<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Like, Comment & Share: 7 social media trends για το 2016!

Like, Comment & Share: 7 social media trends για το 2016!

Σε ποιον δεν αρέσουν οι προβλέψεις; Ιδιαίτερα όταν πέφτεις μέσα και μπορείς μετά, όλο υπερηφάνεια, να πεις: «Σου τα έλεγα εγώ»! Σε καταλαβαίνω, τα ‘χω πει κι εγώ χίλιες φορές! Ας δούμε λοιπόν μαζί τις προβλέψεις για τα social media trends που θα αναδειχθούν το 2016, για να τα μοιραστείς και εσύ με τους συναδέλφους σου. Μην ξεχνάς! Sharing is caring…

Ο μεγαλύτερος φόβος όσων ασχολούνται με το internet είναι να μη συμβαδίζουν με την εποχή τους.

bad simpson

Το ξέρω, ούτε γι' αστείο δεν θες να το ακούς! Τι πρέπει όμως να κάνεις για να διατηρήσεις το brand σου μέσα στα πράγματα;

Να μερικές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί το social media marketing το 2016:

1. Shop now... από τα social media

Αυτό το «μαγικό» κουμπί έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του σε Facebook και Twitter, επιτρέποντας στους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους online, χωρίς να μετακινηθούν σε κάποια άλλη πλατφόρμα. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό μειώνει δραστικά τα βήματα που πρέπει να κάνει ο καταναλωτής για να αγοράσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία και όσο πιο γρήγορα το εντάξεις και εσύ στα social media κανάλια σου, τόσο το καλύτερο!

2. Live Streaming

Το Periscope, το Snapchat και η live αναμετάδοση του Facebook έχουν αρχίσει να τραβούν την προσοχή του καταναλωτικού κοινού, δίνοντας στους marketers την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μαζί τους με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Οι πλατφόρμες live streaming επιτρέπουν σε ένα brand να εκτεθεί στο κοινό του προβάλλοντας αυθεντικό και ενδιαφέρον εικαστικό περιεχόμενο με μια "behind the scenes" αισθητική. Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνουν τις πιθανότητες του engagement με το κοινό στο οποίο στοχεύουν, αφού ενισχύουν τα interactions - shares, comments, και κατά συνέπεια αυξάνουν και τις πιθανές πωλήσεις.

3. Influencer Marketing

Αν σκεφτείς ότι περίπου το ένα τέταρτο του περιεχομένου που δημοσιεύεται για την εταιρεία σου, δεν έχει δημιουργηθεί εσωτερικά, τότε θα καταλάβεις γιατί αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα social media trends του 2016! Οι social media influencers είναι κάτι σαν rock stars του διαδικτύου, με διεθνή εμβέλεια και έναν μεγάλο αριθμό followers, οι οποίοι τους έχουν τυφλή εμπιστοσύνη και «ακολουθούν» κάθε επιλογή τους.

elen

Εάν λοιπόν θέλεις να κάνεις κάτι πραγματικά καλό για την επιχείρησή σου, τότε δεν έχεις παρά να προσεγγίσεις τους influencers που αναφέρονται στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου και να χτίσεις μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους. 

4. Διαφήμιση στο Facebook και το Instagram

Τα carousel ads ήταν ένα από τα καλύτερα δώρα που σου έκανε το Facebook (δες ένα ακόμα δώρο που σου έκανε το Facebook) γιατί σου δίνουν τη δυνατότητα κάθε διαφήμισή σου να στέλνει τον καταναλωτή σε διαφορετική σελίδα του site σου. Επίσης, το κουμπί “call now” το οποίο εμφανίζεται στις mobile συσκευές προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και ευελιξία στους καταναλωτές! Και φυσικά… δεν θα μπορούσα να παραλείψω το πολλά υποσχόμενο Bluetooth beacon τα οποία αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο engagement για τους social media experts καθώς δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν check-in, like και να λαμβάνουν notifications από τα καταστήματα που επισκέπτονται.

Όσο για το Instagram, θεωρείται πλέον μια πολύ ισχυρή πλατφόρμα για mobile marketing, για όσους θέλουν να αυξήσουν το awareness του brand και την επισκεψιμότητα του site τους. Επίσης, υποστηρίζει και αυτό carousel ads, video ads και εικόνες με δυνατά calls-to-action, τα οποία στέλνουν τον καταναλωτή στο εκάστοτε website ακόμα πιο εύκολα και γρήγορα!

5. «Παρακολούθηση» visual περιεχομένου

Με τη ραγδαία αύξηση του visual περιεχομένου που δημοσιεύεται καθημερινά στα social media (περίπου 2 δις) δεν αρκεί να παρακολουθείς μόνο τα όσα γράφονται για την εταιρεία σου, αλλά και όσα φαίνονται!

Τι εννοώ με αυτό;

Για να έρθεις ακόμα πιο κοντά με τα κοινά σου και να ενισχύσεις το engagement, θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για το visual περιεχόμενο το οποίο μπορεί να περιέχει και το δικό σου brand, ώστε να ξεκινήσεις μια συζήτηση.

Πώς; Ελέγχοντας το visual υλικό που ανεβαίνει.

Μεγεθυντικός φακός

Επειδή όμως φαντάζομαι ότι δεν έχεις και πολύ χρόνο για να κοιτάς και να αναλύεις μία μία όλες αυτές τις φωτογραφίες, υπάρχουν εφαρμογές αναγνώρισης εικόνων, όπως το Dittoπου το κάνουν για εσένα!

6. Social Videos

Τα videos έχουν πλέον ενσωματωθεί στις social media στρατηγικές πολλών brands και απ' ότι φαίνεται δεν έχουν σκοπό να φύγουν, αφού είναι πολύ αποτελεσματικά. Εφαρμογές όπως το Snapchat και το Periscope έχουν ένα μεγάλο κοινό χρηστών, οι οποίοι επιθυμούν να καταναλώνουν τα videos που δημοσιεύονται εκεί. Το μυστικό εδώ είναι να καταφέρεις να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα ενδιαφέρον περιεχόμενο, βάσει μιας ευέλικτης στρατηγικής, ώστε να προσεγγίσεις τα κοινά που βρίσκονται εκεί.

7. Ενσωμάτωση 

Έξυπνα ρολόγια, έξυπνα γυαλιά και ποιος ξέρει τι άλλο μας επιφυλάσσει το κοντινό μέλλον; Σε λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να στοχεύουμε στα κοινά βάσει των συνηθειών πλοήγησής τους τα οποία θα λαμβάνουμε από τις συσκευές τους. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό αποτελεί μια τεράστια πρόκληση, καθώς θα πρέπει να ανακαλύψουμε νέους τρόπους να επικοινωνήσουμε μαζί τους μέσα από τις wearable συσκευές. 

Food for thought

Όπως κάθε νέα χρονιά έτσι και το 2016, έφερε μαζί του έναν αέρα ανανέωσης και πολλά νέα εργαλεία και ευκαιρίες για να πάμε τη social media στρατηγική μας ένα βήμα παρακάτω. Το πώς θα μεταφράσεις εσύ αυτά τα trends για την επιχείρησή σου, αφορά καθαρά τα δικά σου προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου, τα κοινά στα οποία στοχεύεις, αλλά και τις πλατφόρμες τις οποίες χρησιμοποιείς.

Μια γενική παρατήρηση/πρόβλεψη όσον αφορά τα social media, είναι ότι τα κοινά πλέον ενδιαφέρονται για εύπεπτο περιεχόμενο, το οποίο μπορούν να «καταναλώσουν» (share, engagement κλπ.) εύκολα και γρήγορα. Επίσης, το multimedia περιεχόμενο είναι σίγουρα πολύ πιο ελκυστικό από το στατικό περιεχόμενο, στις περισσότερες περιπτώσεις.

Τέλος, οι χρήστες των social media έχουν αρχίσει να εκπαιδεύονται γύρω από την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, τα οποία μοιράζονται με το εκάστοτε social media κανάλι και απαιτούν μεγαλύτερη προστασία. Αυτό σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να επιλέγουν πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που θα τους προσφέρουν ανωνυμία και ασφάλεια.

Εκτός από τα social media trends, έχουμε και μερικές ακόμα προβλέψεις για το 2016. Θα τις βρεις εδώ:

Κατασκευή eshop: 9 design trends για σίγουρες πωλήσεις το 2016!

8 τάσεις της σχεδίασης ιστοσελίδων που δεν πρέπει να χάσεις από τα μάτια σου!

digital marketing trends για μια καλή χρονιά [Infographic]

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας