<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
MENU
3 λόγοι για να κάνετε redesign στην ιστοσελίδα σας!

3 λόγοι για να κάνετε redesign στην ιστοσελίδα σας!

Αν δυσκολεύεστε να θυμηθείτε πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που αποκτήσατε το εταιρικό σας website ή από το τελευταίο του redesign, τότε πρέπει να κάνετε κάτι άμεσα!

Σε αντίθεση με τους δεινόσαυρους που συνεχίζουν ακόμα να συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους, ένα website που ανήκει στην εποχή των δεινοσαύρων - από άποψη design και λειτουργικότητας - δεν συναρπάζει κανέναν, πόσο μάλλον τους πιθανούς πελάτες της εταιρείας σας.

Μπορεί να γίνει μάλιστα και αιτία για να χάσετε πελάτες, αφού το 75% των καταναλωτών υποστηρίζει ότι κρίνει την αξιοπιστία μιας εταιρείας με βάση την εμφάνιση του website της.

Και όταν λέμε εμφάνιση δεν εννοούμε μόνο το design... Το παρωχημένο περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας, οι φωτογραφίες που φέρνουν στο μυαλό αναμνήσεις περασμένων δεκαετιών ή ένα εταιρικό blog που ανανεώθηκε τελευταία φορά πριν από μήνες μπορούν να έχουν εξίσου βλαβερές συνέπειες στην εντύπωση που θα διαμορφώσει ένας επισκέπτης.

Μπορεί λοιπόν στην πραγματική ζωή η εμφάνιση να μην είναι το παν, αλλά στον κόσμο του Internet όπου όλα αλλάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ένα απαρχαιωμένο website χρειάζεται άμεσα redesign για τρεις πολύ σημαντικούς λόγους:

1. Κάνει την εταιρεία σας να φαίνεται σαν να μη συμβαδίζει με την εποχή!

Οι καταναλωτές πάντα επιθυμούν το νέο, το καινούργιο, αυτό που αντικατοπτρίζει το πνεύμα της κάθε εποχής. Όταν ένα εταιρικό website μοιάζει σαν να φτιάχτηκε π.χ. στη δεκαετία του '90, ο επισκέπτης του εύκολα μπορεί να θεωρήσει ότι και η εταιρεία στην οποία ανήκει έχει να αναθεωρήσει τις εταιρικές πρακτικές και τη φιλοσοφία της από τότε που παιζόντουσαν σε πρώτη προβολή «Οι Απαράδεκτοι» στην τηλεόραση!

Πιο συγκεκριμένα, ας υποθέσουμε ότι μπαίνετε σε ένα e-shop για να πραγματοποιήσετε κάποια αγορά και σας φαίνεται παρωχημένο. Είναι λογικό να σκεφτείτε ότι η εμφάνισή του δεν είναι μάλλον το μόνο χαρακτηριστικό του που έχει καιρό να αναβαθμιστεί και ότι είναι πιθανό να μην χρησιμοποιεί τους τελευταίους κανόνες ασφαλείας ηλεκτρονικών συναλλαγών. Έτσι, το εγκαταλείπετε και βρίσκετε ένα άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα που σας εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη.

Δεν είναι κρίμα αυτό να συμβαίνει στο δικό σας website;

2. Δεν δημιουργεί καλό customer experience!

Οι πελάτες της εταιρείας σας, πιθανοί ή υπάρχοντες, μπορεί να στραφούν στο website σας για να βρουν απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματά τους, χωρίς να χρειαστεί να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί σας ή να επισκεφτούν τα γραφεία ή ένα κατάστημά σας.

Αν το website σας δεν περιλαμβάνει τις πληροφορίες που επιθυμούν οι σημερινοί καταναλωτές ή δεν μπορούν να τις βρουν εύκολα, τότε δεν θα μείνουν ευχαριστημένοι και είναι πιθανό να οδηγηθούν σε κάποιον ανταγωνιστή σας.

Πέρα από την απουσία χρήσιμου περιεχομένου, ένα ακόμα χαρακτηριστικό που καθιστά ένα website απαρχαιωμένο σε όρους customer experience είναι το να μην είναι responsive. Μπορεί όταν φτιάξατε το website σας να μην υπήρχαν καν smartphones, αλλά τώρα που οι περισσότερες online αναζητήσεις γίνονται σε mobile συσκευές και το mobile commerce κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, τι δικαιολογία έχετε; 

3. Δίνει την εντύπωση ότι απλά... δεν σας νοιάζει!

Όταν ένας επισκέπτης μπαίνει σε ένα website που φαίνεται εγκαταλειμμένο μπορεί εύκολα να θεωρήσει ότι και η αντίστοιχη εταιρεία βρίσκεται σε παρόμοιο στάδιο εγκατάλειψης. Το χειρότερο, βέβαια, είναι να πιστέψει ότι μπορεί και να έχει κλείσει εντελώς!

Αν βλέπατε τη βιτρίνα ενός καταστήματος γεμάτη σκόνη και τα ρούχα βγαλμένα από την ντουλάπα της μαμάς σας, δεν θα σκεφτόσασταν ότι το μαγαζί αυτό έχει κλείσει; Γιατί τότε αφήνετε την online βιτρίνα σας, που είναι φυσικά το website σας, σε παρόμοια κατάσταση, όταν λειτουργεί αρνητικά για το κύρος, την αξιοπιστία... έως και για την ύπαρξή της εταιρείας σας;

Ώρα για ανανέωση!

Εάν το δικό σας website ή e-shop χρειάζεται επειγόντως το φρεσκάρισμα που θα το κάνει να ξεχωρίσει, να κερδίζει μόνο θετικές εντυπώσεις και να απαντά στις ανάγκες του κοινού στο οποίο απευθύνεστε, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να το αποκτήσετε!

Δείτε πώς σχεδιάζεται και υλοποιείται ένα website... made by wedia και επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας τη φόρμα για Δωρεάν Μελέτη και Προσφορά.

Συμπληρώστε τη φόρμα συνεργασίας