<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=352162718287948&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Πείτε μας για το επόμενο project σας! Εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα. Συμπληρώστε τη φόρμα
Πώς να γράφεις και εσύ εθιστικά blog posts για την επιχείρησή σου;

Πώς να γράφεις και εσύ εθιστικά blog posts για την επιχείρησή σου;

Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει το αντικείμενό σου καλύτερα από εσένα; Όχι! Άρα λοιπόν τι περιμένεις για να μοιραστείς τις γνώσεις σου με το κοινό (σου); Το blog post που ακολουθεί είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και εμπειρίες. Ελπίζω να σε εμπνεύσει ώστε να ξεκινήσεις να γράφεις στο δικό σου επιτυχημένο εταιρικό blog!

Έχοντας ήδη κάνει μερικές προσπάθειες είναι λογικό να αναρωτιέσαι για το μυστικό των επιτυχημένων bloggers παγκοσμίως. Και εγώ το ίδιο αναρωτιόμουν όταν πρωτοξεκίνησα να γράφω. Η απάντηση είναι απλή. Το ακαταμάχητο περιεχόμενο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Γιατί ποιος είναι ο στόχος του κάθε blog; Να μαγνητίσει το κοινό στο οποίο στοχεύει και να το εθίσει στο περιεχόμενό του έτσι ώστε να επιστρέφει ζητώντας κι άλλο.

Πριν βιαστείς να τα παρατήσεις, σε διαβεβαιώνω ότι δεν χρειάζεται να είσαι απόφοιτος της Φιλολογικής σχολής για να γράφεις στο εταιρικό blog σου. Το κοινό δεν θα σε κρίνει για το αν κάνεις σωστή χρήση της ελληνικής γραμματικής ή για το εάν διαθέτεις πλούσιο λεξιλόγιο, γιατί ενδιαφέρεται για την ουσιαστική γνώση που μπορείς να προσφέρεις γύρω από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αλλάξεις λίγο τον τρόπο με τον οποίο γράφεις τα κείμενά σου, έτσι ώστε να δημιουργήσεις αυτόν τον ενθουσιασμό στο κοινό σου.

Πάμε να δούμε πώς μπορείς να το πετύχεις αυτό:

1. Επιστράτευσε τις αισθήσεις σου.

Ακόμα και την 6η αίσθηση εάν πιστεύεις ότι την έχεις. Οι ανθρώπινοι αισθητήρες αντιδρούν θετικά σε ό,τι τους εξιτάρει και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτείς όταν ξεκινάς να γράψεις ένα business blog post. Μην αναφέρεις απλώς τις σημαντικές πληροφορίες. Κάνε τον αναγνώστη μέρος αυτού που γράφεις.

Για παράδειγμα, αντί να πεις ότι:

Οι αναζητήσεις μέσω mobile συσκευών ολοένα και αυξάνονται. Γι΄ αυτό η βελτιστοποίηση ενός site για mobile marketing σε επίπεδο SEO παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ακολουθούν 4 ορθές πρακτικές SEO για την ενίσχυση του mobile marketing. 

Μπορείς να πεις ότι:

Εσείς πόσο συχνά πραγματοποιείτε μια αναζήτηση από το smartphone ή το tablet σας; Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση τονίζει το πόσο σημαντικό είναι το SEO για τo mobile marketing. Είστε σίγουροι ότι κάνετε πραγματικά ό,τι μπορείτε;

2. Μπες στο ψητό!

Αρχικά, θα πρέπει να μπεις στη θέση του αναγνώστη για να καταλάβεις τη σημασία αυτού του βήματος. Θα πρέπει να ξεκινήσεις το άρθρο σου με μια δυνατή φράση που να δείχνει ότι ξέρεις ποια ανάγκη έχει ο αναγνώστης σου και ότι προτίθεσαι να την καλύψεις μέσα στις επόμενες γραμμές.

Δοκίμασε αυτό:

To inbound marketing θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους αυριανούς πελάτες σου. 

Αντί γι’ αυτό:

Το inbound marketing αποτελεί την πιο αποτελεσματική μεθοδολογία digital marketing και αφορά την προώθηση μιας εταιρείας μέσω blog, podcast, video, eBooks, newsletters κλπ. τα οποία βοηθούν στην προσέλκυση επισκεπτών οι οποίοι βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια του αγοραστικού funnel.

wedia-blog-post.gif

Μπαίνοντας κατευθείαν στο ψητό θα καταφέρεις να τραβήξεις την προσοχή του κοινού σου και να κρατήσεις το ενδιαφέρον τους μέχρι το τέλος.

3. Άσε τη γραμματική στον Τριανταφυλλίδη.

Μπορεί αυτό το μπλε βιβλιαράκι να στοιχειώνει ακόμα τα όνειρά σου όταν δεν βάζεις ‘ν’ πριν από λέξεις που ξεκινούν με «κ, π, τ», αλλά αν θες να πας μπροστά στον τομέα του blogging θα πρέπει να γίνεις λίγο grammatically incorrect!

Φυσικά δεν εννοώ να δημοσιεύσεις ένα ασύντακτο κείμενο με ορθογραφικά που βγάζουν μάτη μάτι, αλλά να προσπαθήσεις να επικοινωνήσεις με τους αναγνώστες σου μέσω μιας πιο «χαλαρής» γλώσσας. Ένα καλό tip είναι να προσπαθήσεις να γράψεις όπως θα μιλούσες προφορικά σε κάποιον. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ξεκινάς τις προτάσεις σου με «και» ή να τις τελειώνεις χρησιμοποιώντας κάποια πρόθεση.

Και ξέρεις γιατί θα λειτουργήσουν όλα αυτά; Πολύ απλά γιατί οι άνθρωποι θέλουν να συνεργάζονται με ανθρώπους και όχι με εταιρείες και ρομπότ (τουλάχιστον όχι ακόμα!). Όταν λοιπόν ο γραπτός λόγος προσομοιάζει του προφορικού τότε αμέσως το κείμενο αποκτά χαρακτήρα, ανθρώπινη υπόσταση και ενδιαφέρον!

4. Άσε και τις ντροπές!

Πώς θα έρθεις πιο κοντά με τον αναγνώστη αν δεν τον αφήσεις να σε γνωρίσει ακόμα και μέσα από τα λάθη σου; Επίσης τα λάθη είναι για τους ανθρώπους, επομένως να άλλος ένας τρόπος να δείξεις την ανθρώπινη πλευρά της επιχείρησής σου και να δεθείς με το κοινό σου.

Οπότε πάρε μια βαθιά ανάσα και γράψε μια ιστορία που να αποκαλύπτει μια αδυναμία σου ή αστοχία σα να μην πρόκειται να τη διαβάσει κανείς (ακόμα και αν αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα!).

5. Μίλα στο κοινό απλά και κατανοητά.

Μπορεί να ξέρεις καλά τη δουλειά, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου, όμως σε κανέναν δεν αρέσει να νιώθει χαζός. Γι’ αυτό απόφυγε τις δύσκολες λέξεις και την ορολογία και μίλα στο κοινό σου απλά και κατανοητά. Εκτός και αν θέλεις να τους κάνεις να νιώσουν μειονεκτικά ή να βαρεθούν γιατί δεν καταλαβαίνουν τίποτα και να αποφασίσουν ότι το συγκεκριμένο περιεχόμενο δεν τους αφορά. Και αν ανησυχείς για το πώς θα αφήσεις τη γνώση σου να λάμψει μπορείς να μας τη μ ε τ α λ α μ π α δ ε ύ σ ε ι ς μέσα από το ξεκάθαρο γράψιμό σου.

Η απόφαση είναι απλή: θες τα blog posts σου να ξεχνιούνται εύκολα ή να μένουν αξέχαστα;

BONUS TIP!

Σε περίπτωση που επέλεξες το δεύτερο και κατάφερες να μείνεις μαζί μου ως το τέλος σου αξίζει ένα bonus tip!

Συνήθως οι αναγνώστες είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε τέτοιου είδους περιεχόμενο, ειδικά εάν πρόκειται για μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις, γιατί πιστεύουν ότι κάτι προσπαθείς να τους πουλήσεις. Ο μόνος τρόπος να τους κάνεις να σε εμπιστευτούν είναι να τους αποδείξεις ότι είσαι μια αξιόπιστη πηγή. Πώς; Αξιοποιώντας πολύτιμα στοιχεία όπως τα testimonials των πελατών σου, quotes ειδικών, εξειδικευμένες έρευνες και data και τη γνώμη των ανθρώπων που ασκούν επιρροή το κοινό σου.

Τέλος, η γνώση και η εμπειρία σου σε συνδυασμό με τα παραπάνω συγγραφικά tricks και παραδείγματα θα σε βοηθήσουν να κάνεις τα άρθρα σου ελκυστικά και πρωτότυπα.

Τι περιμένεις; Δώσε στο κοινό σου αυτό που θέλει και μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι το blog της wedia για να μαθαίνεις tips and tricks για να παίζεις το digital… στα δάχτυλα!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας