<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
10 SEO συμβουλές για e-commerce websites!

10 SEO συμβουλές για e-commerce websites!

Πώς θα πουλήσετε το οτιδήποτε εάν οι καταναλωτές δεν μπορούν να εντοπίσουν το e-shop σας στα αποτελέσματα αναζήτησης; Γι΄ αυτό χρειάζεστε το SEO, το οποίο σας βοηθά να αυξήσετε το visibility του site σας στα search engines.

Όσοι ασχολείστε με το SEO για e-shop γνωρίζετε ήδη πολύ καλά ότι ακολουθώντας τις κατάλληλες πρακτικές μπορεί κανείς να παρατηρήσει σε βάθος χρόνου μεγάλη διαφορά στην επισκεψιμότητα και κατ' επέκταση στον αριθμό των πελατών ενός e-shop.

Όπως όλα τα επιμέρους στοιχεία μιας e-commerce στρατηγικής αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και τις νέες εξελίξεις, έτσι και το SEO δεν παραμένει στάσιμο. Τάσεις εμφανίζονται διαρκώς, κάποιες είναι παροδικές και κάποιες καθιερώνονται καθώς οδηγούν σε μετρήσιμα αποτελέσματα. Δείτε παρακάτω 10 συμβουλές για τη SEO στρατηγική κάθε e-shop και αξιολογήστε τις βάσει των αναγκών της δικής σας επιχείρησης!

1. Μην βασίζεστε αποκλειστικά στις διαφημίσεις (PPC).

Προκειμένου να ενισχύσετε το online visibility του e-shop σας θα πρέπει να συνδυάσετε τις διαφημιστικές ενέργειές σας με οργανικές. Αλλιώς, εάν δεν εμφανίζεστε ψηλά στα οργανικά αποτελέσματα, μόλις σταματήσετε να τρέχετε μια διαφήμιση, το e-shop σας θα είναι σαν να μην υπάρχει. Μη ξεχνάτε ότι αρκετοί καταναλωτές είναι διστακτικοί σε περιεχόμενο που είναι επι πληρωμή όπως τα sponsored links και τα banners.

2. Αποφύγετε το διπλότυπο περιεχόμενο.

Σε ένα e-shop πολύ εύκολα θα συναντήσει κανείς διπλότυπο περιεχόμενο, κυρίως λόγω των φίλτρων που χρησιμοποιούνται και των περιγραφών των προϊόντων. Όμως, το διπλότυπο περιεχόμενο δεν θέλουμε να ανισχνεύεται από τις μηχανές αναζήτησης, γιατί δεν θα ξέρουν ποια σελίδα πρέπει να προβάλλουν για την αντίστοιχη αναζήτηση. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αξιολογήσετε το περιεχόμενο του e-shop σας προκειμένου να τροποποιήσετε ή να αφαιρέσετε το περιεχόμενο που επαναλαμβάνεται.

Μια συνηθισμένη πρακτική είναι η χρήση «canonical tags», η οποία θα σας βοηθήσει να υποδείξετε στη Google ποιά σελίδα (URL) θέλετε να προβάλλει σε αντίστοιχη αναζήτηση.

3. Αποκτήστε μια στρατηγική περιεχομένου.

Η ανανέωση του περιεχομένου του e-shop σας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δεν θα ευχαριστήσει μόνο τους πελάτες σας, αλλά θα σας βοηθήσει να αυξήσετε και το ranking σας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ό,τι αγαπάει ο χρήστης το αγαπούν και οι μηχανές αναζήτησης.

4. Ασχοληθείτε με τις περιγραφές των προϊόντων σας.

Η δημιουργία νέων σελίδων για κάθε προϊόν είναι ένα χρονοβόρο task. Πολλές φορές οι διαχειριστές των e-shops καταφεύγουν στην εύκολη λύση κάνοντας copy - paste την περιγραφή του εκάστοτε προϊόντος από το site του προμηθευτή. Κάτι τέτοιο όμως βλάπτει το SEO. 

Για να είναι SEO optimized το περιεχόμενο θα πρέπει οι περιγραφές να γράφονται από την αρχή και να περιέχουν μέσα λέξεις ή φράσεις τις οποίες πιθανό να χρησιμοποιήσουν οι καταναλωτές όταν θα κάνουν την αναζήτησή τους. 

5. Βελτιστοποιήστε τις φωτογραφίες των προϊόντων.

Το image search αποτελεί ένα μεγάλο μέρος των online αναζητήσεων. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλετε η εικόνα του δικού σας προϊόντος να εμφανίζεται στα αποτελέσματα όταν κάποιος ψάχνει κάτι σχετικό, για παράδειγμα "καναπες τριθεσιος γωνια", θα πρέπει να κάνετε χρήση των ALT tags. Τα ALT tags συμπληρώνονται με τα keywords στα οποία στοχεύετε και βοηθούν επίσης τους χρήστες να καταλάβουν το περιεχόμενο της φωτογραφίας όταν αυτή δεν φορτώνει λόγω κακής σύνδεσης.

6. Χρησιμοποιήστε μοναδικά meta descriptions σε κάθε σελίδα.

Κάθε προϊόν είναι μοναδικό. Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για το meta description της σελίδας που το φιλοξενεί. Η χρήση meta descriptions είναι πολύ σημαντική. Πρόκειται για ένα βοηθητικό κείμενο που απευθύνεται στον χρήστη που πραγματοποιεί μια σχετική αναζήτηση και τον παροτρύνει να κάνει κλικ στη σελίδα του e-shop σας, όταν αυτή εμφανίζεται στα αποτελέσματα. 

Διαβάστε αναλυτικά τι είναι τα meta descriptions και εφαρμόστε τα στη SEO στρατηγική σας.

7. Προσθέστε reviews προϊόντων και αξιοποιήστε τα με τη χρήση rich snippets.

Ένα από τα πράγματα που κάνει το Amazon τόσο αξιόπιστο είναι το ότι μπορεί κανείς να διαβάσει τις αξιολογήσεις των προϊόντων από καταναλωτές. Εκτός όμως από την αξιοπιστία σας, οι αξιολογήσεις πελατών σας βοηθούν να ενισχύσετε και το SEO σας καθώς συμβάλλουν στη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου για το e-shop σας.

Αυτές τις αξιολογήσεις μπορείτε να τις αξιοποιήσετε προβάλλοντάς τες στα αποτελέσματα αναζήτησης χρησιμοποιώντας rich snippets. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό προβάλλοντας επιπλέον περιεχόμενο για τα προϊόντα σας.

8. Η Αρχική Σελίδα θα πρέπει να οδηγεί στα προϊόντα.

Η Αρχική Σελίδα του e-shop σας λειτουργεί σαν την βιτρίνα ενός φυσικού καταστήματος. Όπως λοιπόν θα παρουσιάζατε τα προϊόντα σας σε μια βιτρίνα, έτσι πρέπει να τα προβάλλετε και στην αρχική σελίδα του website σας. Έτσι διευκολύνετε τους επισκέπτες να βρουν αυτό που ψάχνουν, αλλά και τις μηχανές αναζήτησης να κάνουν τη δουλειά τους και να προβάλλουν τη σελίδα ψηλά σε σχετικές αναζητήσεις.

9. Χρησιμοποιήστε σωστά τα anchor texts.

Η χρήση anchor texts στα κείμενα του website σας εξυπηρετούν το internal linking αλλά και το SEO. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φροντίζετε ώστε το κείμενο που χρησιμοποιείτε σαν anchor text να περιλαμβάνει σχετικά keywords για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά του. Επίσης, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, προσθέστε στις περιγραφές των προϊόντων links με keywords που να οδηγούν σε παρόμοια προϊόντα.

10. Φροντίστε έτσι ώστε το e-shop σας να προσφέρει μια καλή εμπειρία χρήσης και από mobile.

Σχεδόν το 60% των αναζητήσεων που γίνονται παγκοσμίως στο Google είναι μέσω mobile συσκευών! Γι' αυτό και η διάσημη μηχανή προχώρησε σε μια θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα websites. 

Φυσικά αναφέρομαι στο mobile-first indexing, που δίνει προτεραιότητα στη mobile εκδοχή ενός website, η οποία γίνεται ουσιαστικά το σημείο εκκίνησης για το τι θα συμπεριλάβει η Google στο index της, καθώς και η βάση καθορισμού της κατάταξης στις σελίδες των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Μάθετε πώς επηρεάζει το mobile-first indexing το SEO και φροντίστε να κάνετε το e-shop σας mobile friendly για να ικανοποιήσετε τόσο το χρήστη όσο και τις μηχανές αναζήτησης.

Τι να πρωτοκάνετε; 

Οι εξελίξεις στο SEO είναι τόσο ραγδαίες που καμιά φορά νιώθετε ότι δυσκολεύεστε να τις ακολουθήσετε; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ούτε πρέπει να αισθάνεστε ότι πρέπει να γνωρίζετε και την παραμικρή λεπτομέρεια για να καταφέρετε να αναρριχηθείτε στην κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης. 

Κρατήστε απλά αυτές τις 10 συμβουλές στο μυαλό σας και δείτε πώς κι αν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους εταιρικούς σας στόχους. Επίσης, προσπαθήστε να μείνετε μακριά από συνηθισμένα SEO λάθη που σας κοστίζουν σε επίπεδο ranking. 

Τέλος, μείνετε συντονισμένοι στο weblog για όλα τα τελευταία digital marketing νέα και όχι μόνο!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας