<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Inbound marketing... το επόμενο βήμα για τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς!

Inbound marketing, το επόμενο βήμα για τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς

Αν εργάζεστε σε εκπαιδευτικό οργανισμό και η αίσθηση που έχετε για τη ροή εγγραφών συνοψίζεται στη φράση «κάθε πέρσι και καλύτερα», τότε πρέπει να διαβάσετε για τον νέο τρόπο προσέλκυσης σπουδαστών!

Οι παραδοσιακές μέθοδοι marketing όπως οι τηλεφωνικές πωλήσεις, οι εκθέσεις, τα φυλλάδια, τα έντυπα, θεωρούνται πλέον ξεπερασμένες. Ο σύγχρονος καταναλωτής δεν θέλει να τον διακόπτουν, ενώ επιθυμεί να βρίσκει αυτό που ψάχνει την κατάλληλη στιγμή. Με λίγα λόγια, οι αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών έχουν αλλάξει, με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να τους προσεγγίζουμε.

Σήμερα, οι περισσότεροι καταναλωτές για να καλύψουν μια ανάγκη τους, ξεκινούν την έρευνά τους onlineΣτη δική σας περίπτωση, αυτή η ανάγκη είναι «σε ποιο σχολείο θα στείλω το παιδί μου και γιατί» και εάν δεν βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή τότε ίσως και να χάσετε την μοναδική ευκαιρία σας.

Ακόμα κι αν ο εκπαιδευτικός οργανισμός σας έχει καταφέρει με τα χρόνια να εδραιωθεί στον τομέα της εκπαίδευσης, δεν είναι δυνατόν να βασίζεστε για πάντα μόνο στο word-of-mouth. Σίγουρα βοηθάει στο να διατηρήσετε την καλή σας φήμη, όμως για να πετύχετε τους επιχειρηματικούς στόχους που έχετε θέσει, χρειάζεστε έναν συνδυασμό ενεργειών και μια αποτελεσματική στρατηγική digital marketing.

Κάθε μορφή marketing, digital ή όχι πρέπει να φέρνει μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Είναι σίγουρο ότι έχετε δοκιμάσει κάποιες μεμονωμένες digital ενέργειες στη μορφή διαφήμισης, newsletters, κάποια posts στη σελίδα σας στο Facebook κλπ., αλλά χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει γιατί το ταξίδι του καταναλωτή είναι πιο πολύπλοκο, διαρκεί περισσότερο - ιδίως για υπηρεσίες σαν κι αυτές της εκπαίδευσης - και περνάει μέσα από διαφορετικές φάσεις, που πρέπει να γνωρίζουμε και να ακολουθούμε προσφέροντας κατάλληλο, κάθε φορά, περιεχόμενο.  

Αυτό έρχεται να προσφέρει η νέα βελτιωμένη έκδοση του digital marketing, που ονομάζεται inbound marketing και εφαρμόζεται μέσα από κατάλληλες πλατφόρμες marketing automation.  

To inbound marketing θεωρείται ο διάδοχος του digital marketing γιατί χρησιμοποιεί όλες τις δοκιμασμένες ορθές πρακτικές marketing συνδυαστικά, δημιουργώντας προσωποποιημένο περιεχόμενο για κάθε τύπο αγοραστή στον οποίο στοχεύετε. Σκοπός αυτού του περιεχομένου είναι να προσελκύσει το κοινό στο οποίο στοχεύει η κάθε επιχείρηση, να το εκπαιδεύσει κατάλληλα γύρω από τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν και τέλος να του προσφέρει την κατάλληλη λύση.

Για να το κατανοήσετε ευκολότερα σκεφτείτε έναν γονιό/σπουδαστή σαν έναν καταναλωτή, ο οποίος θα πρέπει να περάσει από 3 στάδια πριν αποφασίσει να συνεργαστεί μαζί σας:

  • Το πρώτο στάδιο είναι αυτό του awareness, όταν δηλαδή συνειδητοποιήσει ότι έχει μια ανάγκη σαν κι αυτή της εκπαίδευσης του παιδιού του και ξεκινά να αναζητά τρόπους για να την καλύψει.
  • Το δεύτερο στάδιο είναι το consideration, όπου έχει πλέον ανακαλύψει τις διαθέσιμες λύσεις με την μορφή διαφορετικών εκπαιδευτικών επιλογών, αναγνωρίζει τι προσφέρουν και προσπαθεί να βρει τον ιδανικό τρόπο για να καλύψει την ανάγκη του.
  • To τρίτο στάδιο είναι αυτό του decision, όπου ο καταναλωτής πλέον καλείται να πάρει μια απόφαση συγκρίνοντας οργανισμούς που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες σε επίπεδο τιμών και υπηρεσιών με τις γνώσεις που έχει πλέον αποκτήσει. 

Το inbound marketing, αναγνωρίζει τα διαφορετικά στάδια και προσφέρει περιεχόμενο και εργαλεία που βοηθούν τον καταναλωτή να προχωράει από το ένα στάδιο στο επόμενο, φέροντάς τον ολοένα και πιο κοντά στον δικό σας οργανισμό, συνειδητά και εμπεριστατωμένα.  

Είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα για τον εκπαιδευτικό οργανισμό σας;

Θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα τη μεθοδολογία του inbound marketing; Θέλετε να μάθετε πώς θα δημιουργήσετε το κατάλληλο περιεχόμενο για να οδηγήσετε ομαλά έναν υποψήφιο γονιό/σπουδαστή μέσα από τα 3 στάδια που αναφέρθηκαν παραπάνω;

Μη χάνετε άλλο πολύτιμο χρόνο! Αποκτήστε το δωρεάν eBook «Inbound Marketing για Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς» και ανακαλύψτε βήμα προς βήμα όλες τις δοκιμασμένες τακτικές  για να προβάλλετε αποτελεσματικά τον οργανισμό σας, να προσελκύσετε το κοινό που σας ενδιαφέρει και να αυξήσετε τις εγγραφές σας.

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας