<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Inbound Marketing Ελλάδα

Γιατί είναι σημαντική η Στρατηγική Inbound Marketing;

Διαβάστε γιατί είναι σημαντικό κάθε εταιρεία που έχει online παρουσία να έχει μία κατάλληλα ορχηστρωμένη Inbound Marketing στρατηγική;

Ο όρος Inbound Marketing αναφέρεται σε ένα νέο είδος Digital Marketing που εστιάζει κυρίως στην δημιουργία και την προώθηση περιεχομένου, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας και το online lead generation (δημιουργία επαφών με υποψήφιους πελάτες της εταιρείας μας). Αυτή η διαδικασία είναι απόλυτα μετρήσιμη. Με τη χρήση συγκεκριμένων εργαλείων, οι marketers κάθε επιχείρησης είναι σε θέση να παρακολουθούν και να αξιολογήσουν metrics σχετικά με την απόδοση των ενεργειών Inbound Marketing, σε επίπεδο εσόδων, πωλήσεων κλπ., στις οποίες έχουν επενδύσει.

Τι είναι αυτό που κάνει μία Inbound Marketing Strategy απαραίτητη για κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται online;

Στο Inbound Marketing όλα είναι μετρήσιμα, μέσω ειδικών εργαλείων. Μία εξειδικευμένη πλατφόρμα Marketing Automation, όπως το Hubspot, σας επιτρέπει να αναγνωρίσετε σταδιακά τις ενέργειες που λειτουργούν καλύτερα για την επιχείρησή σας και να ενισχύσετε αυτές που θα μπορούσαν να είναι πιο αποτελεσματικές.

Αυτή η πλατφόρμα είναι σε θέση να καταγράφει κάθε ενέργεια που εκτελείτε και αφορά στο SEO, στα Social Media, στο LinkedIn, στα Linkedln Groups, στο Google+, στο Twitter, στα blogs και στο website σας, στο guest blogging ή ακόμα και στις κινήσεις που πραγματοποιεί ένας χρήστης που έρχεται σε επαφή με το περιεχόμενό σας. Όπως για παράδειγμα να κάνει download διάφορες πληροφορίες, να λάβει μέρος σε συζητήσεις που έχετε ξεκινήσει στο λογαριασμό της εταιρείας σας στο LinkedIn, να επισκεφτεί το website σας, να «μοιραστεί» τα tweets σας με τους φίλους του στα social media κλπ. Όλες αυτές οι ενέργειες παρακολουθούνται, αξιολογούνται και αποδίδονται στο revenue σας.  

Το μυστικό είναι να αρχίσετε να δημιουργείτε ενδιαφέρον και χρήσιμο περιεχόμενο, που απευθύνεται στα σωστά personas (τα «πρότυπα» κοινά στα οποία απευθύνεται η εταιρεία σας). To περιεχόμενο αυτό θα πρέπει να το διανέμετε μέσω όλων των καναλιών σας, μετατρέποντας το website σας σε ένα μαγνήτη που έλκει υποψήφια leads. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε «σχεδιάσει» μια online διαδρομή που καθοδηγεί τους χρήστες σας μέσα στο sales funnel. Έτσι, όταν πια φτάσουν στο website σας θα μπορέσετε να τους μετατρέψετε πιο εύκολα σε leads και στη συνέχεια σε πελάτες.

Δώστε στα υποψήφια buyer personas σας αυτό που θέλουν, λύσεις για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Μάθετέ τους πώς το προϊόν ή η υπηρεσία σας μπορεί να λύσει το πρόβλημά τους και τότε θα επιστρέψουν σε εσάς και μια επόμενη φορά, για περισσότερα.

Καιρός να αφήσετε πίσω σας τις παλιές τακτικές marketing! Γιατί να επενδύετε χρόνο αλλά και χρήματα σε marketing ενέργειες των οποίων την απόδοση δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε και να υπολογίσετε; Με το inbound marketing είσαστε πάντα σε θέση να γνωρίζετε την αποτελεσματικότητα των ενεργειών σας και να επεμβαίνετε σε αυτές όποτε είναι απαραίτητο!

Διαβάστε Άλλα Σχετικά Άρθρα

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας