<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
B2B e-Commerce: Το σύγχρονο χονδρεμπόριο με πωλήσεις που θα αγγίξουν τα 1,1 τρις το 2019!

B2B e-Commerce: Το χονδρεμπόριο θα αγγίξει τα 1,1 τρις το 2019!

Εσείς ακόμα κάνετε πωλήσεις στο δίκτυό σας μέσω τηλεφώνου ή emails; To Β2Β e-commerce αποτελεί τη μοναδική οδό για εταιρείες χονδρικού εμπορίου που θέλουν να συμβαδίζουν με την εποχή. Εάν, δε, το κάνετε και πρώτοι θα έχετε ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό!

Σύμφωνα με το Forbes, το 2019 οι πωλήσεις του B2B e-commerce θα ανέρχονται στα 1,1 τρις. Δεν θα 'ταν άσχημα και η δική σας επιχείρηση να ήταν κομμάτι αυτής της επιτυχίας! Τι είναι όμως το B2B e-commerce και τι ευκαιρίες κρύβει για μια B2B επιχείρηση όπως και η δική σας;

Τι είναι το B2B e-commerce;

O όρος B2B e-commerce χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα τα τελευταία δέκα χρόνια. Η αλήθεια όμως είναι ότι στην Αμερική υπήρχαν προγενέστερες μορφές του αρκετά χρόνια πριν. 

Το Β2B commerce προκύπτει από την ένωση των λέξεων 'business to business' και 'e-commerce' και στην ουσία περιγράφει την πώληση προϊόντων ή υπηρεσιών μεταξύ επιχειρήσεων, μέσω ενός online portal.

Πρόκειται δηλαδή για μίας μορφής e-shop που απευθύνεται σε σύγχρονους B2B πελάτες, οι οποίοι είναι τεχνολογικά έμπειροι και σιγά σιγά θα ξεκινήσουν να απαιτούν μια πιο σύγχρονη εμπειρία εξυπηρέτησης. Καλύτερα, λοιπόν, να προηγηθείτε των προσδοκιών τους, παρά να σας πιάσουν απροετοίμαστους.

Σε διεθνές επίπεδο, μάλιστα, οι επιχειρήσεις που δεν επενδύουν σε ψηφιακά κανάλια σήμερα χάνουν τεράστιο έδαφος σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Κάτι τέτοιο πολύ σύντομα θα ισχύσει και για την Ελλάδα.

 

Το προφίλ του σύγχρονου B2B αγοραστή


Η τάση που έρχεται από το εξωτερικό δείχνει ότι πλέον οι περισσότεροι B2B πελάτες αγοράζουν περισσότερο online. Σύμφωνα με την έρευνα "The Death of A Salesman" της Forrester Research το 74% των B2B αγοραστών δήλωσε ότι η αγορά μέσω website είναι πιο πρακτική από την αγορά μέσω ενός πωλητή. Επίσης, το 93% δήλωσε ότι προτιμά να κάνει μια online αγορά όταν έχει ήδη αποφασίσει τι θα πάρει.

Τα παραπάνω ίσως για την Ελλάδα, προς το παρόν, να μοιάζουν μακρινά αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Έλληνες προτιμούν την online αναζήτηση και την offline αγορά, τουλάχιστον σε B2C επίπεδο. Βέβαια αυτό ισχύει γιατί ο B2C καταναλωτής κάνει την έρευνά του online και θέλει να δει το προϊόν από κοντά και να το δοκιμάσει πριν το πάρει. Οι B2B αγορές, όμως, δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Όμως, ανεξάρτητα από τη χώρα δραστηριοποίησης του κάθε B2B αγοραστή οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν είναι κοινές. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες είναι αυτές;

Οι προκλήσεις των B2B αγοραστών

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι κανείς δεν ξέρει τον πελάτη σας καλύτερα από εσάς. Όμως, πολλές φορές η καθημερινότητα και η τριβή με την δουλειά μας κάνουν να ξεχνούν πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα.

Για τον B2B αγοραστή η αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών αποτελεί κομμάτι της δουλειάς του. Πρέπει να ξέρει ότι μπορεί εύκολα να παραγγείλει όλα τα υλικά που είναι απαραίτητα για την καλύτερη λειτουργία της επιχείρησης που εκπροσωπεί. Πολλές φορές μάλιστα αυτές οι παραγγελίες είναι ογκώδεις και πιθανό να πρέπει να απευθυνθεί σε περισσότερους από έναν προμηθευτές για να συλλέξει όλα τα απαραίτητα υλικά. 

Επίσης, κάτι πολύ συχνό για τους B2B αγοραστές είναι οι επαναλαμβανόμενες παραγγελίες και οι ειδικές συμφωνίες για προνομιακές τιμές βάσει loyalty, συχνότητας, ποσότητας κλπ. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά δεν βασίζεται στο συναίσθημα που σου προκαλεί το προϊόν αλλά σε δεδομένα όπως η τιμή, ο χρόνος παράδοσης κλπ. Ακόμα, πολλές φορές, ο ρόλος απαιτεί την ανάμειξη περισσότερων από έναν ανθρώπων προκειμένου να δρομολογηθούν αυτές οι πληροφορίες.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν προς έναν δρόμο: o B2B αγοραστής θα πάει εκεί που ξέρει ότι θα του παρέχουν την καλύτερη εμπειρία εξυπηρέτησης και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα που προφέρει το B2B e-commerce. 

Γιατί να επιλέξετε το B2B e-commerce;

Ένα B2B e-commerce site είναι μοναδική ευκαιρία τόσο για τον πελάτη όσο και για τον προμηθευτή που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο. 

Από την δική σας πλευρά, θα έχετε τη δυνατότητα να μειώσετε κατά πολύ τα λειτουργικά έξοδά σας, να επιστρατεύσετε τακτικές digital marketing που θα σας βοηθήσουν να προσελκύσετε ακόμα μεγαλύτερη μερίδα πελατών αλλά και να αξιοποιήσετε την ήδη υπάρχουσα βάση σας, αυξάνοντας τις πωλήσεις σας και έτσι θα μπορέσετε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Θέλετε να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά για τις διαθέσιμες λύσεις σε επίπεδο B2B και digital marketing; Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και ξεκινήστε να βελτιώνετε τις πωλήσεις σας!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας