<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
10 +1 λόγοι για να αποκτήσετε σήμερα εταιρικό blog

10+1 λόγοι για να αποκτήσετε σήμερα εταιρικό blog

Το εταιρικό blogging είναι μια πρακτική που προτείνουμε σε πολλές περιπτώσεις πελατών μας στη wedia. Σε αυτό το άρθρο (ναι σωστά, στο εταιρικό μας blog) θα αναφερθώ στους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους το blogging θεωρείται μια αποδοτική πρακτική, για την προώθηση ιστοσελίδων και την επίτευξη των εμπορικών σκοπών μιας επιχείρησης, την οποία αξίζει να υιοθετήσετε.

Γιατί είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός εταιρικού blog;

1. Το περιεχόμενο ενός blog σας βοηθά να εκπαιδεύσετε το κοινό σας και να του παρουσιάσετε τις λύσεις που παρέχετε για να καλύψει μια ανάγκη του.

Η δημιουργία περιεχομένου που θα ενδιαφέρει το κοινό στο οποίο απευθύνεται η εταιρεία σας, θα βοηθήσει το κοινό αυτό να πάρει σημαντικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια του Buyer’s Journey, δηλαδή της διαδικασίας που ακολουθεί ένας καταναλωτής μέχρι να καταλήξει στην αγορά κάποιας υπηρεσίας ή ενός προϊόντος. Εάν το περιεχόμενο του δικού σας blog παρέχει απαντήσεις στα ερωτήματα του κοινού σας, τότε εκείνο θα καταφεύγει όλο και πιο συχνά στο blog σας. Έτσι, θα καταφέρετε να τραβήξετε την προσοχή των εν δυνάμει πελατών σας, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσετε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους. Αυτή η σχέση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόφασή τους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας και να μετατραπούν σε πελάτες.

2. Βελτιώνει το SEO του site σας.

Η ανανέωση ενός blog με σχετικό και φρέσκο περιεχόμενο βοηθάει με διάφορους τρόπους στο Search Engine Optimization ενός site. Οι παρακάτω είναι μόνο μερικοί από αυτούς:

  • Μέσω του blog παράγετε «φρέσκο» περιεχόμενο, το οποίο θα κάνουν πιο συχνά index οι μηχανές αναζήτησης.
  • Ένα blog σημαίνει αυτόματα περισσότερες σελίδες στο site σας, οι οποίες αυξάνουν τις πιθανότητες να σας βρει κάποιος μέσω αυτών.
  • Η παραγωγή ενδιαφέροντος και χρήσιμου περιεχομένου θα οδηγήσει στην αύξηση των inbound links προς το site σας.

3. Ενισχύει την εικόνα της εταιρείας σας ως leader του κλάδου της.

Δημιουργώντας περιεχόμενο γύρω από τον κλάδο δραστηριοποίησής σας και αναπτύσσοντας θεματολογία που ενδιαφέρει τους υποψήφιους πελάτες σας και λύνει σημαντικές απορίες τους, εδραιώνετε αποτελεσματικά την εταιρεία σας ως ηγέτη του κλάδου σας. Δείχνετε ότι γνωρίζετε σε βάθος το αντικείμενό σας, χτίζοντας έτσι μια ουσιαστική και πολύτιμη σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους.

4. Βοηθά στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στο site σας, στην αύξηση της απήχησης και του awareness της εταιρείας σας.

Το περιεχόμενο είναι το «καύσιμο» του SEO, όπως αναφέραμε προηγουμένως. Μέσω του εταιρικού blog θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε περιεχόμενο σχετικό με τις αναζητήσεις του κοινού σας, μέσω της διαδικασίας Keyword Research, και να τους προσεγγίσετε μέσω των μηχανών αναζήτησης.

Ταυτόχρονα, το περιεχόμενο ενός blog μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό υλικό για να προσεγγίσετε το κοινό αυτό και από άλλα μέσα, π.χ. μέσω social media (οργανικά ή με διαφημιστική προώθηση του υλικού αυτού), μέσω guest blogging σε τρίτα μέσα ή και άλλων τρόπων.

Το blog ουσιαστικά αποτελεί το κεντρικό σημείο (hub) μέσω του οποίου μπορείτε να διανείμετε σε διάφορα μέσα, offline & online, το περιεχόμενό σας.

5. Είναι ένα εξαιρετικό μέσο γνωριμίας και επικοινωνίας με τους πελάτες σας.

Ένα εταιρικό blog σας δίνει τη δυνατότητα να έρθετε πιο κοντά με το κοινό σας και να αλληλοεπιδράσετε μέσω των σχολίων που σας αφήνουν, των email που σας στέλνουν κλπ., ανάλογα με τη στρατηγική που ακολουθείτε. Το περιεχόμενό σας μπορεί να αποτελέσει αφορμή για το χτίσιμο προσωπικών σχέσεων με τους αναγνώστες σας, αλλά και έναυσμα για δημιουργία νέων πωλήσεων και συνεργασιών με αυτούς. Ο διάλογος είναι πιο ανθρώπινος και οι άνθρωποι εν γένει είναι πιο θετικοί και δεκτικοί σε μηνύματα που προάγουν το διάλογο, σε αντίθεση με την τάση μονολόγου που χαρακτηρίζει το παραδοσιακό marketing.

Σε κάθε περίπτωση, το blogging είναι ένα εργαλείο δικτύωσης, του οποίου η αποτελεσματική χρήση εξαρτάται από εσάς.

6. Αποτελεί ένα εργαλείο δικτύωσης προς άτομα με επιρροή, όπως δημοσιογράφους και άλλους industry experts.

Το blogging αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να αλληλεπιδράσετε με άλλους bloggers, να τους γνωστοποιήσετε το περιεχόμενο και την ύπαρξή σας, να λάβετε χρήσιμο feedback και δημοσιότητα (αναφορές) από άλλα site και blog. Επίσης, οι Business Bloggers επιλέγονται πολύ πιο συχνά από τον Τύπο σαν experts, για να μιλήσουν σχετικά με διάφορα θέματα, δημιουργώντας δωρεάν δημοσιότητα για την εταιρεία και το προσωπικό σας.

7. Σας βοηθάει να γνωρίσετε καλύτερα το κοινό σας και να λάβετε πολύτιμα insights για την εταιρεία σας.

Με τα κατάλληλα εργαλεία και διαδικασίες, το εταιρικό blog σας μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική πηγή από insights για τους επισκέπτες και τους δυνητικούς ή υπάρχοντες πελάτες σας. Μπορείτε να μαζέψετε πολύτιμες πληροφορίες αναφορικά με τις ανάγκες τους, την άποψή που έχουν για τις υπηρεσίες σας, τις προτάσεις τους για μελλοντική αναβάθμιση αυτών, την άποψή τους για την τιμολογιακή σας πολιτική, κοκ.

Τέτοιου είδους πληροφορίες κοστίζουν αρκετά, αν τις αποκτήσετε μέσω οργανωμένων ερευνών. Εναλλακτικά, το feedback μέσω του blog σας μπορεί να σας προσφέρει δωρεάν τέτοιες πολύτιμες πληροφορίες, ώστε να μπορέσετε να τις αξιοποιήσετε για να βελτιώσετε τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που προσφέρετε σε διάφορα επίπεδα.

8. Προσαρμόζεται στις ανάγκες σας, χωρίς περιορισμούς.

Το περιεχόμενο που φιλοξενεί το blog σας θα υπάρχει για πάντα ή για όσο το διατηρείτε. Δεν φιλοξενείται σε κάποιο social media profile σας, σε κάποιο μέσο που μπορεί να μην υπάρχει το επόμενο διάστημα ή να αλλάξει τους όρους χρήσης του και να σας δημιουργήσει περιορισμούς στην πρόσβασή του. Επίσης, η εμφάνιση και η λειτουργικότητα ενός blog μπορεί να προσαρμοστεί 100% στις ανάγκες σας, χωρίς τους περιορισμούς που έχετε σε άλλες πλατφόρμες.

9. Μπορείτε να προβάλλετε ένα πιο φιλικό και ανθρώπινο προφίλ.

Ανάλογα με τον τρόπο γραφής και τη στρατηγική που έχετε για την παραγωγή περιεχομένου, τα άρθρα του εταιρικού σας blog μπορούν να έχουν τον τόνο και ύφος γραφής που θεωρείτε ότι αντιπροσωπεύει την εταιρεία σας, ώστε να δημιουργεί και την αντίστοιχη, επιθυμητή αίσθηση στους υποψήφιους πελάτες σας.
Εάν το brand σας είναι corporate τότε η συγγραφή των άρθρων του blog σας θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς όμως να γίνεται χρήση της λεγόμενης «ξύλινης» γλώσσας. Αν πάλι απευθύνεστε σε νεανικό κοινό, η γλώσσα του blog σας μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα, ώστε να μιλήσει στην καρδιά των αναγνωστών του. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο αναγνώστης να ταυτιστεί πρώτα με το περιεχόμενο και έπειτα με το αντίστοιχο προϊόν.

10. Αποτελεί πυλώνα της Content Marketing στρατηγικής σας.

Ένα εταιρικό blog παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μια digital marketing στρατηγική, καθώς εκεί φιλοξενούνται και συγκεντρώνονται όλες οι ενέργειές σας. Έτσι, μπορείτε να αξιοποιήσετε πιο εύκολα τις ευκαιρίες που κρύβει το Content Marketing.

11. Κατευθύνει τους υποψήφιους πελάτες στο Buyer’s Journey.

Διαβάζοντας ένα άρθρο σας, κατεβάζοντας ένα eBook, βλέποντας ένα βίντεο, παρακολουθώντας ένα webinar, με λίγα λόγια αλληλεπιδρώντας με το περιεχόμενο που φιλοξενείτε στο blog σας, ο επισκέπτης του μπορεί να προσδιορίσει πιο γρήγορα την ανάγκη του και το πώς αυτή μπορεί να καλυφθεί. Έτσι, θα προχωρήσει πολύ πιο εύκολα και γρήγορα στο τελικό στάδιο, αυτό της Απόφασης. Το σημαντικό εδώ είναι ότι είναι πολύ πιο πιθανό να επιλέξει την εταιρεία σας προκειμένου να καλύψει την εκάστοτε ανάγκη του, αφού εσείς τον οδηγήσατε σε αυτό το στάδιο.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κανείς, εφόσον γνωρίζει τα παραπάνω, είναι ότι ένα εταιρικό blog έρχεται να εμπλουτίσει σημαντικά και να ενισχύσει το εταιρικό website σας, αποτελώντας ουσιαστικά το εργαλείο προσέλκυσης και nurturing (γαλούχησης) πιθανών πελατών. Το corporate blogging είναι πολύ σημαντικό για μια αποτελεσματική Inbound Marketing στρατηγική και το ROI, που πλέον ολοένα και περισσότερες εταιρείες στρέφονται σε αυτό. Εσείς;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας