<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
5 tips που δίνουν ζωή σε websites για την υγεία

5 tips που δίνουν ζωή σε websites για την υγεία

Θα αφήνατε ποτέ έναν ασθενή χωρίς την απαραίτητη παρακολούθηση και φαρμακευτική αγωγή; Μάλλον όχι. Το website του οργανισμού υγείας στον οποίο εργάζεστε χρειάζεται και αυτό την προσοχή σας προκειμένου να κάνει σωστά τη δουλειά του. Δηλαδή να προσελκύει περισσότερους ενδιαφερόμενους!

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο τομέας της υγείας διαφέρει από τους περισσότερους επιχειρηματικούς τομείς, γιατί η σχέση μεταξύ του ιατρικού προσωπικού και των ασθενών είναι πολύ προσωπική και ιδιαίτερη. Αυτήν την ιδιαιτερότητα θα πρέπει να επικοινωνεί και το website σας. Στόχος αυτού του website δεν είναι να δηλώνει απλώς το παρόν του οργανισμού, αλλά να προσελκύει τους ενδιαφερόμενους, να τους εκπαιδεύει γύρω από τους τομείς εξειδίκευσης και τις παροχές που τον διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό και τέλος να τους προτρέπει να επικοινωνήσουν με τον εκάστοτε οργανισμό υγείας.

Εάν λοιπόν ο οργανισμός υγείας στον οποίο εργάζεστε έχει ήδη ένα website, ένας ανασχεδιασμός είναι ό,τι χρειάζεται προκειμένου να γίνει πιο λειτουργικό. To redesign δεν είναι όσο απαιτητικό φαντάζεστε. Αρκούν μερικές μικρές αλλά σημαντικές τροποποιήσεις ώστε να αποβάλλετε τα στοιχεία που σας κοστίζουν σε επίπεδο αποτελεσματικότητας, προκειμένου να πετύχετε τον βασικό στόχο σας: να προσελκύσετε περισσότερους ενδιαφερόμενους!

Παρακάτω, θα δείτε 5 βασικά tips για ένα ουσιαστικό website redesign, τα οποία προέκυψαν από τη μελέτη που πραγματοποιήσαμε για τον ανασχεδιασμό και την υλοποίηση του Henry Dunant Hospital Center, σε συνδυασμό με κάποιες ορθές πρακτικές σχετικά με την ανασχεδίαση websites.

1. Επαναπροσδιορίστε την Αρχική Σελίδα σας με βάση τις ανάγκες των επισκεπτών της.

Πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να επαναπροσδιορίσετε το κοινό στο οποίο απευθύνεται το website σας, γνωστό και ως «Personas». Με τον όρο «Personas» περιγράφουμε κάποιες γενικές κατηγορίες κοινού στις οποίες απευθύνεται η εκάστοτε εταιρεία και οι οποίες ομαδοποιούν έναν αριθμό χρηστών με κοινά χαρακτηριστικά. Βασικές Personas για τον τομέα της υγείας αποτελούν οι ασθενείς, οι συγγενείς/συνοδοί/επισκέπτες ασθενών, το ιατρικό προσωπικό και οι επαγγελματικοί συνεργάτες.

Προσδιορίζοντας τις Personas σας, δηλαδή το κοινό στο οποίο απευθύνεται το website σας, θα είστε σε θέση να διαμορφώσετε την αρχική σελίδα σας με τέτοιο τρόπο ώστε να προσελκύει αυτό το κοινό και να του προσφέρει την ιδανική εμπειρία χρήσης.

Η αρχική σελίδα σας θα πρέπει να λειτουργεί σαν ένα περιεκτικό ευρετήριο του περιεχομένου του website και των υπηρεσιών που παρέχετε και να απαντά στις ανάγκες του κοινού σας. Μην ξεχνάτε ότι το κοινό σας δεν είναι εξοικειωμένο με την ιατρική ορολογία. Επομένως το περιεχόμενο του website θα πρέπει να είναι απλό και κατανοητό ως προς τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχετε.

Website Οργανισμών Υγείας: Η συνταγή της επιτυχίας μέσα από 8 παραδείγματα!

 

2. Αξιολογήστε το ήδη υπάρχον περιεχόμενο και δημιουργήστε νέο εάν χρειάζεται.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι όλες οι σελίδες του website σας είναι ενημερωμένες και να καταργήσετε τα links τα οποία δεν οδηγούν πουθενά. Έπειτα, σε επίπεδο περιεχομένου μπορείτε να ανανεώσετε τη χρωματική παλέτα του website σας και να του δώσετε έναν άλλο αέρα. Εάν ακολουθεί ήδη την εταιρική ταυτότητα ελέγξτε ότι όλες οι σελίδες είναι εναρμονισμένες με αυτήν, εάν όχι, προσπαθήστε να ακολουθήσετε μια κοινή εικαστική γραμμή.

Το ίδιο ισχύει και για τις εικόνες που χρησιμοποιεί το website σας. Ανανεώστε τις φωτογραφίες σας με νέες, μοντέρνας αισθητικής ή ακόμα καλύτερα με πραγματικές φωτογραφίες των εγκαταστάσεων και του προσωπικού.

3. Δώστε προσοχή στο SEO.

Είστε σίγουροι ότι εκμεταλλεύεστε όλες τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι οργανικές αναζητήσεις; Η διαρκής ανανέωση του SEO βοηθά στην προσέλκυση νέων πελατών και στη δημιουργία μιας καλύτερης συνολικής εικόνας για τις μηχανές αναζήτησης.

4. Φροντίστε το website σας να είναι full-responsive!

Ένα σύγχρονο website θα πρέπει να λειτουργεί σωστά σε οποιαδήποτε συσκευή και σε οποιονδήποτε browser προκειμένου να προσφέρει στους επισκέπτες του την ιδανική εμπειρία χρήσης. Εάν λοιπόν μέχρι σήμερα το website σας δεν ήταν full-responsive, τότε αυτό το έργο θα πρέπει να μπει πρώτο στις προτεραιότητές σας.

5. Τοποθετήστε CTAs σε στρατηγικά σημεία του website σας.

Με τον όρο «CTA» περιγράφουμε τις προτροπές για ενέργεια που βρίσκονται σε ένα website και που καλούν τον επισκέπτη να πραγματοποιήσει μια επιθυμητή ενέργεια. Αυτά τα CTAs θα πρέπει να τοποθετούνται σε σημεία του website σας όπου ο χρήστης μπορεί να τα δει εύκολα και να κάνει το επιθυμητό κλικ. Δείτε για παράδειγμα τα δύο βασικά CTAs που τοποθετήσαμε σε στρατηγικό σημείο στην αρχική σελίδα του Henry Dunant Hospital Center: 

CTAs στην αρχική σελίδα του Henry Dunant Hospital Center

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζετε το website σας σαν ένα προϊόν αλλά σαν ένα ισχυρό όχημα επικοινωνίας με το κοινό το οποίο θέλετε να προσελκύσετε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσφέρετε σε αυτό το κοινό σημαντική πληροφορία, εκπαίδευση γύρω από τα θέματα που το απασχολούν και φυσικά τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή μαζί σας εύκολα και γρήγορα.

Είστε έτοιμοι να δώσετε νέα πνοή στο website σας; Τότε δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας για να έρθουμε σε επαφή μαζί σας!

Εναλλακτικά, αντλήστε περισσότερη έμπνευση κατεβάζοντας δωρεάν το παρακάτω eBook!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας