<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Χρειάζεστε όντως ένα Inbound Marketing Agency;

Χρειάζεστε όντως ένα Inbound Marketing Agency;

Έχετε μάθει τι είναι το inbound marketing, έχετε ενημερωθεί για την αποτελεσματικότητα, τις ενέργειες και τη μεθοδολογία του, αλλά δεν είστε σίγουροι αν ταιριάζει στη δική σας επιχείρηση και κατά πόσον αξίζει να συνεργαστείτε με ένα εξειδικευμένο agency.

Ας ξεκινήσουμε με μια μεγάλη αλήθεια: δεν μπορείτε να σχεδιάσετε και να υλοποιήσετε μόνοι σας μια inbound marketing στρατηγική, από τη μια μέρα στην άλλη. Ειδικά, όταν υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι πιθανότατα χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ειδικού!

Παρακάτω, θα δούμε τις 5 πιο σημαντικές ενδείξεις, ώστε να κάνετε μια σωστή διάγνωση όσον αφορά τις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης.  

1. Δεν ανανεώνετε συχνά το περιεχόμενο του εταιρικού σας blog

Το ότι έχετε ήδη ένα εταιρικό blog είναι πολύ ενθαρρυντικό, αλλά αυτό που αποθαρρύνει τους επισκέπτες του είναι το να βλέπουν ότι το τελευταίο post αναρτήθηκε πριν από μήνες. Τα οφέλη του εταιρικού blogging είναι πολλά, αλλά χωρίς συνέπεια και προγραμματισμό δεν μπορείτε να δείτε αποτελέσματα, ούτε να εκπληρώσετε βασικούς στόχους μια επιτυχημένης στρατηγικής (όπως η αύξηση της επισκεψιμότητας ή η δημιουργία νέων leads). 

Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζουμε από την εμπειρία μας, τόσο από το εταιρικό μας blog - στο οποίο βρίσκεστε φυσικά αυτή τη στιγμή - όσο και από τα blogs πελατών μας. Γι' αυτό, σαν βασικό πυλώνα μιας ολοκληρωμένης inbound στρατηγικής, δίνουμε πολύ μεγάλη προσοχή στην επιλογή της θεματολογίας που ενδιαφέρει το κοινό στο οποίο απευθύνεστε μέσω του blog σας και τη συχνότητα των αναρτήσεων, η οποία θα διατηρήσει το ενδιαφέρον του κοινού και θα το κάνει να επιστρέφει σε εσάς. 

2. Το περιεχόμενο του website ή/και του blog σας δεν έχει καθορισμένο κοινό

Όσο συχνά κι αν αλλάζετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ή ανεβάζετε αναρτήσεις στο blog σας, αν δεν μιλάτε στην καρδιά του κοινού στο οποίο στοχεύετε, τότε το μεγαλύτερο μέρος του κοινού αυτού δεν θα μετατραπεί σε πελάτες σας.

Για να μπείτε στην καρδιά των πιθανών πελατών σας, θα πρέπει να τους γνωρίσετε καλύτερα, ώστε να μάθετε ποιες είναι οι ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους και να βρείτε πώς εσείς μπορείτε να λύσετε τυχόν προβλήματά τους με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Με λίγα λόγια, θα πρέπει να καθορίσετε τα buyer personas (ιδανικούς αγοραστές) της επιχείρησής σας, για να δημιουργήσετε το είδος του περιεχομένου που θα τους φανεί ελκυστικό. Η παραπάνω διαδικασία είναι αρκετά πιο πολύπλοκη απ' όσο φαντάζεστε, αλλά άκρως καθοριστική για την επίτευξη των στόχων σας.

Στη wedia, πριν ακόμα ξεκινήσουμε να διαμορφώνουμε το inbound πλάνο μιας εταιρείας με την οποία συνεργαζόμαστε, καθορίζουμε προσεκτικά τα buyer personas στα οποία στοχεύει και τα χρησιμοποιούμε ως σημείο αναφοράς για κάθε ενέργεια. Έτσι, μπορούμε να εγγυηθούμε ότι κάθε ενέργεια θα βρει τον στόχο της!

3. Μετράτε την αποτελεσματικότητα των ενεργειών με βάση την επισκεψιμότητα 

Κάθε φορά που βλέπετε αύξηση της επισκεψιμότητας του website σας στα analytics, νιώθετε ότι η επένδυση που κάνατε για την κατασκευή του ήταν δικαιολογημένη κι ότι πέτυχε το στόχο του;

Φυσικά, μια διαρκώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου website, αλλά - χωρίς να θέλουμε να σας απογοητεύσουμε - δεν υποδηλώνει από μόνο του κάτι θετικό σχετικά με τους επιχειρηματικούς σας στόχους. 

Αν όλοι αυτοί οι επισκέπτες παραμένουν απλά... επισκέπτες κι ένα μέρος τους δεν μετατρέπεται σε leads και κατ' επέκταση σε πελάτες σας, τότε έχει έρθει η στιγμή να στρέψετε το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες σας στη βελτίωση του ρυθμού του lead generation που μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του website σας.

Σκεφτείτε το ως εξής: η ιστοσελίδα σας δεν πρέπει να είναι μια βιτρίνα που προβάλει απλά όσα προσφέρετε! Θα πρέπει να δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη της να αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενο και να δηλώσει το ενδιαφέρον του για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Κι εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε όλα τα παραπάνω, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες αλλαγές στο website σας και αξιολογώντας συνεχώς τα σημαντικά metrics.

4. Θεωρείτε ότι όποιος επισκέπτεται το website σας είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει κάποια αγορά

Έρευνες έχουν δείξει ότι το 50% των επισκεπτών ενός εταιρικού site είναι μεν πιθανοί αγοραστές, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμοι ν' αγοράσουν. Αν όσοι ανήκουν στο ποσοστό αυτό λάβουν ένα πρόωρο τηλεφώνημα από το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας, τότε υπάρχει μάλιστα κι ο κίνδυνος να ενοχληθούν και να μην μετατραπούν ποτέ σε πελάτες.

Οι επισκέπτες του δικού σας site, οι οποίοι εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία είναι προφανώς πολύτιμοι και θα ήταν κρίμα να τους χάσετε λόγω βιαστικών κινήσεων. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι μια lead nurturing καμπάνια για να τους οδηγήσετε ομαλά προς την πραγματοποίηση της επιθυμητής αγοράς. 

Μια αποτελεσματική lead nurturing καμπάνια απαιτεί, εκτός από προσεκτικό σχεδιασμό και υλοποίηση, να αφιερώσετε χρόνο για το A/B testing, για να δείτε τι πραγματικά λειτουργεί και τι όχι με τα lead σας. 

Αν δεν έχετε χρόνο για όλα τα παραπάνω, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Τα αναλαβάνουμε εμείς για εσάς!

5. Διαχωρίζετε αυστηρά τους στόχους του τμήματος marketing από αυτούς του τμήματος πωλήσεων

'Ενα από τα αποτελέσματα της προαναφερθείσας τακτικής είναι ότι το τμήμα marketing δεν γνωρίζει πόσο αποτελεσματικές είναι οι ενέργειες που πραγματοποιεί και δεν είναι εξοικοιωμένο με metrics, όπως το ROI των ενεργειών αυτών.

Όμως, με την καθιέρωση και τη χρήση μιας πλατφόρμας marketing automation, οι marketers έχουν πλέον εύκολη και κατανοητή πρόσβαση σε αυτά τα metrics. Ειδικότερα, η marketing πλατφόρμα της HubSpot, την οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά στη wedia, δεν μας παρέχει μόνο τα analytics που χρειαζόμαστε, αλλά πάει ένα βήμα παρακάτω: καταγράφει τα metrics, τα αναλύει και προτείνει τρόπους για να τα βελτιώσουμε.

Όλα αυτά το HubSpot μπορεί να τα κάνει και για το δικό σας τμήμα marketing! Ακόμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά ακόμα και από κάποιον που δεν είχε μέχρι πρότινος καμία σχέση με analytics ή παρόμοιες πλατφόρμες. Το μόνο που χρειάζεται είναι η σωστή εκπαιδευσή γύρω από τη χρήση της πλατφόρμας, την οποία ένα agency που είναι Gold Partner της HubSpot είναι εξειδικευμένο να παρέχει.

Τελικά, χρειάζεστε ένα inbound marketing agency;

Αν ταυτιστήκατε με όσα διαβάσατε παραπάνω, τότε έχει έρθει πιθανότατα η ώρα να συζητήσετε μαζί μας τις ανάγκες της εταιρείας σας και να σας προτείνουμε το inbound marketing πλάνο που θα φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Απλά συμπληρώστε τη φόρμα Αίτησης Συνεργασίας και τα υπόλοιπα... αφήστε τα πάνω μας!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας