<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Βρες τη δική σου Spotify playlist για το γραφείο!

Βρες τη δική σου Spotify playlist για το γραφείο!

Το πρώτο πράγμα που έκανα πριν ξεκινήσω να γράφω αυτό το άρθρο ήταν να φορέσω ακουστικά και να πατήσω play στην αγαπημένη μου playlist. Έχω βρει τον τρόπο να μπλοκάρω τους ήχους του γραφείου και να συγκεντρώνομαι στο εκάστοτε task. Εσύ;

Οι διακοπές, το Σαββατοκύριακο που έρχεται, το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones… το μυαλό μας ταξιδεύει συνεχώς και καμιά φορά είναι δύσκολο να το περιορίσουμε και να συγκεντρωθούμε στη δουλειά μας. Μιλάω εκ πείρας.

Το δικό μου «μυστικό» είναι μια συγκεκριμένη playlist την οποία έχω αποθηκεύσει στα bookmarks και έχω ακούσει τόσες πολλές φορές που πλέον δεν την ακούω. Λειτουργεί σαν μια μουσική επένδυση που καλύπτει το θόρυβο του γραφείου – τηλέφωνα, πληκτρολόγια, ομιλίες, delivery κλπ. – και με βοηθά να συγκεντρώνομαι σε αυτό που έχω να κάνω. Άλλωστε είναι γνωστό και από έρευνες ότι κάποια είδη μουσικής ενισχύουν την παραγωγικότητα.

Όλα αυτά, αρκεί να βρεις τη σωστή playlist για εσένα!

Με αφορμή λοιπόν τη νέα σεζόν που ξεκινά, παρακάτω θα βρεις 4 playlists από το Spotify, που καλύπτουν τέσσερις βασικές μουσικές κατευθύνσεις, και που ίσως σε βοηθήσουν να επιστρέψεις στα καθήκοντά σου δυναμικά!

Instrumental 

Ξεκινώ από το δικό μου αγαπημένο είδος μουσικής γραφείου που είναι το instrumental. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που είμαι κειμενογράφος, αλλά μου είναι αδύνατον να συγκεντρωθώ και να γράψω ακούγοντας μουσική με στίχους. Εάν και εσύ είσαι σαν κι εμένα, τότε δοκίμασε να ακούσεις την παρακάτω playlist και ίσως βρεις αυτό που ψάχνεις:


Κλασική μουσική

Τα περισσότερα άρθρα που αναφέρονται στη σχέση της μουσικής με την παραγωγικότητα αναφέρονται και στο φαινόμενο «επίδραση του Μότσαρτ». Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, το άκουσμα κλασικής μουσικής μπορεί να αυξήσει τη νοημοσύνη του ατόμου.

Εάν λοιπόν πιστεύεις ότι η κλασική μουσική σου ταιριάζει, δες αν το παρακάτω playlist μπορεί να σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις τα tasks σου πιο έξυπνα αυξάνοντας την παραγωγικότητά σου:


Μουσική από
Video Games

Ναι, μπορεί αυτό το είδος να είναι κάπως ανορθόδοξο, όμως αν σκεφτείς πόση συγκέντρωση χρειάζεται για να παίξει κανείς ένα video game, να περάσει εμπόδια και να το τερματίσει θα διαπιστώσεις ότι η μουσική που επιλέγεται δεν είναι καθόλου τυχαία.

Θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό; Δοκίμασε να ακούσεις την playlist που ακολουθεί και πού ξέρεις, μπορεί να βρεις την έμπνευση που πάντα έψαχνες:


Μουσική
“Feel Good”

Αυτό το playlist έχει το δυναμισμό που χρειάζεσαι για να ξεθαφτείς από τον τεράστιο φόρτο emails, να ξεπεράσεις το καλοκαίρι που τελείωσε και να προλάβεις ένα deadline. Κάποιες φορές, όταν η παραγωγικότητα είναι σε χαμηλά επίπεδα μερικές feel good νότες μπορούν να σε βοηθήσουν να ανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου και να τα καταφέρεις!

Το παρακάτω playlist κάνει ακριβώς αυτό:

 

«Wo! I feel good- ταραραρα ραρα ρα- I knew that I would, now- ταραραρα ραρα ρα»… εάν από μέσα σου σιγοτραγουδάς αυτό το τραγούδι, τότε αυτό το άρθρο πέτυχε το στόχο του! Έχεις το κατάλληλο mood για να αντιμετωπίσεις το φθινόπωρο με δυναμισμό και όρεξη για δουλειά, αλλά και 4 playlists για να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις αυτόν τον ενθουσιασμό στο γραφείο αμείωτο, όλο το χρόνο.

Καλή επιστροφή!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας