<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Instagram Marketing: 5 δοκιμασμένες πρακτικές για επιτυχημένα Instagram Stories

Instagram Marketing: 5 πρακτικές για επιτυχημένα Insta Stories

Τα Instagram stories εμφανίστηκαν στη δημοφιλή social πλατφόρμα τον Αύγουστο του 2016 και σήμερα αριθμούν 300 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, που μοιράζονται καθημερινά τις ιστορίες τους. Γιατί να αφήσετε αυτή τη δυνατότητα του Instagram ανεκμετάλλευτη, όταν μπορείτε να την εντάξετε στη social media marketing στρατηγική σας;

Όλοι έχουμε μια ιστορία να διηγηθούμε! Αυτό μάλλον σκέφτηκαν στο Instagram (μαζί με το γεγονός ότι θέλανε να ανταγωνιστούν το Snapchat) και έφτιαξαν τα Stories, των οποίων η δημοφιλία εκτοξεύτηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν έχει εμφανίσει πτώση μέχρι στιγμής.

Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά για ένα brand ή μια εταιρεία; Πολύ απλά, ότι έχετε στη διάθεσή σας μια πλατφόρμα προβολής των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας, η οποία σας δίνει πρόσβαση σε πολλά και διαφορετικά κοινά, τα οποία μπορείτε να προσεγγίσετε λέγοντας το δικό σας… story!

Όλες οι ιστορίες έχουν μια αφετηρία, συνεπώς καλό είναι να ξεκινήσουμε από τα βασικά:

Τι ακριβώς είναι ένα Instagram Story;

Ένα Instagram story μπορεί να αποτελείται από εικόνες, βίντεο ή μία μίξη και των δύο. Είναι ουσιαστικά σαν ένα μικρό slideshow, στο κάθε frame του οποίου μπορείτε να προσθέσετε κείμενο, γραφικά και emoji. Είναι επίσης εφήμερα, καθώς εμφανίζονται στο feed των χρηστών μόνο για ένα 24ώρο. Αυτή η εφήμερη φύση τους είναι που τα κάνει τόσο engaging, όπως και το ότι εμπεριέχουν ένα στοιχείο αυθορμητισμού, το οποίο δεν μπορείτε να επιτύχετε εξίσου αποτελεσματικά με μια απλή φωτογραφία στο προφίλ σας.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να δημοσιεύετε φωτογραφίες στον εταιρικό Instagram λογαριασμό σας και να κάνετε στο εξής μόνο stories. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να εμπλουτίσετε το περιεχόμενο στο Instagram κανάλι σας, ως μέρος μια ολοκληρωμένης Social Media marketing στρατηγικής και να δείξετε μια άλλη πλευρά του brand ή της εταιρείας σας, που θα βοηθήσει στο να χτίσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους followers σας. Για να το επιτύχετε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω δοκιμασμένες και αποτελεσματικές πρακτικές:

1. Οδηγήστε τους followers… behind the scenes

 

Instagram Stories behind the scenes tactic

Η περιέργεια είναι ένα έμφυτο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης προσωπικότητας και με τα stories μπορείτε να ικανοποιήσετε αυτή των followers σας. Είναι ένας από τους πιο άμεσους τρόπους να επικοινωνήσετε μαζί τους, προβάλλοντας τους ανθρώπους της εταιρείας, την καθημερινότητα στα γραφεία σας, ένα σύντομο video από κάποια βράβευσή σας, τα βιβλία που διαβάζουν ή τη μουσική που ακούνε οι εργαζόμενοι… Όσο λιγότερο «στημένο» είναι το τελικό αποτέλεσμα, τόσο πιο engaging θα είναι για τους χρήστες του Instagram που προτιμούν να βλέπουν το ανθρώπινο πρόσωπο μιας εταιρείας και όχι αναρτήσεις με παραδοσιακή marketing προσέγγιση και αισθητική.

2. Παρουσιάστε τα οφέλη των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας

 

Instagram Stories value proposition tactic

Τα stories είναι διασκεδαστικά, αλλά μπορούν είναι και επιμορφωτικά! Συνδυάζοντας εικόνες και βίντεο μπορείτε να δημιουργήσετε stories που να δείχνουν προφανή ή λιγότερα φανερά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει όποιος προτιμήσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Θυμηθείτε ότι αυτό που όλοι θέλουμε να γνωρίζουμε δεν είναι απλά το τι κάνει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, αλλά το τι μπορεί να κάνει για εμάς!

3. Τραβήξτε την προσοχή με έξυπνα teasers

 

Instagram Stories teasers tactic

Το αίσθημα της προσδοκίας μπορεί να κάνει θαύματα στο engagement! Δημιουργήστε το με teaser stories για νέα προϊόντα που είναι καθ' οδόν, ένα event που ετοιμάζετε ή μια καινούργια υπηρεσία. Αποκαλύψτε ελάχιστες λεπτομέρειες και χτίστε μια ατμόσφαιρα ανυπομονησίας, που θα κάνει τους followers σας να επιστρέφουν στο λογαριασμό σας για να μάθουν περισσότερα. 

4. Ενημερώστε για προσφορές και εκπτώσεις με περιορισμένη χρονική διάρκεια ή απόθεμα

 

Instagram Stories offers tactic

Ο περιορισμός του χρόνου ή της διαθεσιμότητας ενός προϊόντος κάνει όλους τους ανθρώπους να δρουν γρηγορότερα.
Ανακοινώστε μια προσφορά ή μια έκπτωση που δεν θα διαρκέσει για πολύ μέσω ενός Instagram story και δείτε το conversion rate να αυξάνεται. Η εφήμερη φύση των stories σε συνδυασμό με την περιορισμένη διάρκεια μιας προσφοράς κάνουν θαύματα στις πωλήσεις! 

5. Δείξτε ότι είστε μέσα στα πράγματα

 

Instagram Stories modern up to date profile tactic

Στον κόσμο του internet πάντα κάτι συμβαίνει! Τάσεις εμφανίζονται κι εξαφανίζονται, viral posts μοιράζονται με τρελές ταχύτητες, σχόλια και απόψεις εκφράζονται κυριολεκτικά για τα πάντα. Εάν μπορείτε να συνδυάσετε μια είδηση που έχει βάλει φωτιά στο διαδίκτυο με ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που παρέχετε σε ένα ευφάνταστο story, τότε θα πάρετε μέρος στην online συζήτηση, θα διασκεδάσετε τους followers σας, θα αποκτήσετε νέους και θα γίνετε αυτομάτως πιο προσιτοί στο online κοινό. 

So, what's your (Instagram) story?

Η προβολή του brand ή της εταιρείας σας μέσω των Instagram Stories, εκτός από αποτελεσματική, είναι και μια διασκεδαστική πρακτική που δίνει μια πιο pop νότα στη marketing στρατηγική σας. Γι' αυτό, εμπιστευτείτε τις παραπάνω συμβουλές, πειραματιστείτε με εικόνες, βίντεο, χρώματα και σχέδια και μοιραστείτε τις ιστορίες σας με το πολυπληθές κοινό του Instagram, που μπορεί να βρει στα stories σας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που ψάχνει! 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας