016 - Marketing challenges

 

5. Video και multimedia πλατφόρμες κυριαρχούν στις προτιμήσεις των marketers.

Το μέλλον του content είναι visual και multimedia! Ήδη το video content «σαρώνει» σε παγκόσμιο επίπεδο, κι ως αποτέλεσμα το 48% των marketers σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το YouTube και το 39% ετοιμάζει πιο εκτενή χρήση του Facebook video

Instagram και Snapchat ανεβαίνουν επίσης στις προτιμήσεις των marketers, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το εταιρικό blogging θα σταματήσει να μας απασχολεί. Αντιθέτως, τα προαναφερθέντα κανάλια και μέσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν ένα blog ακόμα πιο αποτελεσματικό και να δώσουν στο περιεχόμενό του μια διαφορετική μορφή που θα μπορεί να φτάσει σε ένα ευρύτερο κοινό!

State of Inbound 2016 - Most Revealing Stats

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Τα ευρήματα αυτής της εκτεταμένης έρευνας δεν μπορούν να χωρέσουν σε ένα μόνο άρθρο! Γι' αυτό, ως επίσημοι Gold Partners της HubSpot, σας προτρέπουμε να κατεβάσετε δωρεάν το report "State of Inbound 2016" με ένα κλικ στο παρακάτω banner. 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας