<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Πώς η εποχικότητα επηρεάζει το marketing;

Πώς η εποχικότητα επηρεάζει το marketing;

Όταν σκεφτόμαστε την Άνοιξη σίγουρα το μυαλό πάει στην «αναγέννηση». Σήμερα θα μιλήσουμε για τις ευκαιρίες που κρύβει η εποχικότητα σε σχέση με το marketing και πώς μπορείτε να τις εκμεταλλευτείτε, ώστε να δώσετε νέα πνοή στο website σας και να έρθετε σε επαφή με το κοινό σας.

Η εποχικότητα στο marketing είναι παρεξηγημένη καθώς πολλοί πιστεύουν ότι αφορά κυρίως τα καταστήματα που πουλούν προϊόντα και όχι υπηρεσίες B2B ή Β2C. Η αλήθεια είναι όμως ότι η εποχικότητα επηρεάζει κάθε τύπο επιχείρησης με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε σε μια εταιρεία B2B θα έχετε παρατηρήσει ότι η επισκεψιμότητα στο website σας και η ζήτηση μειώνονται την περίοδο των γιορτών. Αυτό συμβαίνει γιατί την εορταστική περίοδο οι καταναλωτές απασχολούνται με την κάλυψη προσωπικών αναγκών, όπως για παράδειγμα δώρα για την οικογένειά τους και όχι των επαγγελματικών.

Αντίθετα, εάν διαχειρίζεστε κάποιο e-shop ή εργάζεστε σε μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες B2C, όπως για παράδειγμα στον τομέα της εστίασης, των ξενοδοχειακών, της διασκέδασης κλπ. αυτή η εποχή αποτελεί για εσάς ευκαιρία να προσελκύσετε το κοινό σας, να ενισχύσετε το brand awareness και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

Τι είναι το εποχικό marketing;

To εποχικό marketing δεν είναι τίποτα περισσότερο από την ευθυγράμμιση των marketing ενεργειών που ήδη υλοποιείτε με σημαντικές ημερομηνίες ή γεγονότα που σχετίζονται με την επιχείρησή σας, προκειμένου να στρέψετε την προσοχή των καταναλωτών στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Οι γιορτές όπως το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, οι εκπτωτικές περίοδοι, οι Παγκόσμιες Ημέρες αλλά και οι εποχές κρύβουν σημαντικές ευκαιρίες και μπορούν εύκολα να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία καμπανιών που να εξυπηρετούν τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Δύο παραδείγματα made by wedia!

Δείτε παρακάτω το διαγωνισμό που δημιουργήσαμε για τη Minoan Lines, κορυφαία εταιρεία στο χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας, με αφορμή την πασχαλινή περίοδο, αλλά και την ανακοίνωση του νέου καλοκαιρινού προορισμού της εταιρείας: τη Mήλο!

Διαγωνισμός Minoan Lines

Μέσω ενός εκπαιδευτικού quiz ο χρήστης μαθαίνει για τα πασχαλινά έθιμα στους δύο προορισμούς της εταιρείας στη Γραμμή Κρήτης, ενώ παράλληλα ενισχύεται και η σχέση του με το brand

Το επόμενο παράδειγμα αφορά το e-shop του barista.gr, για το οποίο σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μια digital καμπάνια για μια εποχική προσφορά.

Facebook post του barista.gr

Η έκπτωση σε συνδυασμό με τα δωρεάν μεταφορικά λόγω της πασχαλινής περιόδου αποτελούν μοναδική ευκαιρία για την προσέλκυση επισκεπτών στο e-shop, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε πώληση.

Ποιες εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν;

Ανεξάρτητα από τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η επιχείρησή σας οι ευκαιρίες να έρθετε σε επαφή με το κοινό σας είναι πολλές.

Στη wedia, φροντίζουμε έτσι ώστε η στόχευση να γίνει με το σωστό τρόπο, στο σωστό κοινό, την κατάλληλη περίοδο.

Εάν λοιπόν θέλετε κι εσείς να εκμεταλλευτείτε την εποχικότητα για να δημιουργήσετε καμπάνιες που θα σας φέρουν πιο κοντά με το κοινό σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μιλήσουμε για το project σας

Καλό Πάσχα!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας